13 iulie 2010

Vlădescu, AMR în scădere



Ministrul de finanţe, Sebastian Vlădescu, declară într-un interviu pentru Ziarul Financiar: "Nu văd cum altfel poate funcţiona statul mai departe decât cu un sistem progresiv de impozitare, cu globalizarea tuturor veniturilor şi cu deduceri solide pentru pensii şi sănătate pentru modernizarea României. Trebuie să impozităm toate veniturile, tot ceea ce în România nu se impozitează, ceea ce implică şi un sistem solid de taxare a proprietăţilor, care acum sunt impozitate cu taxe mici şi la valori mici".

Bine-bine, treaba cu impozitarea tuturor veniturilor este una, cota de impozitare progresivă este altceva, ar însemna o schimbare radicală în politica economică a guvernului. Este şi chestiunea care - chipurile - ar fi de netrecut în alcătuirea unei platforme comune de guvernare PSD-PNL.

Este cumva o reacţie anticipată la planul de măsuri economice pregătit de PDL ?

"Pentru fiecare lucru există o anumită perioadă de viaţă. Cota unică a fost o epocă, dar acum s-a încheiat şi nu o spun ca să lansez o discuţie politică, pentru că proiectul meu de impozit progresiv pe venitul global nu este nici împotriva PD-L (care a iniţiat cota unică şi o susţine în continuare - n.r.), nici în favoarea PSD (susţinător tradiţional al impo­zitării progresive - n.r.). Este o opţiune strict profesională, bazată pe calcule ale experţilor din minister".

Pâi bine, Bulă, atunci de ce dai din casă ? Unde te crezi ?!

Părerea că nu sunt bani pentru noul avion multirol, tot a experţilor este ?! La fel ziceau Radu Vasile şi Daniel Dăianu în 1999, când au sabotat producţia de elicoptere de atac Cobra la IAR-Ghimbav.

Şi tot experţii au recomandat aducerea lui Dan Bittman în minister ?! 


Până la urmă, pentru cine joci tu, epicureanule ?

4 comentarii :

Anonim spunea...

Este momentul schimbarii la Ministerul de Finante.Urgent si cu multumiri pentru ce s-a facut pana acum.

Riddick spunea...

Eu mă aşteptam chiar azi să fie ras Vlădescu.

Încă nu-i timpul pierdut. I-aş interzice şi intrarea în minister.

Despina spunea...

Eu nu inteleg nici acum de ce a fost adus acest personaj"epicurean" la conducerea unui minister atat de important.Probabil ca inca se spera pe atunci sa se "unifice drepta"? Probabil ca-mi scapa ceva din logica politicii.
Tipul m-a frapat cand a inaugurat a partie de schi asta iarna..

Spune ca n-avem bani de F16.Atunci sa cerem ajutor la Moscova, nu-i asa?

Sa punem in aplicare rezultatele referentului si sa reducem cheltuielile cu a doua camera.
Sa impozitam agricultura -unde inteleg ca este o varza de nedescris
Sa cheltuim rational si sa ne cumparam avioane ca sa ne aparam.
Libertatea costa.

Riddick spunea...

Probabil s-a urmărit o chestiune de imagine - neasocierea PDL cu măsurile de austeritate, care sunt mai ales ale Ministerului de Finanţe, dar mi-a fost clar de la bun început că este o greşeală.

S-a definit singur drept "epicurean şi plezirist" acum câţiva ani, când era în funcţie sub Tăriceanu, într-un interviu (adică, un fel de "bon viveur", ca să zic aşa).

NATO miza pe elicopterele de atac pentru a opri miile de tancuri cu care URSS ar fi atacat într-un război convenţional.

AMR = "Au Mai Rămas" (în limbajul militarilor în termen - nr de zile pâna la trecerea în rezervă). S-a extins şi la alte chestii.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: