18 martie 2010

Tov. Barroso face o aroganţă



Este clar că Mihail Saakashvili şi regimul condus de el în Georgia nu sunt pe placul Moscovei.

Dar, iată că o ştire Radio Europa Liberă (în limba română), spune că tovarăşul José Manuel Durão Barroso, preşedintele Comisiei Europene, "avertizează" conducerea de la Tbilisi, reluînd de fapt tezele ruseşti privind "dictatura" lui Saakashvili. 


Birocratul ales în spatele uşilor închise îşi permite să "avertizeze" conducerea legitimă a unui stat democratic, deşi mic ca întindere - Georgia:


"Uniunea Europeană şi-a exprimat pentru prima oară în mod public nemulţumirea faţă de conducerea Georgiei, una din cele şase ţări ale aşa-numitului „Parteneriat estic”. Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso s-a declarat „îngrijorat” de falsul reportaj al invaziei ruseşti, prezentat la sfârşitul săptămânii de o televizune apropiată preşedintelui georgian Mihail Saakashvili. Vorbind ieri la Bruxelles în prezenţa premierului georgian Nika Gilauri, Barroso a avertizat că asemenea gesturi pot mări tensiunea în regiunea Caucazului.

În apărarea guvernului său, Nika Gilauri a spus că televiziunea Imedi, care a difuzat reportajul, este privată, dar a promis că autorităţile georgiene din domeniul audiovizalului vor declanşa o anchetă.[...]

Corespondentul nostru la Bruxelles Ahto Lobjakas relatează însă că reportajul de prost-gust nu a fost lucrul care l-a nemulţumit cel mai mult pe Barroso.
Barroso a avertizat conducerea Georgiei că trebuie să continue reformele democratice, inclusiv în domeniul libertăţii presei, dacă vrea să se apropie de UE.
".

Extraordinar... "Uniunea Europeană" ! Pe cine a consultat Barroso înaintea declaraţiei ?!

Iată falsul reportaj despre o aşa-zisă invazie rusească, care a fost difuzat pe 13 martie 2010:





Au mai fost conspiraţii împotriva noii conduceri georgiene (post-Shevardnadze), iată filmări cu camera ascunsă:







 

12 comentarii :

Anonim spunea...

imi pare rau pt georgieni...cu oricine s-ar alia, ei pierd mereu...

Riddick spunea...

Se pare că lanţul ghinioanelor s-a rupt.

Despina spunea...

Si mie imi pare rau de georgieni.
Am o verisoara maritata cu un armean( semana cu georgienii) sunt oameni foarte seriosi ,muncitori si curajosi

Riddick spunea...

Deocamdată Georgia se descurcă, nu trebuie să ne pară rău.

Armenia este aliata Rusiei (de fapt, este condusă de la Moscova, prin interpuşi).

Despina spunea...

A,stiu ce spui....
La inceputul anilor 90 insa armenii au fost recalcitranti.Tot umblau cu arme, etc.
Apoi i-au potolit rusii.Cred ca le-au oferit avantaje materiale.

Si vara-mea locuieste la Moscova cu sotul si e bine acum desi la inceput numai in falimente o ducea...
Vine o data la 10 ani sa ne vada

Riddick spunea...

Mişcarea de independenţă din Armenia a cam pierdut pe toată linia, Erevanul se coordonează cu Moscova pe toate domeniile.

Despina spunea...

N-am stiut.
Dar se confirma ce remarcasem eu la vara-mea.
I-au ingenunchiat pe armeni

Riddick spunea...

Nu se ştie... aşa părea şi Georgia.

Dar în Armenia, schimbarea nu va fi paşnică, dacă va fi.

Despina spunea...

Cu siguranta.Armenii sunt zurlii,n-au frica
Pe la inceputul anilor 90 venea vara-mea speriata ca barbata-su umbla cu arme pe la ei pe-acolo...
Ne era si noua frica sa nu i se intample ceva
Pe urma a intrat in faliment
Acum financiar le este bine,dar nu se stie

Riddick spunea...

Armenii au o diaspora influentă şi bine organizată, dar sunt influenţaţi de resentimentele anti-turceşti (majoritatea au fugit in 1915-20, după masacrele din Turcia, dar au fugit mulţi şi din URSS).

Despina spunea...

Da, sunt buni negustori.
Mai toti sunt bogati.
Varujan Vosganian :) .....

Riddick spunea...

A, ăsta-i doar un trepăduş politic.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: