15 iunie 2010

Moţiunea a căzut, coaliţia are însă probleme



Din numărul total de parlamentari, 471, au votat la moţiune 428 (3 voturi anulate), pentru moţiune 228 de voturi, împotriva moţiunii 197 de voturi.

Mai trebuiau 8 voturi pentru ca moţiunea sa fie aprobată. Din parlamentarii aparţinând coaliţiei guvernamentale, se pare că au fost cel puţin 10 care au votat moţiunea: Tudor Ciuhodaru (UNPR), Maria Barna (UNPR), Mircia Giurgiu (PDL), Nicolae Mircovici (grupul minorităţilor), Ioan Muntean (independent), Clement Negruţ (PDL),  Daniel Oajdea (ex - PDL), Silviu Prigoană (independent), Teo Trandafir (PDL), Georgică Severin  (PDL), Viorel Badea si Petru Filip (ambii de la PDL, ar fi votat pentru moţiune "din greşeală").

UNPR a anunţat deja excluderea celor care au votat pentru moţiune, ar fi cazul să urmeze şi la PDL aceeaşi sancţiune.

Ar fi interesant de ghicit cum ar fi votat cei care au lipsit din sală. Vom afla şi numele lor, şi eventualele motivaţii.

Problemele PDL si ale coaliţiei nu au dispărut, vor fi probleme de aici înainte cu cvorumul şi cu trecerea legilor. Atenţie cine face propunerile de candidaţi la PDL (a se vedea cazul Teo Trandafir), şi ce agendă au cei cu propunerile.

Pentru Prigoană, calea înapoi la PDL trebuie de acum definitiv închisă.

Va urma cea de-a doua moţiune de cenzură.

4 comentarii :

Anonim spunea...

urmeaza suspendarea lui basescu, faza II...chestia e ca nu prea mai sunt "ministeriabili" in pdl...majoritatea sunt ori depasiti de situatie ori compromisi...cu tanti teo nu dai inainte...mai fericita ar fi fost la socialisti daca o ingrijoreaza atat de mult soarta pensionarilor...acolo se dau pomeni electorale cu fiecare ocazie...

Riddick spunea...

Vine ceva la toamnă, cred că vor să aplice scenariul din Georgia - 2007 (a eşuat acolo) : lovitura de stat cu "masele ieşite în stradă".

Despina spunea...

Cu siguranta nu se lasa.
L-am auzit vorbind azi pe Ponta si m-a speriat nivelul pur de golan de mahala al discursului.

Va fi ceva urat, cu siguranta

Riddick spunea...

Trebuie o remaniere deşteaptă şi o totală schimbare a strategiei mediatice.

Purtătorul de cuvânt trebuie să fie bărbat, cu voce gravă, ceva gen Bogdan Baltazar - 1990 (purtător de cuvânt al guvernului Roman).

Îl înjuram, dar apreciam prestaţia.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: