31 martie 2010

Lili Mincă, căpuşa Loteriei, sare să muşte din Trandafir



 Articol de George Roncea în Curentul

Candidatura lui Teo Trandafir isterizează arcul PC-PSD-PNL

Liliana Mincă, fostă Ghervasuc, a sărit ieri la gâtul lui Teo Trandafir, candidat-surpriză al PD-L pentru locul de deputat în Colegiului 19 din Sectorul 4. După ce a declarat cu ipocrizie, pentru Mediafax şi Agerpres, că o apreciează pe Teo Trandafir pentru că este o femeie dragă tuturor, „femeie pe care eu n-o s-o atac pentru că n-am atacat femeile din politică nici măcar din partidul de guvernare“, după numai cinci minute a ieşit pe televiziunile de partid - Realitatea TV şi Antena 3 - atacând-o în stil de mahalagioacă de cartier. Mincă a pretins că Teo Trandafir ar transforma Parlamentul într-un circ, că aceasta ar achiesa la un joc murdar, că ar fi un candidat de împrumut şi alte astfel de drăgălăşenii tipice maidanului pe care se rostogolea colegul dumneaei de politică, Naşu Voicu.
Am avut parte de încă un episod de gheolbănism şi mârlănie specific mediului politic devenit un model de insanitate ilustrat deplin de interlopul-general-deputat-senator-palavragiu al borfaşilor Cătălin Voicu. Ghervasuc-Mincă, corespondenta umflatului general al lui Iliescu, şi-a înfiripat viaţa şi ea tot pe lângă un general de-al lui Iliescu, devenind, din secretara lui Stănculescu, mare învârtitoare de bani, sub pulpana lui Dan Voiculescu, tot un fel de apevist, de data asta la Secu. De la 6 din 49, Liliana Mincă sare direct la candidatura pentru ocuparea locului din Colegiul 19 vacantat ca urmare a demisiei Danielei Popa (PC) din Parlament, care a lăsat baltă circumscripţia pentru un scaun mai bănos la Consiliul Comisiei de  Supraveghere a Asigurărilor. Alegerile parţiale pentru Camera Deputaţilor din Colegiul 19 vor avea loc în 25 aprilie. Candidaturile pot fi depuse până în 5  aprilie, iar campania electorală va începe în 10 aprilie.
Cum va fi campania se vede deja din primele cinci minute de ieşire publică şi logoree agresivă a Lilianei Ghervasuc. În timp ce Teo Trandafir s-a abţinut de la orice comentariu negativ la adresa contracandidatei sale, tot arcul PNL-PC-PSD a ricanat în fel şi chip prin reprezentaţii săi prea-curaţi, de la micul Titulescu, copilul’ de mingi al lui Bombo, la sensibilul Stroe, veşnicul scutier al Noricăi Nikolae, comunista Drăgoteasca, matracuca Mincă cu vocea spartă de mâncătoare de seminţe pe stadion, iar circul e de-abia la început. Candidatura lui Teo Trandafir pentru PD-L a stârnit pe ansamblu reacţiile isterice ale haitei PC-PSD-PNL, Vîntu, Voiculescu etc, cu unele excepţii totuşi.

Mircea Badea, despre Teo: „Un om puternic, inteligent, cult, independent“

Mircea Badea a reuşit să fie elegant faţă de fosta sa colegă, declarând că are încredere 100% în fosta sa parteneră de pe ecran, „un om puternic, inteligent, cult, independent, dur şi emoţional în acelaşi timp“, şi că nu îl „curentează, nu îl ultragiază“ mişcarea prietenei sale de a se alătura PD-L: „Nu mă face să privesc altfel motivele pentru care suntem prieteni de aproape 20 de ani. Teo spune ce crede şi face ce spune. Nu se mai schimbă acum. Dacă susţine că a intrat în asta pentru a schimba lucruri, eu o cred sută la sută“.
Teo Trandafir, absolventă a Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine, secţia arabă-engleză, o vedetă media binecunoscută, implicată în campanii umanitare, a fost convinsă de pedelişti să candideze după un sondaj sociologic intern care o credita ca fiind o alegere imbatabilă pentru calităţi recunoscute: o doamnă educată, cu verb, nonşalantă în dialog, replică rapidă, umor, priză la gospodine şi, nu în ultimul rånd, experienţă în faţa reflectoarelor şi largă popularitate la populaţie - deci notorietate şi încredere.
Expertiza în limbi străine a stimabilei Ghervasuc-Mincă este totuşi şi ea una de remarcat, dacă avem în vedere că această doamnă desăvârşită a fost surprinsă de paparazii „Cancan“ cu limba în urechea unui nene care nu era şoţu dumneaei, ci al altcuiva. Este vorba de Mihai Bogza, mahărul cel mare de la Bancpost, care s-a dedulcit la nurii Lilianei (dragostea e oarbă!), nu se ştie cåte numere, întrucåt şefa de la Loterie n-a vrut să dea detalii celor de la „Cancan“.
Pe lângă Teo Trandafir, priceputa Liliana Ghervasuc-Mincă, agreabilă ca un raspel cu dinţii rupţi este recomandată de nenumărate „calităţi“ scoase în evidenţă de presă în ultimii săi ani de profitabilă activitate politică. Gonflată de fudulie retorică, exces de aroganţă şi stridenţă, Liliana Mincă mai beneficiază şi de „atuul“ unei imagini dezagreabile strâns legate de istoria ei controversată la Loterie şi de apartenenţa la partidul lui Felix, care, global vorbind, a oscilat în jurul procentului de 1%.
Relele sunt, însă la noi, stridente şi vandabile, iar binele - discret şi nerăsplătit.

Liliana Mincă, de la ciordirea de pamperşi, la fraudarea Loteriei

Liliana Ghervasuc, fosta dactilografă a lui Stănculescu, se laudă că este absolventa unei facultăţi private, la cursurile fără frecvenţă (ajungånd peste noapte funcţionară la Agenţia Naţională de Control al Exporturilor (ANCEX) din Ministerul Afacerilor Externe, dar omite cu bună ştiinţă să spună în ce condiţii a plecat de la firma Fippi International Romånia, menţionată în CV-ul oficial al fostei şefe de la Loterie.
Firma la care a fost angajată din 2000 pånă în 2003 o acuză pe actuala şefă a Loteriei că şi-a „însuşit“ aproape 12.000 de euro, conform plångerii penale depuse la primul procuror al Tribunalului Giurgiu, în 2004, de către patronul firmei italiene.
Ea nu-şi dăduse demisia de la Balli, firma lui Stănculescu, însă s-a angajat, în mai 2000, la SC Fippi International SRL, pe funcţia de director comercial. Timp de trei luni, Ghervasuc a primit salariu din două locuri, potrivit registrelor Oficiului Forţelor de Muncă. Societatea italiană era reprezentantul în Romånia al Fippi SA Italia, unul dintre cei mai importanţi producători europeni de scutece pentru copii şi adulţi.
Din septembrie 2001 pånă în octombrie 2002, Ghervasuc a fost director executiv, cu un salariu de aproximativ 107 milioane de lei. „După plecarea din societate a fostei angajate, s-a constatat de către contabilul autorizat că numita Liliana Ghervasuc a produs o pagubă însemnată subscrisei, prin însuşirea sumei de 11.971 de euro, rezultată dintr-un export către firma Krimeea Wine Import Ltd.“, a afirmat italianul Niccola Pincelii, proprietarul Fippi.
În plus, fosta şefă a Loteriei Romåne a „uitat“ să predea firmei italiene şi autoturismul Ford - proprietatea companiei -, şi suma de 6 miliarde de lei, datoria pe care o avea către Fippi, prin achiziţionarea, de către SC Fast Consulting SRL, a unei cantităţi impresionante de marfă de la italieni. De pierdere de memorie a dat dovadă Ghervasuc-Mincă şi în privinţa sereleului Fast Consulting, ea omiţånd să facă public faptul că poziţia sa în societatea cu pricina era de... asociat unic şi administrator!
Cåt despre Afacerea Loteria, subiectul este mult prea vast pentru fi epuizat într-o singură pagină de ziar. Caracatiţa Voicu e nimic pe lângă ce caracatiţoaie a călărit Loteria - business de partid şi de servicii în care au fost implicate nume grele ale lumii politice din Romånia şi Grecia.
Smenul Loteriei a fost, de departe, un model de fraudare la nivel înalt, artizanii mega-escrocheriei fiind dinozauri ca Oliviu Gherman, fost şef al PSDR, alături de poliţişti, secretari de stat, lideri politici, parlamentari şi oameni de afaceri. Toţi au participat la jaf, alături de un discret agent STASI şi KGB, multimilionar şi finanţator al partidelor de stånga din Grecia, Socrates Kokkalis, beneficiar al combinaţiilor care s-au desfăşurat şi sub pulpana generoasă a maşterei 6 din 49, intelectuala rafinată Liliana Ghervasuc-Mincă, extrasă ca o căpuşă de sub pulpana fleoşcăită ale unui Felix/Voiculescu.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: