29 aprilie 2010

Comunismul: promisiunile şi realitatea



O serie de 6 documentare, de la revoluţia bolşevică din 1917 până la sfârşitul anilor '80 :



Partea 1 - Steagul roşu



 Partea 2 - Căderi radioactive



Partea 3 - Brave New World



Partea 4 - Marele Salt Înainte



Partea 5 - Războaiele de gherilă



Partea 6 - Puterea popoarelor

5 comentarii :

Despina spunea...

"Komunism -retzeta noastra secreta"-de faliment

Riddick spunea...

Pentru unii încă funcţionează "Caritas"-ul ideologic...

Despina spunea...

Exact
Problema este ca vorbim de Caritas european, mondial .
Romania este doar un mic copil..

Anonim spunea...

“Nu eram niste fanatici ai anticomunismului de pestera. Vedeam in comunism un fenomen istoric, iar in comunisti – oameni care pot sa se preschimbe in democrati. In acest sens scria [Gyorgy] Konrad despre Imre Nagy, iar Havel despre Frantisek Kriegel. Asa ca mai tarziu, deja dupa 1989 nu ne-a placut – nici lui Havel, nici lui Konrad si nici mie – fundamentalismul radicalilor anticomunisti, mai ales al celor care in anii dictaturii fusesera muti ca pestele, iar acum voiau sa construiasca spanzuratori pentru comunisti.” Adam Michnik

Riddick spunea...

Ce putea zice un ex-troţkist precum Michnik, care mai spunea:

“o lovitură de stat mascată”- despre guvernarea gemenilor Kaczynski.

Adam Michnik a criticat biserica, devenită “una a monologului”, l-a caracterizat pe fostul preşedinte Kaczynski drept reprezentantul unei “Polonii a fricii, speriată de modernizare” şi a precizat că “proiectul antiliberal din ţările noastre e unul real”.

„Când sunt la Cluj preferă să ascult, decât să fac pe deşteptul. Această dezbatere despre lustraţie mă interesează foarte tare. Prefer însă s-o ascult decât să mă prefac că ştiu mai multe decât oricare dintre voi, românii. Problema stă în detalii. Am avertizat că sub deviza luptei împotriva corupţiei, se poate ajunge la construirea unui stat miliţienesc, pentru că aceasta era deviza lui Hitler”


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: