12 aprilie 2010

Semn de alegeri anticipate ?

De multe ori, problemele complicate au soluţii simple.

 

Premierul Boc a solicitat ca termenele procedurale de aprobare a legilor promovate de Executiv să fie respectate şi în birourile permanente ale Parlamentului, arătând că nu crede că mai există o ţară în care un Guvern cu susţinere parlamentară să nu aibă sprijin majoritar în birourile permanente.

Solicitarea a fost adresată şefului Departamentului guvernamental pentru Relaţia cu Parlamentul, Valentin Iliescu, în şedinţa de luni a Guvernului.

Premierul a amintit că Parlamentul trebuie să adopte rapid atât proiectul legii pensiilor, cât şi actele normative care reglementează Codurile de procedură penală şi civilă.

"Nu ştiu unde mai există în lume o ţară în care Guvernul care are susţinere parlamentară să nu aibă susţinere majoritară în birourile permanente. Este o situaţie mai delicată pe care o avem şi, de aceea, aş ruga să cereţi încă o dată respectarea termenelor procedurale pe care le-am convenit, astfel încât (legile-n.r.) să fie adoptate în termen", a spus Boc.


14 comentarii :

Despina spunea...

Alta solutie nu exista.Altfel o lalaim su n-ajungem nicaieri.


De pe dreapta.net

Ballada Katynska

http://www.youtube.com/watch?v=brSWMfhABlQ&feature=player_embedded

Riddick spunea...

Mulţam, văzusem clipul.

PNL-ul nu se lasă până nu este adus la cota lui reală, 8-10 %.

Despina spunea...

Nu stiu daca ai vazut.
diseara T Basescu la B1TV

Riddick spunea...

Da, ştiam. Să vedem.

Despina spunea...

Si ce spuneai tu mai demult:

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-7119968-mihail-gorbaciov-intalneste-miercuri-bucuresti-ion-iliescu-emil-constantinescu.htm

Riddick spunea...

A, deci şi Ţapu'... (ce mă mai ofticam când îi ziceau aşa !).

Internaţionala Roşie.

George spunea...

Pana atunci sa-i tinem pumnii stransi lui TEO ! Cred ca e VITALA izbanda ! Si-da'-maxim 9% penalii la ALEGERILE ANTICIPATE ca urmare a blocarii de catre opozitie a reformei constitutiei ! Mi se pare importanta MOTIVATIA convocarii alegerilor:pana cand jigodiile pot sfida referendumul din noiembrie trecut?

Riddick spunea...

E complicat, George. Data optimă a alegerilor ar fi în septembrie.

Pentru asta trebuie căderea guvernului şi dizolvarea parlamentului în iunie. Tocmai la sfârşitul sesiunii parlamentare.

Despina spunea...

Nu se mai poate lungi la nesfarsit situatia asta.

Nemernicii fac tot ce pot ca sa blocheze.
Nu vedeti a inceput sa se mearga pe lichidarea fizica a dreptei-metode clasice rusesti.
Sunt din ce in ce mai agresivi

Riddick spunea...

Să vedem. Vor avea o surpriză neplăcută în-caz-că.

Despina spunea...

Ai vazut asta?

http://www.hotnews.ro/stiri-international-7122139-dmitri-medvedev-atac-israelului-asupra-iranului-putea-duce-izbucnirea-unui-razboi-nuclear.htm

Riddick spunea...

Israelul va ataca până în noiembrie (estimez iulie-august), cu sau făra americani, cu sau fără armament nuclear.

Despre deadline november am citit undeva pe net. Ştiam despre articol, l-am citit în engleză mai înainte.

Despina spunea...

De ateva luni ai spus asta.
Iti dai seama ca vor reactiona rusii.
Probabil ca ceea ce s-a intamplat cu polonezii este un avertisment ..
Ma duc la Nasul

Riddick spunea...

Lui Bibi nu îi este frică de NIMENI. Asta nu înţeleg "unii".


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: