10 mai 2010

EI, NA ?!


Hossu: Vineri se va decide daca va fi organizată o grevă generală sau proteste ca în Grecia

"În functie de derularea evenimentelor, vineri vom vedea daca vom participa la greva generala sau vom participa la o miscare de tip Grecia, cu iesirea regulata în piata Victoriei în fiecare zi si în mod permanent", a spus Hossu.

Potrivit acestuia, în dupa-amiaza zilei de luni va exista o întâlnire comuna cu reprezentantii celorlalte patru confederatii si, în functie de mandatul primit, se vor stabili protestele viitoare.

"Pichetarile si mitingul sunt primul pas care trebuie facut. Vineri se va decide daca este vorba despre o greva generala sau proteste ca în Grecia", a precizat acesta. 




Hossu a explicat ca "miscarile ca în Grecia" înseamna ca sindicatele se vor mobiliza si vom chema întreaga populatie sa participe la proteste, pentru ca masurile propuse de guvern ating 4,3 milioane de salariati, întrucât nu vor fi afectati doar bugetarii, la care se adauga un milion de someri, plus 5,2 milioane de pensionari afectati direct, la care se adauga cele trei milioane de agricultori si aproape cinci milioane de copii din aceste familii afectate.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: