02 martie 2022

pastila R (32)

 
Ce să însemne sosirea generalului Valeri Gherasimov* "în persoană" pe frontul din Donbas, la un post de comandă "permanent"? Fie el şi suprem - dar care este, totuşi, local şi inferior postului "de bază".
Pâi hai să speculăm. Unele variante pot fi şi asociate (simultane), ele nu se exclud toate, reciproc.
- situaţia pe front este critică, o redresare rapidă era necesară, şi vedem acum "soluţia asta"
- cineva vrea să-l îndepărteze pe Gherasimov de nucleul de continuitate şi decizie... fiindcă altfel sabotorii nu-şi mai pot face jocurile (...la fel ca până acum?!)
- ...şi poate şi să se debaraseze definitiv de el, aranjându-i un incident gen "a căzut la datorie" (deja aluzia a apărut în media RO)
- Putin vrea acolo, în teren, "omu' lui"**
- sau poate vrea asta Stavka***, nemulţumită de cum a gestionat Echipa Putin treaba, până acum
După decidentul care l-a trimis acolo, evoluţiile războiului pot fi diferite. O evoluţie pozitivă Rusiei ar putea fi favorizată de penultima variantă, şi aproape-asigurată doar de ultima.
- - - - - - -
* şeful Marelui Stat Major şi adjunctul ministrului apărării, Şoigu
** ...dar Şoigu, şeful direct al lui Gherasimov, este "şi mai omu' lui"; însă despre Şoigu citesc pe siteuri ruseşti naţionaliste (cu traducere-maşină) că "nu are nicio experienţă ca militar", şi "nicio autoritate asupra armatei" (nu-i militar de carieră), şi "când scăpăm odată de porcul ăsta tuvan?" (Şoigu este minoritar din Republica Autonomă Tuva, de pe la graniţa cu Mongolia, dar nu asta este acuzaţia "principală" ci capacitatea şi loialitatea - sau mai degrabă lipsa lor)
*** nucleul suprem semi-informal de decizie statală din Rusia, militaro-politic
 
N-aş minimaliza zvonurile privind "intenţia Poloniei"* de a intra cu trupe în vestul Ucrainei, unde ar urma să anunţe** o "anexare istorică a fostelor teritorii poloneze trecute la URSS". Remarc doar expunerea publică a informaţiilor de către Narîşkin, o mână dreaptă de-a lui Putin. Ceea ce arată că există un plan şi că el este în curs de operaţionalizare. Mutarea ar urmări să împiedice joncţiunea teritorială ruso-ungaro-sârbă(-bulgară) şi ar asigura contiguitatea proiectului atlanticist al Celor Trei Mări, utopic fără contiguitatea polono-română (problematică, fiind acum via Ucraina) şi fără cea ungaro-croată (problematică datorită divergenţelor geopolitice dintre Budapesta şi Zagreb). Hărţile circulate neoficial arată şi o mică Transcarpatie "ucraineană" care s-ar reîntoarce la Ungaria dar care este oprită spre est de "zona poloneză" care la rândul ei se opreşte pe graniţa de nord a României ("la fel ca-n '39"). Este imaginabilă o "alergare de trei", în care Ungaria şi Rusia s-ar apropia una de alta prin nordul României, cu Polonia care ar încerca să blocheze Ungaria "dinspre stânga". Dar poate să apară şi un al patrulea alergător, România, care ar încerca să facă căcatul praf intervenind în Repmoldova. Scenariul duce direct către război Rusia-Polonia, către mârâieli şi muşcături Polonia-Ungaria - iar România se va alege exclusiv cu ponoase dacă s-ar băga "efectiv" (cu... efective).
- - - - - - - 
* a Vestului Colectiv, Polonia fiind doar pionul său estic, aşa cum a tot fost încă de prin secolul XVII 
** dar asta, abia în a doua fază: iniţial va anunţa ceva gen "menţinerea păcii", "ajutorarea Ucrainei", blabla; recurgerea la această "soluţie" ar indica disperarea Păpuşarilor în perspectiva "deschiderii culoarului rusesc" înspre Balcani şi Marea Mediterană
 
Ucraina duce lipsă mare de muniţie. Mai ales de artilerie, specifically cea de 152 mm.* Şi, ce să vezi? La Cobasna (în Transnistria) este un mare depozit de muniţie, unde se află în cantităţi mari (şi) exact aşa ceva. Mai departe, se pun cap la cap incidentele, pretextele, şi putem vedea iniţierea unui anumit plan.
- - - - - - - 
* tipic sovietică, la fel şi cea de 122 mm (inclusiv la rachetele tip "Grad"); Vestul colectiv are standardizat calibrul 155 mm (care "seamănă dar nu răsare"), din care trimite spre Ucraina - a faute de mieux - "sute" de piese (autopropulsate sau nu) şi "zeci de mii" de obuze - numai că drumu'-i lung iar podurile şi şinele tot mai nesigure
 
Copaci făcuţi aşchii* dar "care totuşi mai stau cumva în picioare". Cu mai mult sau mai puţin din coroane. De obicei, foarte puţin spre deloc (doar 1-2-3 din crengile principale - acolo unde... mai există trunchiuri "întregi").
Mariupol, front line footage
Asta sare în ochi, chiar mai mult decât clădirile fumegânde şi avariate: realizezi densitatea focului.
- - - - - - -
* cu trunchiuri de 30-40 cm şi chiar şi peste
 
WHERE IS GONZALO LIRA?
 
Nu ne-a spus o noutate*, CholaqUE. Deja ştiam că pesedé şi penelé ("şi minorităţile", amintite de ciolac în declaraţia-răspuns la întrebarea reporterului) formează de fapt acelaşi partid de totală subordonare externă. Din care mai face parte evident şi USR, şi mai puţin evident - AUR. Ambele menţinute tactic într-o pseudo-opoziţie.
UDMR? Cu continuitatea de la Budapesta, sunt inevitabile divergenţele la vedere dintre UDMR şi FIDESZ, care vor duce către o reorientare a votului maghiar din România (spre PPMT, PCM) dar... poate nu chiar începând din 2024. 
Important este să nu se atingă o majoritate constituţională de 2/3 după alegeri, cea simplă părând deja garantată de somnul perpetuu al alegătorilor RO...
- - - - - - -
* că el vede continuarea aceleiaşi majorităţi guvernamentale şi după 2024 ("Vedeţi că se creionează o altfel de majoritate? Că eu nu văd, practic.")
 
Se discută în PnL despre scoaterea căcîţului şi din moţul Senatului. Numai că partea asta a directivei poate fi atinsă doar pe voturile PSD (şi UDMR) alaturi de cele ale PnL, adică pe cele ale actualei majorităţi. Dacă există parlamentari (senatori...) de-ai căcîţului, poate deveni problematică o majoritate la vot în Senat fără a apela la USR, AUR sau lorbanii ex-PnL. Şi în acest caz s-ar vedea lucrătura comună - aducerea senatorului Ciuciucă nu numai în fruntea PnL ci şi a Senatului, spre a ajunge el în poziţia de preşedinte interimar în 2023, când vor avea loc alegeri prezidenţiale anticipate. În urma plasării lui Ioh-anus în poziţia de secretar general NATO. Scenariul ăsta din urmă a transpirat  foarte recent, şi explică şi de ce a intrat primul Ciuciucă (din partea PnL) pe poziţia de premier "pentru primii doi ani", şi nu CholaqUE - pâi exact în 2023 ar fi "rocada". Numai că... nu poţi fi şi premier şi preşedinte al Senatului, aşa că până la sesiunea parlamentară de toamnă vom avea un preşedinte de Senat interimar, altul decât cel actual. Sau rămâne până atunci acelaşi, dacă şi căcîţul este în combinaţie - şi din câte-l ştim, n-ar avea motive să nu fie.
 
Cu Ciuciucă, treaba-i serioasă. Nu degeaba urmează* să fie înşurubat la vârful PnL, în locul căcîţului. Ăsta din urmă începuse bine pe agenda Sistemului, în stil userist. Ce mai, zbârnâia. Tocmai de-aia şi fusese la rândul lui înşurubat, în locul lorbanului, care era văzut ca prea osificat pentru reformarea strident-progresistă a peneleului. Dar sondajele n-au urmat aceeaşi înaltă apreciere pe care Sistemul i-o acordase. Şi iaca apăru acum şi "lebăda neagră" - ceea ce era prevăzut a avea loc ceva mai încolo, a început acum şi altfel  (Ivan s-a prins de figură şi a atacat preventiv mai înainte de consolidarea bazei NATO de atac "Ucraina"). Şi-atunci Ciuciucă, care fusese scos de la magazia de efecte, şters de praf şi împins încet-încet (dar continuu), tâca-tâca, încât să-l găsească Ăla Mare bine încoţopenit unde trebuie, este reprogramat şi tras într-acolo cu scripeţii, pe viteză maximă. Un semn că vine Ăla Mare, ce vedem prin Ucraina este doar "matineu". 
- - - - - - - 
* pâi da: zice-odată "hău!" Cine Trebuie, iar zombii din PnL execută imediat comanda, cum au făcut şi cu trecerea de la ALDE la PPE, şi cu absorbirea eurobăsiştilor, şi cu multe alte porcării
 
Nu mai poate, [dar] rămâne la putere.
Cum, "cine?" Bideu! 
(“For God’s sake, this man cannot remain in power.”) 

La Moscova încă nu s-a făcut curăţenie, pe coridoarele puterii zburdă în voie colaboraţioniştii Vestului Colectiv. 
Bâlbele din teren şi bâlbele "negocierilor", cu concesii incredibile (fie ele şi "doar sugerate") gen "nu ne opunem intrării Ucrainei în UE, da' să rămână neutră"... Pâi şi dacă UE îşi face armata sa, ca "ramura europeană a NATO"?! Sau asociată NATO. 
Microbul principal este la Kremlin ("la Cercul Putin"), încă o dovadă fiind recurgerea la negociatorul eschimos Roman Abramovici. Ca emisar "de-al lui Putin", dovadă că a reprodus mesajul "ameninţător" al lui Putin, răspuns la notiţele scrise de Zelenski. Un mitoman n-ar fi inventat şi amănunte dintr-astea, deci e clar că era cu treabă. Iar "otrăvirea" pe care a acuzat-o după întrevedere, dacă este reală, poate fi un avertisment - chiar final - pe care Stavka îl dă colaboraţionştilor. Chiar şi celor din vârful-vârfului.
 
Guvernele din Vestul Colectiv urmează să le explice propriilor cetăţeni că preţurile la anumite articole au crescut "din cauza războiului, din cauza Rusiei". Când de fapt este vorba despre jocul sancţiunilor şi contrasancţiunilor care nu vor schimba cursul războiului ci cel mult îl vor prelungi. Război la care - sanchi... - statele respective "nu participă". Să vedem cât va dura narativul, şi cât timp vor răbda oamenii "explicaţii" ale unor anomalii la care s-a ajuns în mare parte contra voinţei lor.
 
Se lasă aşteptată Marea Curăţenie în Rusia.
Dacă până acum ar fi fost plauzibilă o maskirovkă gen ţinerea pe funcţii a unor implanturi ale Vestului Colectiv sub pretextul "ca să-i adormim încât să creadă c-am fi noi înşine adormiţi de ei", la acest stadiu al operaţiunilor nu se mai justifică prezenţa muţunachilor sabotori: kонец фильма!
Pentru că nu-i suficientă doar inversarea unor măsuri, ci trebuie şi inversarea de ansamblu a funcţionării defectuoase de până acum.
Pentru că fără a se trece la paşii necesari, înseamnă că în Rusia deţin controlul... alţii.
 
Văd că tot sunt arătaţi diverşi oligarhi - iar mai nou şi hartişti - "ruşi", care pleacă din Rusia către... eh... către ţările lor. Sunt curios unde-a şters-o (ori o va şterge) oligarhul Anatoli Ciubais, mare profitor al tranziţiei ruse şi cu mamă eschimoasă, cu pretenţii de ideolog şi căruia Putin îi este oarecum îndatorat (pentru începutul carierei sale politice). 
Mie-mi miroase a maskirovka, adică o parte a oligarhiei, cea strident-afişată, bine-ştiută şi bombănită de mujicii austerizaţi, o va şterge ostentativ. Asta, spre a distrage atenţia de la partea discretă, dar încă bine-înfiptă  la decizii comandate extern şi la adjudecarea ilicită de capital. Şi există complicităţi între discreţi şi unii siloviki, adică ăia care ar putea impune o ordine pozitivă în Rusia (naţionaliştii din sistem). 
Cândva, pe la începuturile URSS, s-a luat decizia expulzării administrative a "disidenţilor" mai proeminenţi (măsură penală legiferată, "vapoarele cu filozofi"). Îi salvase astfel Troţki ("să arătăm că nu ne este frică de ei - pot lătra, dar nu la noi în curte") - Stalin propusese lichidarea lor.
 
Se pare că la concursul Care-i Cel Mai Mare Prost al Satului, în Europa* s-au calificat trei finalişti destul de talentaţi: Germania, Polonia şi România.
- economic Germaniei (proporţional) va avea cele mai mari probleme, deja se şi văd da' nici nu ia măsurile necesare, merge mai departe pe lozinci
- Polonia trage pe nas şi vrea să intre peste Ivan, fie solo ("vestul Ucrainei"), fie în cadrul forţelor de menţinere a "păcii" (a Păcii NATO, desigur!); între timp ţine-n cârcă 2+ milioane de refugiaţi UA
- România este menţinută în rezervă dar asta numai până când va interveni factorul Repmoldova-Transnistria-Odessa; Licuriciu' ştie bine că românii nu vor să lupte pentru el, va trebui să vină cu o poveste consistentă, să vedem pe câţi va putea păcăli...
- - - - - - -
* concurs lansat de globalişti, prin Licurici - cu europenii prevăzuţi dinainte ca luzări by default
 
"Transilvania - stat independent", un proiect globalist care ar separa Ungaria-Serbia de Rusia*, suplimentar faţă de existenţa unei Ucraine deja-adjudecate ("până acum"). Şi care ar diviza - precum Ucraina - un popor ortodox "neconvenabil". O Transilvanie(-Banat-Maramureş-Crişana) caricaturizată posibil chiar şi ca principat, pe tron cu Şarla britanică actuală ori cu vreun Nicolae-os-domnesc. Se pare că avem noroc cu Operaţiunea Z: profeţita Linie Huntington va trece de noi, împinsă pe actuala graniţă poloneză de est, şi probabil pe cea ungară de vest.
- - - - - - -
* va face acum Rusia pasul major geopolitic, revenind pe frontiera ungară şi asigurând astfel contiguitatea până în Serbia?
 
"Incidentul de la Constanţa (Mamaia)" este bizar - dacă era vorba despre un profesionist, sentinela RO nu mai supravieţuia atacului şi nu i se lua doar automatul cu încărcătorul aferent, ci şi restul muniţiei (dacă avea "+" asupra sa). Autorităţile RO au întărit paza la consulatul rusesc din Constanţa, dând de înţeles că atribuie incidentului o tentă geopolitică - în traducere, "poate e vorba despre un refugiat ucrainean ieşit la procurat scule de lucru". Hmmm, poate chiar despre asta o fi vorba! Şi poate că dacă era un profesionist chiar asta a vrut - să inducă în eroare, simulând o acţiune a unui ultras care a acţionat in a pinch, "la japcă". Se mai vorbeşte şi despre "miliarde" cash (€, $) tranzitate prin România de către "refugiaţi".
 
"De pe net":  
It should now be clear why all the Russian oligarchs ran to London, Tel Aviv and New York City.  
Pâi, da: fiindcă nu erau ai Rusiei* ci ai altora. Probabil că au fost toleraţi până acum ca parte a unei maskirovka - să se lase impresia infiltrării şi vulnerabilizării statului rus. "A uşilor vraişte, date de perete". Ori poate chiar aşa a stat treaba iar acum Stavka a trecut la contramăsuri severe. Vom afla destul de repede dacă se va face curăţenie sau nu.
- - - - - - -
* văd că se mai zice/a "ai lui Putin" (de anti-ruşi / globalişti) ca să-L acopere dacă este - cum cred destui antiglobalişti - ori o cârtiţă adânc conspirată ori un molâu care tărăgănează ("şi de-aia li-i util") - însă noua situaţie cu destinaţiile "atipice" nu mai serveşte schemei de acoperire prin fals-atac 

Încep să apară refugiaţi ucraineni la acţiuni politice organizate pe teritoriul României: deocamdată, miting de protest împotriva "invaziei ruseşti". Alături de români-haştag, desigur. Generalul Radu Theodoru anticipase: (ucraineni aflaţi aduşi în România) vor forma gherile* care vor acţiona peste frontieră, prin Carpaţii Păduroşi. Acum anticipez eu: va fi vorba despre apatrizi** foşti cetăţeni UA, care vor încerca acţiuni prin Carpaţii nu tot atât de Păduroşi - fiindcă la asta se refereau (cred...) Putin şi Şoigu în discuţia referitoare la "exploatări forestiere extinse" prin actuala Ucraină. Şi anticipez mai departe: prin viitoarea zonă de frontieră ruso-română de la nordul României, spre a asigura o zonă de siguranţă militară "deşertificată" împotriva infiltrărilor (minată şi intens supravegheată).
- - - - - - -
* tot alături, ori mai probabil cu sprijinul altor români, instructori militari
** se vor orienta către cetăţenii RO ori alte cetăţenii din Vestul Colectiv, cred că nimeni nu îşi imaginează că Rusia va dori "înapoi" câteva milioane (acum, circa 3,5) cu care nu are ce face, şi pentru evacuarea cărora susţine dinadins acest tip de înaintare militară
 
Aştept cu nerăbdare apariţia lui GSimion şi a aurilor la Licurici. În curtea ambasadei, pe 4 apr... ăăă... iulie. "Alături de partenerii strategici", blabla. Nooo?! Hai că nu-i imposibil, ba poate şi vizita aia în Israel, despre care vorbea/u chiar şi după ce i-au măscărit ambasada şi media israeliene. 
Vorba-i că până acum au prostit destui bizoni, şi vin alegerile iar în afară de APP ("Dragnia" *) n-ar mai fi mare lucru de votat - poate PER?
- - - - - - -
* da: la APP în online nu există subiectul "Ucraina", ci doar teme de interes românesc real (că încă nu le abordează în forţă, e partea a doua...)
 
Ahhh... Ka-ma-loo... 
A-ni-ma-loo... 
(fugi, fă, d-aci!)
 
Bă, ce mulţumit sunt când le văd la TV* feţele alea lungi, brusc-neliniştite, de şoareci fierţi... Când îi văd roşi pe dinăuntru de frici nemărturisite, bazate pe receptarea aproape în timp real a semnalelor dezastrului absolut care începe să coboare asupra lumii lor, pe care o simt prăbuşindu-se ireparabil. Pâi unde sunt rânjetele alea autosuficiente, satisfăcute, complice, de pe vremea covrigului, şi de mai-nainte?! Acum s-au blocat toţi - "cor" - în aceeaşi mantră, îngânată în buclă continuă. Tot mai penibili, tot mai dispensabili...
- - - - - - - 
* la toate teveurile - dintre alea mari cu anumite excepţii pe la România TV şi pe la unii mai mici, săriţi din grilele cabliştilor
 
Cică în urma sancţiunilor va fi abolit Tabelul lui Mendeleev - se va introduce cel al lui Mendelsohn.
 
Va fi un moment dificil pentru Propagandă, când se va vedea* că românii din zona Cernăuţi ** şi cei din Repmoldova nu se vor călca pe picioare venind încoace (sau spre "Vestul colectiv"), "fugind de ruşi". Desigur, nu vor lipsi nici ei, alături de uki, dar proporţia va fi ar trebui să fie nesemnificativă. Îi cred, totuşi, ceva mai deştepţi. Încât să nu fugă spre un pseudostat RO.
- - - - - - -
* presupunând, desigur, că Ivan nu va lăsa treaba neterminată
** mi-am impus să nu folosesc termenii "Republica Moldova", "Bucovina" sau "Bucovina de Nord", fiind (precum "Ukraina") subdiviziuni create pentru a deruta populaţia locală, ca să-şi atribuie origini şi identităţi fictive - unii chiar mai uzează de ele chiar şi ca cetăţeni români ("io sunt bucovinean, nu moldovean")
 
Deci aştept meleardele promise drept "compensaţii externe" în urma plandemiei - ştiţi, PNRR-ul, blabla. Ce, "or să vină"? Îhîm... staţi p-aci...
 
Şeful de partid al lui Şoşoacă (Ninel Peia*) s-a apucat să doneze sânge taman acum, specificând în postare că sângele "va salva multe vieți din România sau Ucraina". Aşadar, ne-am lămurit cu cine joacă, doar nu suntem cretini (cum or crede el şi stăpânii lui).
- - - - - - - 
* 
- Peia se declară (chiar şi acum) monarhist, iar ca parlamentar luase cuvântul pentru a cere întemeierea "Statelor Unite ale Europei"
- conduce un partid cu un nume bătrânicios, deşi altfel, formal, perfect respectabil: Partidul Neamul Românesc (un nume "ineficient electoral", imaginaţi-vă cum ar suna scandările sale...)
- a fost exclus din PSDragnea-ul avant la lettre (2016) fiindcă a denunţat efectele secundare nocive ale vaccinurilor administrate copiilor - încă nu sunt sigur ce-a fost: ori Dragnia încă nu se dăduse pe brazda naţională, ori nu s-a dat nici acum iar atunci doar l-a legendat pe Peia drept altright 
(pfff... iaca un subsol mai stufos decât textul de bază!)
 
Tot aştept să apară znamenia: formaţiuni de haştagi emulând azoviştii din Banderastan ("UA"). Da, cred că or să apară (cu sprijin "de stat"), dacă Ivan o mai mermeleşte mult p-acolo şi nu isprăveşte odată. Doar că backgroundul lor este limitat la maxim paintball-ul practicat pe la team-buildinguri. Haios va fi să aflăm care le va fi recitalul ideologic "de campanie". Dar poate că Licuriciu', ca îndrumător, va încerca să apeleze tot la deşcile bătrâne care au apucat să tragă cu ţeavă-ţeavă, adică segmentul 40-60 din "18-60". Mda, însă cu acelaşi rezultat ba poate chiar mai rău - că ăştia ştiu cine-i inamicul real în care să tragă.
 
Văd acum într-o nouă dimensiune aparentul "auto-sabotaj" al echipei PSRM-Dodon, în Repmoldova. Care a comis gafe posibile şi imposibile, pe care nu le puteai atribui idioţeniei "simple" nici măcar atunci, când lipseau indiciile. Acum aproape complete. Înfrângerea lor electorală poate fi pusă pe seama unei strategii deliberate, în urma căreia să apară la Chişinău un guvern anti-rus... în aşteptarea unor evenimente importante ceva mai la est, în Ucraina. Pâi cum ar putea "vinde" Ivan o invazie în Repmoldova*, dacă acolo ar conduce "oamenii săi"?!
- - - - - - - 
* care cred că va avea loc, cu dispariţia acestui "stat", şi n-ar trebui să regretăm nimic: dacă ne păsa cu adevărat (şi unora şi altora...), atunci am fi acţionat în ăştia 31 de ani
 
The current US PSYOP narrative about the Russians begin defeated and on full retreat will not survive this week-end, so it will now shift to “the Putin’s Mordor Gulag is being extended over the suffering Ukraine”. 
(la The Saker)
 
Când Ivan va ajunge în contact cu Transnistria, în urma înaintării, s-ar putea întâmpla două lucruri:
- să folosească Transnistria pentru a "urca" înspre nordul Ucrainei*
- ucrainenii să tragă asupra teritoriului transnistrean** "împotriva inamicului", chiar şi dacă ruşii nu trec la pasul anterior menţionat
Iar când cea de-a doua posibilitate se va concretiza, putem vorbi despre un bun pretext pentru a angrena direct în conflict NATO, via România. Manipulând emoţional opinia publică RO. De asemenea, teritoriul MD "propriu-zis" ar putea fi folosit nu doar pentru aprovizionarea şi apoi retragerea forţelor ucrainene pe cale de a fi încercuite în Bugeac-Odessa, ci şi pentru aducerea de forţe noi prin "Moldova neutră".
- - - - - - -
* evident, urmând ca "la capătul culoarului" (şi chiar din lateral) să continue ostilităţile cu forţele ucrainene 
** care oficial încă face parte din teritoriul Repmoldova
 
Curând, s-ar putea materializa blackoutul ăla (european) prezis de prin octombrie. Şi am avea explicaţia abia acum, după ce am mai aflat că NATO ştia în avans cu cinci luni* despre invadarea Ucrainei. Ruşii, după ce vor obţine controlul asupra unei părţi semnificative din capacităţile de producţie a energiei din Ucraina**, s-ar putea să înceapă să le oprească, ca tactică militară. Iar cum Ucraina şi Repmoldova  s-au deconectat "geopolitic" de la reţeaua rusească şi au trecut pe cea "europeană"***, ultima s-ar supraîncărca şi s-ar putea ivi probleme mari. Şi cum România importa din Ucraina cantităţi importante de energie electrică, aici ar fi mai mari problemele.
- - - - - - -
* apud "Turturică-TVR" (printre alţii)
** vedem ocuparea centralelor nucleare, scopul imediat fiind împiedicarea acolo a unor posibile sabotaje ucrainene care ar putea fi apoi atribuite ruşilor
*** deci şocurile din reţeaua ucraineană nu vor avea efect în Rusia, iar evropenii se mai aleg cu încă o povară în plus
 
Şmecheria cu aderarea ("doar") la UE, aşa cum ceruse şobolanul de la Kiev, iar acum şi Căţeaua M(Aia) de la Chişinăul neutru constituţional: ar urma intrarea "în NATO" (în alianţa militară globalistă) pe baza "Armatei UE" care va deveni parte constitutivă a NATO sau asociată acestei alianţe (cum s-o mai numi ea atunci). Eventual, din NATO "ar putea ieşi rămânând tot acolo" statele care au aderat la Armata Europeană - ramura europeană a NATO.
 
Deci Vestul colectiv se amăgeşte că poate continua bine şi după ce pierde pieţe de peste 180 de milioane de consumatori (cea rusească, de 144 de milioane, şi cea ucraineană, de 40*). Este o situaţie pe care n-o poate suporta la nesfârşit, decât poate dacă aşteaptă pregăteşte o "răscoală" (lovitură de stat!) la Moscova, ori un război.
Şi astea fără să mai zic de pierderea anumitor importuri - cele din Ucraina fiind aproape moka, datorită pionilor implantaţi acolo.
- - - - - - -
* Ucraina are acum 44 de milioane de locuitori, dar peste un milion erau deja expaţi în UE şi Rusia, iar cel puţin încă pe-atât vor fugi înspre UE după ce se termină treaba în teren.

Dacă lucrurile avansează pe linia embargoului comercial reciproc, extins, între Rusia şi Vestul colectiv, prevăd o relaxare sau chiar o ridicare a interdicţiei la pescuitul de sturioni (nu numai în România ci şi în Bulgaria). O să fie treptat, poate începând cu un studiu "care va releva inutilitatea continuării actualei interdicţii". Apoi (sau chiar direct, fără niciun studiu) vom vedea o iniţiativă a unor parlamentari brusc iluminaţi de oportunitatea liberalizării acestei nişe "blocată inutil".
Pâi cum altfel îşi vor potoli foamea de caviar ăia din Vest, dacă sursa de icre negre din Rusia va fi pierdută prin embargo, ca şi cea ucraineană de pe braţul Chilia, Marea Neagră şi Marea Azov, rămânând doar cea iraniană ("nefrecventabilă", cică) şi a celorlalţi riverani de la Marea Caspică. Diferenţa se va completa pe baza sturionilor "româno-bulgari" şi involuntar şi a celor "sârbeşti". Care vor fi împinşi către extincţie, "legal".

7 comentarii :

Riddick spunea...

Motto-urile pe care le pun pe blog. Cele mai recente sunt cele din partea de sus. Din formulări se pot deduce (retroactiv) "momentul şi subiectul tratat".

(martie-aprilie 2022)

Anonim spunea...

Chestia de la pastila este GENIALA prin ansasi simplitatea ideii !

Riddick spunea...

Mulţumesc! De-aia am şi pornit-o. :)

Gabriel spunea...

Da. Poate continua, nu se amăgește. Se amăgește cine crede că nu. Poate doar gazul să fie o problemă dar nu insurmontabilă. Rusia e mai dependentă de ei decât invers, dovadă că rușii își țineau rezerva valutară în dolari și euro nu ei în ruble.

Riddick spunea...

(Deci Vestul colectiv se amăgeşte că poate continua bine şi după ce pierde pieţe de peste 180 de milioane de consumatori (cea rusească, de 144 de milioane, şi cea ucraineană, de 40*). Este o situaţie pe care n-o poate suporta la nesfârşit, decât poate dacă [aşteaptă] pregăteşte o "răscoală" (lovitură de stat!) la Moscova, ori un război.
Şi astea fără să mai zic de pierderea anumitor importuri - cele din Ucraina fiind aproape moka, datorită pionilor implantaţi acolo.
- - - - - - -
* Ucraina are acum 44 de milioane de locuitori, dar peste un milion erau deja expaţi în UE şi Rusia, iar cel puţin încă pe-atât vor fugi înspre UE după ce se termină treaba în teren.)

- - - - - - -

Alternativa ar fi fost războiul "neaşteptat" peste câţiva ani, mult mai "aspru" decât acum, şi cu o Ucraină natoizată oficial. Aşa, ruşii speculează autosabotarea Vestului prin plandemie, şi îşi surprind inamicii aflaţi în faze intermediare ale pregătirii "nefinalizate".

Anonim spunea...

Desii si Kacinsky si Maia { catzeaua } au depus aproape instantaneu cereri d e preaderare la UE { si daca-i primesc aia ce , asta inseamna un scut cumva }ca si figura cu NATO si aderarea de urgentza la acest sistem militaro-politic , asa ceva NU SE POATE iar noi romanii am invatat asta pe pielea noastra in acesti ani .Nu se poate sa te primeasca aia daca ai diferende nerezolvate cu privire la teritorii !Sau a crezut cineva c a Romania a renuntat pe gratis la...teritoriile d e peste Prut eventual la insula Sserpilor sau...TEZAUR ? N-o sa le tzina shmecheria deoarece sant ceva mai mult de doua state in componenta UE iar alea ...nu vor ezita s a protesteze nefiind induiosate de chiurile copiilor inlacrimati sau de distrugerile provocate de catre fratii si prietenii ucrainienilor sau moldovenilor caci asta au fost astia din 1930 incoace . Da se asteapta sa fie primiti in U.E. daca nu pentru altceva atunci , macar pentru acel concept de ARMATA EUROPEANA pe care-l flutura de ceva vreme gerontofilul ala de Macron care se viseaza a fi un viitor...Napoleon .Ei bine , nici macar aici nu vor putea intra , fix pentru motivele enumerate ceva mai sus .

Riddick spunea...

Zelenski: Kaczynski e în Polonia, şi aproape că s-a senilizat ca pro-Licurici. Aia cu primirile "este flexibilă", conform intereselor tartorilor din spatele instituţiilor. "Obiecţii", în niciun caz din partea conducerii RO, care-i... neromânească.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: