06 iunie 2010

Eurasia - geopolitică





10 comentarii :

Despina spunea...

Excelenta postare !

Riddick spunea...

Eh... doar am cules. :)

Despina spunea...

Clipul arata situatia de acum un an.
Intre timp s-a mai modificat ceva?
Ma gandesc ca a crescut puterea Rusiei si ca a scazut cea a UE ( tari occidentale,de fapt)

Riddick spunea...

Mai mult China, se infiltrează economic în Africa.

Despina spunea...

da,am citit si eu

Despina spunea...

Azi s-a sarbatorit D-Day -66 de ani.
Lumea uita !

Riddick spunea...

În schimb defilează trupe americane în Piaţa Roşie de 9 mai... Incredibil! Trădătorii de la Casa Albă sper sa nu scape ieftin.

Anonim spunea...

eurasia? cum ramane cu eurabia? asta e problema cea mare...

Riddick spunea...

Se cam închide robinetul, se revoltă lumea, iese cu parul...

Despina spunea...

Asta astept si eu.
Cineva sa inceapa sa zica :
STOP.PANA AICI.NU MAI PERMITEM NICI O OBRAZNICIE
Sa se respecte legea si ordinea.
Sa-i vad pe toti muncind nu manifestand.

M-am saturat de puturosi.

PS
Am citit cate ceva la News Reload- toate articolele sunt exceptionale, pe cuvantul meu.Sunt entuziasmata de ele.Invat o multime de lucruri.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: