26 august 2010

Articolul nr.1: Comisia are întotdeauna dreptate.



Articolul nr.2: Când Comisia (Europeană) nu are dreptate, se aplică Articolul 1.

La portalul EurActiv a apărut ştirea Eurobarometru: cetatenii UE vor o guvernanţă economică mai puternică:
75% dintre europeni considera ca o coordonare mai stransa a politicilor economice si financiare intre statele membre ale UE ar fi eficienta in ceea ce priveste combaterea crizei economice, conform anchetei Eurobarometru din primavara anului 2010, ancheta de opinie bianuala organizata de UE.

Ancheta a fost realizata in luna mai – in punctul culminant al crizei financiare europene – si a fost publicata pe 26 august. 72% dintre europeni sprijina ideea unei supravegheri mai stricte de catre UE a activitatilor celor mai importante grupuri financiare internationale, ceea ce reprezinta o crestere de patru puncte procentuale in raport cu ultima ancheta Eurobarometru din toamna anului 2009. Principalele preocupari ale europenilor in legatura cu criza erau urmatoarele: situatia economica actuala (40%,procent neschimbat in raport cu toamna anului 2009), somajul (48%, minus trei puncte procentuale) si cresterea preturilor (20%, plus un punct). De asemenea, criza a influentat perceptia cetatenilor cu privire la UE:40% dintre europeni asociaza UE cu euro (plus trei puncte), 45% cu libertatea de a calatori, studia si lucra oriunde in UE (minus un punct) si 24% cu pacea (minus patru puncte).
De la supravegherea grupurilor financiare la guvernanţa economică e ceva distanţă, ca şi de la momentul efectuării sondajului (mai) la momentul publicării (august).
Dar asta înţelege Viviane Reding (Luxemburg, PPE), comisarul UE pe probleme de justiţie şi drepturile fundamentale, altfel foarte preocupată de drepturile LGBT (adresând şi un mesaj pentru Baltic Gay Pride 2010):
 „Faptul ca o majoritate clara se pronunta in favoarea unei consolidari a guvernantei economice europene arata ca, pentru cetateni, UE reprezinta o parte decisiva a solutiei in fata crizei,” a afirmat Viviane Reding, vicepresedinte al Comisiei Europene, care detine, de asemenea, portofoliul comunicarii. „Ancheta noastra de primavara – realizata in momentul culminant al crizei – reflecta perioada dificila si provocarile cu care s-au confruntat europenii in cursul ultimelor luni. De atunci, UE a adoptat masuri importante si indraznete pentru a restabili increderea. Gratie acestor masuri, moneda euro s-a restabilit si observam in prezent un inceput de crestere in cadrul marilor economii europene. Cu siguranta, este prea devreme sa proclamam victoria. Cu toate acestea, avem in prezent sansa de a modela guvernanta economica europeana, in favoarea careia se pronunta cetatenii UE, astfel incat Europa sa raspunda preocuparilor acestora.”
C-aşa-i cu Europa: una ţi se arată în faţă, altceva se lucrează în spate. Dar, a zis bine madam Reding: "Cu siguranţă, este prea devreme să proclamăm victoria".




The EU wants economic governance in the EU and the Euro zone, and surveillance of national budgets, but who is watching them?

2 comentarii :

Crystal Clear spunea...

"Equality for lesbian, gay, bisexual, trans and intersex people in Europe"
In curand or sa defineasca si zoofilia si necrofilia ca fiind ceva normal in UE
Doar "gandim liber", nu-i asa ?

Incep si astia cu sondajele tipic liberalo-pesediste...

Hoti si banditi cu ifose occidentale

Riddick spunea...

Madam Reding (de la grupul "de dreapta" PPE) susţine deschis legalizarea căsătoriilor de acelaşi sex.

La audierile pentru comisari europeni a făcut pe proasta, supărând militanţii gay radicali, dar a fost doar o tactică, spre a nu expune PPE:

http://www.lgbt-ep.eu/parliamentary-work/barroso-ii-commission-reding/


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: