02 august 2010

Manipularea INSOMAR



 Articol din Curentul:

Manipularea prin sondaje: astăzi INSOMAR    

Scris de Nicolae Bucur   

Maşinăria de manipulare a controversatului Sorin Ovidiu Våntu a mai încercat să dea o lovitură de imagine la finele săptămånii trecute, cånd institutul pe care îl deţine - INSOMAR (acelaşi institut care îl dădea pe Geoană preşedinte în urmă cu circa jumătate de an la ultimele alegeri prezidenţiale), a publicat chipurile un sondaj de opinie în care romånii pun toate neajunsurile provocate de criză în cårca preşedintelui Traian Băsescu şi a premierului Emil Boc, motiv pentru care procentele de neîncredere a romånilor în cei menţionaţi mai sus sunt de 81% în cazul lui Traian Băsescu şi 80% în cazul lui Emil Boc.  De asemenea, partidul aflat la guvernămånt ar primi, în cazul în care săptămåna viitoare ar fi organizate alegeri parlamentare, 13,7% din intenţiile de vot ale romånilor. În schimb, PSD este cotat cu 38,8% din perspectiva principalului partid de opoziţie ale cărui măsuri de antiteză a guvernării pe care o critică nu s-au văzut pånă în prezent. Ceea ce nu s-a spus pe mijloacele de propagandă media controlate de Våntu este că sondajul INSOMAR a fost comandat de portalul cotidianul.ro, al cărui maestru de ceremonii este „deontologul“ cu limbă de lemn Cornel Nistorescu, pe care ziarul „Curentul“ l-a demascat în serialele „Reţeaua Våntu“ prezentate de-a lungul săptămånilor trecute ca fiind plătit pentru „deontologia“ şi „coloana sa vertebrală“ în slujba adevărului cu circa 5 miliarde de lei vechi. Trebuie precizat că după ce a îngropat ziarul „Cotidianul“ la ordinul lui Våntu, Nistorescu a obţinut ulterior licenţa pentru portalul cotidianul.ro, pentru care va vinde publicitate prin agenţia F5 Webcorp, societate controlată de Realitatea Media.
Astfel, din acest sondaj comandat chipurile de cotidianul.ro, Realitatea TV s-a hrănit zile întregi cu material împotriva puterii, într-o nouă porţie de spălare a creierelor romånilor ce aduce aminte de „experimentul Piteşti“. Momentul a fost bine ales de Våntu pentru realizarea unor astfel de sondaje, pe fondul unei nemulţumiri sociale cauzate de o serie de măsuri nepopulare, dar necesare în contextul ieşirii din criză şi revenirea la creşterea economică dinaintea ei. În urma unor astfel de manipulări grosolane, se pare că escrocul Våntu nu a renunţat la scoaterea oamenilor în stradă pentru o revoluţie a poporului care ar urma să răstoarne actuala coaliţie care se află la guvernare.

Diagnostice la comandă

Pentru a fi şi mai expliciţi, ziarul „Curentul“ a intrat în posesia unor documente elocvente despre cum stăpånul INSOMAR, Liviu Luca, måna dreaptă a lui SOV, stabileşte deja rezultatele finale ale sondajelor pentru a obţine efectul scontat prin întrebări-capcană direcţionate într-un sens care convine intereselor lor. De asemenea, eşantionul de persoane este bine selectat din anumite medii şi pe anume vårste, pentru ca rezultatul sondajului să fie adus cåt mai aproape de ceea ce îşi doreşte Våntu să le servească plebeilor şi în scopul de a puncta la capitolul servicii politice aduse oricărui politician dispus să arunce cu bani sau contra-servicii la cel mai înalt nivel a unei societăţii în care cei peste „150 de oameni ai lui Våntu“ lucrează la liniştea mogului eolian. Conform unei hotăråri a Consiliului de Administraţie a Realitatea Media SA, companie ce deţinea institutul INSOMAR prin intermediul Global Video Media SA, aflăm că la şedinţa mai-marilor acestei societăţi se prezintă un sondaj de opinie de la începutul anului 2005, perioadă în care oamenii aveau încredere foarte mare în preşedintele Băsescu şi guvernul Alianţei D.A. de la acea vreme.


 Prezentarea acestui sondaj deranjant de bun în favoarea lui Băsescu avea să fie făcută de către Silviu Matei, şeful Departamentului de cercetare al INSOMAR. Cifrele sondajului nu au fost foarte convingătoare pentru Matei Brătianu, liderul sindical al poştaşilor, membru în consiliul de administraţie al Realitatea Media, care intervine brusc pentru „normalizarea“ sondajului INSOMAR. Astfel, Brătianu propune realizarea unui alt sondaj de opinie în mediul urban şi rural, fără includerea categoriei de pensionari. Menţionăm că în urma unei investigaţii jurnalistice, ziariştii de la „Romånia Liberă“ au scris că sindicalistul principal al Poştei şi deputatul PSD, Matei Brătianu, fost prim-vicepreşedinte al BNS, are în conturi o avere de 430.000 de euro. De asemenea, apropiatul lui Våntu, prin care acesta a încercat să pună måna pe Poştă, locuieşte într-o vilă de 300 de metri pătraţi şi a cumpărat un teren de 900 metri pătraţi, ambele situate în Ilfov. Întrebat de unde atåta bogăţie la un lider sindical, Brătianu a răspuns fascinant: „Banii provin din nişte moşteniri, terenuri şi case. Cu banii de pe ele am cumpărat în Bucureşti un apartament cu 100.000 de euro, iar anul trecut l-am våndut cu 207.000 de euro“.


Liviu Luca, tăticul INSOMAR

În aceeaşi sedinţă de care vorbeam mai sus, a Global Video Media, acţionarul majoritar al INSOMAR, o intervenţie interesantă a avut şi sindicalistul vopsit Liviu Luca. Nemulţumit de concluziile sondajului în cauză, acesta propune ca următorul să conţină şi întrebarea „dacă ar face grevă romånii şi care ar fi revendicarea care i-ar împinge la o astfel de formă de protest“ pentru a stabili cu exactitate nemulţumirile vulgului care pot fi apoi exploatate şi manipulate. În cadrul şedinţei a intervenit şi Iacob Baciu, şeful Confederaţiei Sindicatelor Democratice din Romånia care a vorbit despre „faptul că acest sondaj este primul material considerat ca fiind momentul zero şi că ar trebui completat cu alte materiale de acest fel“. Pentru a încerca să asmută repondenţii, Liviu Luca mai propune realizarea unui sondaj de opinie care să conţină întrebări privind: cota unică de impozit, declaraţii de avere, codul muncii, media, climatul politic din Romånia. La råndul său, Brătianu completeză că „ar fi oportună realizarea unui sondaj de opinie în fiecare lună privind problemele ivite în acest timp“.

Concluzie halucinantă

Nemulţumiţi de produsul INSOMAR care nu era deloc negativ la adresa lui Traian Băsescu şi a guvernării D.A. din 2005, concluzia şedinţei companiei care deţine institutul de sondaj a fost că prezentarea materialului trebuie amånată pentru încă o săptămånă, răstimp în care „specialiştii institutului de sondaj să realizeze o sinteză privind rezultatele sondajului de opinie, sinteză care va fi prezentată în următoarea şedinţă de Consiliu de Administraţie“. La şedinţa în cauză a Consiliului de Administraţie a societăţii Realitatea Media SA au participat Liviu Luca (preşedinte), Ion Popescu (membru), Iacob Baciu (membru), Matei Radu Brătianu (membru), Dumitru Costin (membru), Marius George Petcu (membru), în concluzie toţi liderii sindicali de la cele mai importante sindicate din Romånia, toţi vasali ai mogului Våntu, capabili să manevreze masele în caz de nevoie.



În loc de concluzie, îl parafrazăm pe inegalabilul Păstorel Teodoreanu: „În ţara asta prefăcută, Căcaţii fac politică în loc să pută, Iar oamenii-adevăraţi, Sunt daţi afară de căcaţi...“.

4 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Am citit si un comentariu la articolul de mai sus ,din Curentul.
Se tot discuta de un nou imprumut.
Am auzit,cred la IRTV cum ca banii nu se vor duce la BNR ci direct la Guvern-pentru ca vor veni de CE nu e la FMI.
Are sens ceea ce am auzit,adica e corect,institutional?
De asta fac tot felul de sondaje, ca sa darame Guvernul si pe Basescu si sa ne puna pe noi sa platim tot felul de imprumuturi.

Nu le-a mers cu Ungaria, au venit la noi ?

"4. 01-08-2010 20:52
Noua ordine
In Romania, bancile austriece au amenintat ca vor falimenta piata bancara europeana daca nu primesc fonduri de la statul roman. In consecinta politicienii autohtoni, au fost chemati la Bruxelles, unde li s-a cerut ca Romania sa angajeze acest imprumut. Acesti politicieni corupti, multi fiind pe statele de plata ale masoneriei mondiale, au elaborat rapid un plan de aservire a Romaniei printr-un imprumut debilitant, CEL MAI MARE IMPRUMUT FACUT DE ROMANIA VREODATA!

Ca sa va fie foarte clar ca e o conspiratie:
1. SECRETISM (aflam din UE, prima oare, ce bani luam noi)
2. GRABA (repede, repede, au si venit sacalii FMI)
3. NU SE DAU JUSTIFICARI CLARE PENTRU UTILIZAREA SUMEI
4. Nu s-au organizat intruniri mediatizate, cu participarea cremei economistilor romani, unde sa se dezbata clar, pe fata, daca avem sau nu, nevoie de imprumut
5. Se evita declararea sumei totale! Asta va permite marirea ulterioara a sumei, la oridecit e “nevoie”. Unii afirma, 20 miliarde, dar e putin probabil, deoarece o tara, mai mica, ca UNGARIA, imprumuta 25 MLRD, iar noi numai 20?
6. Nu s-a indicat un organism clar de control, un sistem de indicatori de verificare a sumelor date
7. Dat fiind marimea sumei si conditiile globale deosebit de grave, precum si faptul ca in final, poporul roman va returna imprumutul, ar fi trebuit sa fie tratat cu o transparenta TOTALA, in mass media; de asemenea, sa se publice o lista cu ce bani se dau si cui?
Deci, acestea sint definitorii unei FRAUDE DE PROPORTII, care i se pregateste poporului roman.
In Ungaria, au argumentat inca de anul trecut ca au nevoie de 25 Miliarde. Au imprumutat si tot nu au putut evita recesiunea.
Sa vedem, in continuare, ce se va face in mod real cu banii. Banii vor intra "virtual" in BNR, iar de aici vor fi dati in proportie de 80%, bancilor straine. Acesti bani, impreuna cu banii strinsi de la populatie, prin dobanzile mari oferite (atentie romani!) vor fi

Crystal Clear spunea...

Tocmai auzisem la IRTV ca luam un nou imprumut care va veni de la CE nu de la FMI si ca asa banii se duc la Guvern si nu la BNR.
Este oare corect institutional?
De asta tot fac propaganda, ca sa dea jos Guvernul si pe Basescu si sa faca ce vor ei cu banii ?

Chiar asa am ajuns sa plateasca poporul roman frauda unor banditi internationali?
Ungaria i-a trimis la plimbare si au venit la noi?


Am gasit un comentariu din Curentul si preiau o parte :

4. 01-08-2010 20:52
Noua ordine

Ca sa va fie foarte clar ca e o conspiratie:
1. SECRETISM (aflam din UE, prima oare, ce bani luam noi)
2. GRABA (repede, repede, au si venit sacalii FMI)
3. NU SE DAU JUSTIFICARI CLARE PENTRU UTILIZAREA SUMEI
4. Nu s-au organizat intruniri mediatizate, cu participarea cremei economistilor romani, unde sa se dezbata clar, pe fata, daca avem sau nu, nevoie de imprumut
5. Se evita declararea sumei totale! Asta va permite marirea ulterioara a sumei, la oridecit e “nevoie”. Unii afirma, 20 miliarde, dar e putin probabil, deoarece o tara, mai mica, ca UNGARIA, imprumuta 25 MLRD, iar noi numai 20?
6. Nu s-a indicat un organism clar de control, un sistem de indicatori de verificare a sumelor date
7. Dat fiind marimea sumei si conditiile globale deosebit de grave, precum si faptul ca in final, poporul roman va returna imprumutul, ar fi trebuit sa fie tratat cu o transparenta TOTALA, in mass media; de asemenea, sa se publice o lista cu ce bani se dau si cui?
Deci, acestea sint definitorii unei FRAUDE DE PROPORTII, care i se pregateste poporului roman.
In Ungaria, au argumentat inca de anul trecut ca au nevoie de 25 Miliarde. Au imprumutat si tot nu au putut evita recesiunea.

Riddick spunea...

E complicat. Erste Bank (Austria)a avut pierderi mari:

Erste Group Bank AG, Austria’s biggest publicly traded lender, said second-quarter profit fell 17 percent on rising bad-loan provisions in eastern Europe.

Erste declined the most in eight weeks in Vienna trading after reporting net income of 216.7 million euros ($283 million), down from 260 million euros a year earlier. That missed the average 221.2 million-euro estimate of nine analysts surveyed by Bloomberg.

http://www.bloomberg.com/news/2010-07-30/erste-second-quarter-net-falls-17-on-eastern-europe-bad-loan-provisions.html



La fel BRD:

BRD-Groupe Societe Generale SA, Romania’s second-biggest lender by assets, said first-half profit fell 14 percent on rising costs for bad loans.

Net income dropped to 367 million lei ($113 million) from 425 million lei a year earlier, the Bucharest-based bank said today in an earnings statement.

http://www.bloomberg.com/news/2010-08-02/brd-romania-first-half-net-declines-on-rising-cost-of-bad-loan-provisions.html

Crystal Clear spunea...

Da, e foarte greu


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: