24 aprilie 2010

Programul F-35 întâmpină dificultăţi

Programul avionului de luptă multirol F-35 Joint Strike Fighter este pus în discuţie în SUA, datorită costurilor tot mai mari şi întârzierilor de realizare.

Şeful Statelor Majore Reunite, amiralul Michael Mullen, declară pentru Wired News că este îngrijorat de costurile tot mai mari ale programului : "Ne-am asumat această obligaţie. Acesta este unul din motivele pentru care am numit un nou conducător de proiect şi am mărit ritmul considerabil. Credem că avem acum estimări de cost mult mai bune. Ceea ce trebuie să facem este să ne încadrăm în aceste estimări şi să nu scape de sub control costul programului. Preţul unitar per avion continuă totuşi să crească. Şi vom fi în situaţia de a cumpăra mult mai puţine decât am planificat".



Alte informaţii despre problemele programului F-35, aici şi aici.

11 comentarii :

Anonim spunea...

F-35 a devenit exorbitant de scump...nu stiu cate tzari isi vor putea permite acest avion...noi nici atat...dar daca anuleaza acest proiect cu ce il inlocuiesc? F-22 nu e de vanzare, F-15, F-18, F-16 sunt depasite...

te astept la mine pe blog unde.Gregorian "Pipi" Bivolaru a fost achitat de "justitia" romana...

Riddick spunea...

Parcă s-au tăiat fondurile pentru F-22:

Subject: SecDef Gates recommends halting F-22 and POTUS Helo production

http://www.strategypage.com/militaryforums/6-55894.aspx

Despina spunea...

Ati vazut asta?

http://economie.hotnews.ro/stiri-media_publicitate-7163753-george-bush-veni-bucuresti-pentru-lansarea-unei-noi-televiziuni-stiri.htm

Riddick spunea...

Nu mă mir de loc, Michael Savage l-a catalogat drept "a fake conservative". Mi-l aduc aminte, în 1995 (?), când a venit prin România şi a jucat tenis cu Năstase si Văcăroiu. I-a netezit calea lui Obama.

Despina spunea...

Si aici la fel:

http://www.mediafax.ro/cultura-media/george-w-bush-colin-powell-si-seful-de-campanie-al-lui-obama-vin-la-bucuresti-la-lansarea-unei-televiziuni-de-stiri-6048652/

Despina spunea...

Iar noi il plangeam pe Bush !!
Mi se face rau !!
Pe de alte parte miscarea Tea Party este o chestie minunata.
ceea ce nu vad inca este candidatul potrivit pe care sa-l promoveze in locul lui Obama.
Eu cred ca despre Palin nici nu poate fi vorba

Riddick spunea...

Trebuie curăţenie serioasă la republicani, scoase pe linie moartă toate răgăliile.

Palin a demisionat din funcţia de guvernator de Alaska, şi acum umblă creanga, doar-doar o prosti lumea...

Satirikon spunea...

Propun revigorarea industriei aero la noi. Cativa ingineri, ceva fonduri, ceva proiecte, si gata solutia :))

Riddick spunea...

Singurul motor cu reacţie pentru avioane produs în România este Rolls Royce Viper, subsonic, o licenţă obţinută în anii '70 după un proiect din anii '50.

anarchix spunea...

NU m-ar mira sa-l scoata complet din productie. Isi mai aminteste cineva proiectul Comanche (elicopterul ala meserias)?

Roiurile de drone sunt viitorul, in orice caz.

Riddick spunea...

Comanche era mai degrabă un elicopter de cercetare ("scout"), nici nu avea blindaj puternic ca la Apache ori Cobra.

Probabil o drona este mai eficientă pentru misiuni de cercetare.

Dar dronele nu pot face ce ar face un F-35.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: