12 mai 2010

Poliţia îl caută pe autorul înregistrării video de la Smolensk


Articol apărut la  Polskaweb NEWS :

Smolensk - În ancheta lentă a cauzei posibile a dezastrului aerian de la Smolensk din 10 aprilie, determinant pentru urmărirea penală este autorul unui clip video care de patru săptămâni face senzaţie pe Internet. Acestea sunt imagini luate la doar câteva minute de la prăbuşirea Tupolev-ului, la faţa locului. Filmul pare atât de spectaculos, fiindcă sunt prezentate scene care pot fi interpretate drept crime. Experţii polonezi de la Agenţia pentru Securitatea Internă (AWB) au confirmat acum autenticitatea filmului în termeni de timp şi de loc.

Pe un website din Rusia a apărut la câteva ore după tragicul incident de la un aeroport de lângă Smolensk, în care chiar preşedintele Poloniei a fost ucis, acel video. Cineva cu numele sau pseudonimul "Andrij Mendierej", care pare un ziarist din Ucraina, l-a încărcat şi publicat. Sunt doar 84 de secunde de film, dar se poate observa lipsa de rămăşiţe umane, de îmbrăcăminte şi bagaje, însă se aud clar zgomote de împuşcături şi voci care vorbesc tare în rusă sau poloneză. La analizarea clipului în slow motion, se poate presupune că nu toţi pasagerii au murit în accident, poate unii au murit ulterior, din cauza gloanţelor.

Dubii cu privire la autenticitatea videoului am avut, însă când bloggeri ucraineni au relatat despre uciderea lui "Andrij Mendierej", a fost încă odată subliniată natura explozivă a clipului. Cu toate acestea, din surse neoficiale s-a arătat că nu există un jurnalist "Andrij Mendierej", ci este vorba despre un angajat al unui dealer auto din apropierea locului prăbuşirii care a făcut filmarea, apoi a încărcat importantul material pe Internet. Cum ar putea acum anchetatorii polonezi să îl identifice este neclar, fiindcă nu au posibilitatea legală de a face investigaţii pe teritoriul Rusiei, iar în trecut cererile de asistenţă juridică către Moscova au rămas de cele mai multe ori fără răspuns.


 Subiectul uciderii lui "Andrij Mendierej" a fost publicat şi pe site-uri germane specializate pe teorii ale conspiraţiei.  Aceleaşi site-uri au raportat, de asemenea, faptul că fuselajul Tupolev-ului s-a prăbuşit în mii de bucăţi, dezintegrarea avînd loc mai ales în aer, explicaţia putând fi o bombă. Fotografia noastră de mai sus contrazice această idee, dacă într-adevăr, restul nu reprezintă decât o mică parte din aeronavă şi nu mai putem vedea dispunerea resturilor avionului după prăbuşire. Dar trebuie luat în considerare faptul că un user de Internet a publicat un video atât de important sub o falsă identitate.



O versiune a filmării cu prelucrări ale imaginii

Alte detalii : 

- există indicii că de fapt în avion ar fi fost doar patru persoane (echipajul) - aici
- una din cutiile negre arată că s-a oprit la 8:41, nu la 8:56, ora oficială a prăbuşirii - aici
- maşina unei persoane care a murit în "accident" este de negăsit, nu este în parcarea aeroportului unde se presupune că a urcat în avion - aici

3 comentarii :

Despina spunea...

Polonezii nu se vor lasa pana nu afla adevarul.
Mi-e si frica sa ma gandesc la ceea ce poate iesi de aici

Riddick spunea...

Numai lucruri bune pot ieşi.

Clica Tusk a început să facă greşeli.

Despina spunea...

Corect.
S-a vazut clar ce fata de vinovat avea la inmormantare ..


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: