17 septembrie 2021

Trebuia să apară Nord Stream 2 ca să nu vedem jefuite gazele din Marea Neagră: nu pot fi scoase pe piaţă mai jos decât oferta lui Ivan

Încă o dată trebuie amintită ticăloşia "experţilor RO" care argumentau pozitiv transformarea României într-un "hub energetic regional" - în mod similar cu lozinca lui Obama, "Spread the wealth!": să redistribui arbitrar propriei clientele, "surplusul" muncit al altora.

  • Liberalismul lui Citu se reduce la socialismul subventionarii companiilor private din energie / Liberalul de mic, Citu, Florin Vasile Citu, cel care din pampersi si’a dat seama cat de liberal este, in contextul exploziei preturilor la energie a gasit solutia ideala de rezolvare a problemei, una socialista ce e drept dar cu dedicatie pentru companiile private din energie sub masca unui ajutor catre populatie, respectiv plata de la bugetul de stat a unei cote parti din preturile prin care aceste companii private din energie isi bat joc de consumatorul roman manipuland ideea unui context international, desi Romania are productie interna de energie si gaze cum alte tari nici nu viseaza, in 2021 bubuind exporturile de gaze si energie ieftina in regiune, in vremea in care in Romania preturile ating recorduri zilnice. Adica in traducere libera, companiile private din energie vor beneficia de un ajutor mascat de la bugetul de stat ca facturile umflate din lacomia de profit speculativ sa fie achitate integral din banii prostilor atat prin decontare directa din buzunar cat si decontare indirecta din acelasi buzunar, respectiv taxele pe care le platesc la bugetul de stat, iar in rest va face tot posibilul ca restul de “masuri” sa fie in “interventii cat mai putin invazive” in profiturile acestor companii, ca in rest important este sa nu va inghete mana pe berea la pet si punga de seminte in case.
  • Coţcărie pe faţă. Pleacă bani de la stat (de la noi, toţi) către "băieţii deştepţi" din energie - nu-şi reduc ăia tainul! Sau, măcar să-l menţină în limitele decenţei.
  • Vicepremierul Ungariei la Congresul UDMR: Dacă am reușit să încheiem o colaborare cu sârbii, atunci de ce nu putem și cu România? / În ceea ce privește relațiile României cu Ungaria, vicepremierul Ungariei, Semjén Zsolt, a declarat că a reuşit să încheie o colaborare strânsă cu cei șapte vecini, însă excepția o face România. O relație strânsă a Ungariei există și cu guvernele care fac parte din grupul de la Vișegrad.  Acesta s-a întrebat că dacă s-a reuşit încheierea unei colaborări cu sârbii, de ce nu s-ar putea încheia una şi cu România. „Mâna noastră stă întinsă şi contăm pe rolul UDMR pentru sprijinirea relaţiilor româno-maghiare. Dumnezeu să binecuvânteze maghiarii din Transilvania, să binecuvânteze Transilvania şi UDMR”, a mai spus vicepremierul maghiar.
  • În primul rând ar trebui să ne întrebăm cum de mai pot exista relaţii "bune" între Ungaria (FIDESZ) şi UDMR: FIDESZ-ul ieşind din PPE iar UDMR rămânând acolo, şi încă şi asigurând majoritate unui regim anti - Viktor Orbán. De fapt, cum de mai pot exista relaţii, at all. Premierul Ponta şi declarase că "nu vrea să-l vadă" pe Viktor Orbán, şi ca atare ultimul - după o vreme - "n-a mai putut veni" la o ceremonie comună de inaugurare a unui nou punct de frontieră. Dragnea a mimat/încercat ceva inclusiv cu vişegrazii, dar cu Bitchall şi Meleşcanu în guvern şi cu alţi implantaţi, n-a reuşit nimic. Iar LOrban se definea pe la Bruxel ca "Orban cel bun". Poate că şi partea ungară mai are ceva de făcut - bunăoară, să nu se mai refere la maghiarii "din Transilvania" ci la cei din România.
  • Mirel Palada: „Iohannis câștigă din toată această criză politică.” / Totul a început de la Iohannis. În consecință, orice analiză a acestor zile trebuie să înceapă cu el. Iohannis este foarte probabil inițiatorul acestei crize de scoatere în decor a USR PLUS. Din primăvară știam deja, informații de culise, despre decizia de scoatere de la guvernare a USR PLUS care fusese deja luată la nivel de conducere a taberei pro-iohanniste. Eu aflasem de ea din mai, dar ea fusese foarte probabil bătută în cuie înainte de Paște. Varianta de care știam era simplă și iată că ea a și început să înflorească sub ochii noștri în momentul de față: guvern minoritar PNL UDMR cu sprijin parlamentar tacit al PSD. Cine îmi spusese asta îmi oferise inclusiv informația că Iohannis se înțelesese deja pe acest subiect cu Ciolacu și avea acceptul acestuia. Lucrurile trebuiau doar puse în aplicare în toamnă.  Faptul că tabăra Coldea / USR PLUS / Direction Générale de la Sécurité Extérieure a zvîrlit pe piață în august documentele compromițătoare privind tinerețea americană zbuciumată a lui Cîțu a fost doar o consecință a acestei decizii de război luată în primăvară și despre care se știa probabil și la nivelul decizional coldisto-useristo-francez. Oricum, tăvălirea lui Cîțu nu a schimbat cu nimic decizia, doar a grăbit punerea sa în aplicare. În ciuda a ceea ce clamează mulți, pentru Iohannis e foarte simplu. Opțiunea sa este de a sprijini tabăra Cîțu în general la conducerea PNL și în particular pe Cîțu drept premier. Orice altă variantă îl scoate pe Iohannis în decor.
  • E mai mult decât se spune "în mod curent". Ioh-anus este Omul Licuriciului (chit c-o fi el kraut), iar despre USR se ştie că-i ghidonează Parisul, cu influenţe germane şi ueiste. Iar pe plan global, "aliaţii" ăştia au cam început să mârâie unul la altul, ba chiar să se mai şi muşte.
  • Cristian Terheş: 6 europarlamentari români au votat împotriva României / Parlamentul European "invită Comisia să ia măsuri de executare împotriva României pentru nerespectarea în continuare a acestei hotărâri [Coman & Hamilton - n.n.] și pentru lipsa unei căi de atac care a forțat reclamantul să recurgă la CEDO pentru a obține reparații", se prevede in aceasta Rezolutie la punctul 10. Hotararea Coman & Hamilton prevede că termenul "soț/soție", astfel cum este utilizat in Directiva privind libera circulatie, se aplică si partenerilor de același sex. In favoarea acestei rezolutii, care cere condamnarea Romaniei, au votat: Ciolos, Mituta, Pislaru, Stefanuta, Strugariu, Tudorache (toti de la USRPLUS si grupul Renew Europe). N-au votat: Cretu, Negrescu. A absentat: Bogdan. S-au abtinut: Botos, Gheorghe, Motreanu, Muresan, Nistor, Winkler. Au votat impotriva: Avram, Basescu, Benea, Blaga, Buda, Busoi, Ciuhodaru, Falca, Grapni, Hava, Manda, Marinescu, Nica, Plumb, Terhes, Tomac, Tudose, Vincze.
  • Trebuie trecuţi la pro-LGBT şi şmecherii care s-au dat că s-ar abţine, care n-au votat sau care au absentat. Iar dintre cei cu NU (minus Terheş), pe niciunul nu mi-l amintesc ca militând sincer pentru normalitate.
  • Fiica lui Vadim Tudor, Lidia: Zarurile au fost aruncate. Păcatele se plătesc! / Tatăl meu, binecuvîntată să-i fie amintirea, a refuzat înhăitarea cu acești indivizi, și, pentru asta, a fost ostracizat de elita trădătoare care conduce țara aceasta de zeci de ani. Tatăl meu a iubit România și, pentru asta a fost hulit, și-a idolatrizat poporul și a fost marginalizat. Tatăl meu, un mare om de cultură, un pamfletar renumit, un poet de geniu, un politician corect, a vrut să arate lumii că poți face politică și fără să furi. A fost un exemplu de onestitate, un orator al dreptății, pe care mulți români l-au înțeles, dar pe care mass-media trădătorilor l-a jignit, l-a distrus mediatic, l-a marginalizat și l-a atacat zi de zi. Acum, la șase ani de la plecarea lui, încă există indivizi mediocri, gîndaci ai democrației șchioape în care trăim, care, fie din Parlament, fie din platourile de televiziune, aduc jigniri singurului român contemporan care s-a luptat cu mafia hoților care prăduiesc această țară. Dar conștiința noastră este puternică, iar memoria poporului român este de neclintit. Anii sedimentează amintirea tatălui meu și va veni o zi, poate peste un an, poate peste zece, în care dreptatea își va cere tributul. Iar atunci cei care acum se înfruptă din trupul țării vor fi dați uitării. Pentru că, așa cum am mai spus, mai devreme sau mai tîrziu, păcatele se plătesc!
  • Guvernul Cîțu a adoptat noul steag al județului Covasna: este steagul secuiesc, iar românii nu sunt reprezentați deloc / „De mulți ani de când se încearcă împiedicarea liberă a simbolurilor noastre, a fost o provocare și o sarcină să protejăm ceea ce comunitatea noastră este îndreptățită. În aceste luni, totuși, suntem încântați că avem mijloacele să oficializăm steagurile și emblemele. Toate steagurile și simbolurile aprobate de UDMR vor rămâne comunităților locale”, a afirmat și vice prim-ministrul Kelemen Hunor.
  • De pe "vremea lui Ponta şi Tăriceanu" (2015, post-USL, ante-Cioloş) a apărut legea asta, care admite steagurile (prefecţii câştigau procese contra "primarilor cu steaguri", şi nu numai în "secuime"). În plus faţă de stemele judeţelor, ceea ce este un pas către subminarea statului şi care mai sugerează o posibilă viitoare federalizare. Iar PSDragnea n-a abrogat-o, ba încă a şi introdus coroana regală pe stema de stat (pe capul vulturului).
  • Guvernul minoritar ”PNL rade tot!” / Vă mai aduceți aminte în perioada de presiune politică asupra lui Liviu Dragnea cînd a avut loc o încercare de evadare a unui grup din PSD? Un fel de lovitură politică de palat la vîrful PSD? Erau Gabriela Firea, Mihai Tudose, Marcel Ciolacu, Paul Stănescu și încă vreo doi-trei. Credeți că toți la un loc aveau atîția neuroni să joace un asemenea șah politic periculos? Eu mă îndoiesc. Mai degrabă consider încercarea lor un scenariu prost pus la cale de un stagiar din SRI. Ei bine, veți vedea că și de data aceasta, aceeași echipă, condusă acum de Gabriela Firea, la care s-a adăugat și neuronul lui Vasile Dîncu, va încerca să formeze un grup de influență în PSD, care să susțină un guvern minoritar PNL. Cu sprijinul lui Dan Voiculescu și a trimișilor săi în parlament, cu Antena 3 și România Tv, cu Victor Ponta și cu toți cei care au pus tălpi la calendarul moțiunii. Cu eforturi cumplite se încearcă menținerea guvernului minoritar Cîțu pe purcoiul de bani împrumutați sau sosiți de la Comisia Europeană. Urmează o perioadă cruntă, în care sub oblăduirea lui Klaus Iohannis vom trăi niște ani pe care să-i numim ”PNL rade tot!”
  • Trebuie văzut şi cine altcineva mai rade: ţiitorii guvernului minoritar - cei care-i asigură majoritatea chiar dacă nu apar şi ei "acolo".
  • ALERT FOR COMING INTERSTATE VACCINATION ROADBLOCKS UNDERWAY TO START THIS WEEKEND! / Steve: My military source is telling me that they are being deployed to set up checkpoints at all rest stops and toll booths on Interstate highways. This will include forced jabs. Or detainment. Interstate highways are owned by the fed. States cannot stop this. No start date was given but could be as early as this weekend. Thanks, Your Brother in Christ. SQ: THIS APPEARS TO BE A REAL ALERT, IN WHICH ONE OF MY SOURCES HAS CONFIRMED - MAY ALSO TIE IN WITH STATES CALLING UP NAT. GUARD FOR BIDEN'S EVENTUAL WAR ON THE RED STATES, THAT IS YET TO COME!
  • "Red states" = state pro-Republicani (cu votanţi conservatori în număr semnificativ, ori majoritari), şi eventual şi cu guvernatori şi majorităţi în parlamentele "locale/statale", de la Republicani (cele cu Democraţi sunt blue).
  • The Next Lebanon War / It will start without warning. And the consequences are likely to be enormous. Hezbollah’s rocket arsenal is bigger and deadlier than it was 15 summers ago, and in the Next War, it won’t be only northern Israel that’s in range. Hezbollah’s patrons in Iran are more emboldened now than they were in 2006, while our patrons, the Americans, are confused and ailing. We’re strong and heavy, and Hezbollah has the element of surprise. There isn’t likely to be a buildup. The Next War will start like the last one, all at once, when nothing seems to be happening.
  • Europe’s Energy Price Hike Could Have Been Avoided If Nord Stream-2 Was Not Delayed / Former CEO of Austria’s oil, gas and petrochemical company OMV, Rainer Seele, has a different approach to blaming the unusual weather activity that led to abnormally high energy use by consumers during the spring. He highlighted that if the Nord Stream-2 pipeline project was not delayed, then this current energy crisis in Europe could have been avoided. According to him, if it were not for the unilateral measures taken by the U.S., which caused the Allseas Pipelines company to flee from the Baltic Sea project, there would have been no sudden jump in energy prices as gas flows from it would already be active.
  • AOC’s ‘tax the Rich’ Gown Isn’t a Threat. It Is Designer Protest Meant to Dull Class Struggle / The left is currently dividing very publicly over a viral clip on social media of AOC – Alexandria Ocasio-Cortez – arriving on Monday night at an exclusive gala event in New York in a slinky, white satin, off-the shoulder, Marilyn Monroe-style gown with large red writing across the back demanding: “Tax the Rich.” Tickets to the Met Gala are at least $30,000 a pop, though it seems AOC, a young New York City Congresswoman who identifies as a democratic socialist, did not pay for the ticket herself. She was invited and seized the moment to make her protest. The impression that this is faux-protest derives, however, from more than AOC’s pleasure at playing a mildly subversive Marilyn Monroe. Far from “kicking open” the door of the Met, she appears to have been welcomed with a warm embrace. Certainly, she did not appear to be rustling too many feathers among her fellow, wealthy guests. Turn the sound on, and the interviewers gushing over her and her dress simply confirm that this was a protest that posed no threat to anyone. It was a designer protest at a designer event. She fitted right in with the $30,000-a-head crowd. The more disturbing point about AOC’s protest – at least for the serious left – is that, rather than taking the fight to the rich, she appears to have become their willing mascot. Her protest is very much part of the bread and circuses provided by the rich as a sop to the poor. And at some level, as her coquettish smile indicates, she understands that. She is openly conspiring in her role as an entertainer, as a distraction.
  • Gauche-caviar, stânga progresistă care promovează toate anormalităţile şi care nu mai are timp pentru "ridicarea condiţiei umane". Se preocupă (şi) de asta, însă, dreapta conservatoare şi "naţional-socialiştii".
  • Who assassinated Commander Massoud? / The official version, totally erroneous, puts forward the thesis of the suicide attack committed by two false Belgian journalists of Tunisian origin. According to this thesis, the false journalist Rachid Bouraoui el-Ouaer activates the TNT belt he was wearing on the abdomen when he is about to interview Commander Massoud. The explosion is strong enough to kill the author of the attack, his accomplice Dahmane Abdesettar and seriously injures the one who was nicknamed the lion of Panchir in the face and the head. The latter died shortly after the attack attributed to Al-Qaeda. In reality, the operation would have been commissioned in London since the two executors had been recommended to Massoud by a British liaison office for Islamic action, one of the many nebulous relays of the junction between the British secret services and the Islamist movement. activist financed by wealthy “patrons” from Gulf countries. It was France 3's TV camera that was trapped in Semtex 10 (instead of TNT) and not one of the suicide bombers mentioned. In all cases and according to the testimonies of those close to Commander Massoud, the use of human vectors living in Europe and the modus operandi are not new. A conjuncture note drafted at the time by a Chinese diplomat stationed in Islamabad examined his country's outdated approach to the outsourcing of European and Arab intelligence services to the service of the community. intelligence and the infiltration (渗透 in the text) of the huge American machine by a transnational organization or network that the Chinese analysts of the time were reluctant to define clearly while likening it to a kind of financial mafia having a decisive influence on the development and decision-making in all the so-called Western countries. At any rate. Thus, the “Western” narrative of the assassination of Ahmed Shah Massoud, the man who repelled seven Soviet assaults on the Panchir Valley, attributes his assassination to Al-Qaeda that the events of September 11, 2001 in New York and Washington were going. popularize to the whole world as a new enemy of the so-called free world. Pakistani and Chinese analyzes attribute the assassination of Commander Massoud to those who do not cease to train him posthumously, as would the Mafiosi weeping for one of their victims in a funeral they are keen to attend. This pure Realpolitik-based approach has so far been unrecognized and classified as a conspiracy theory by the guardians of the Temple of Universal Manipulation.
  • Iar fii-su', Ahmad Massoud Jr., se complace în acţiuni teroriste acum în Afganistan, în slujba aceloraşi patroni ai asasinilor tatălui său, şi probabil va sfârşi tot de mâna lor chiar dacă am afla că "l-au găsit şi ucis talibanii". Cu doar două zile înainte de 9/11, asasinarea popularului Massoud (sunnit) avea rolul de a blama acea parte dintre musulmani, "combativii". Şi indirect, şiiţii. Conştient sau nu, Massoud Sr. nu mai făcea parte dintre "combativi", trecuse dincolo.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Alina Inayeh, 2021 ("Ce cred românii despre Est şi Vest" - sondaj): "[...] toți acei 30%, care mie îmi dau foarte multă bătaie de cap, cred că țările occidentale, deci nu numai UE, ci țările occidentale luate așa, ca pachet, au adus mai mult rău decât bine României. Și există un număr îngrijorător de mare, 67% dintre români, deci două treimi dintre ei, care cred că interesul național trebuie păstrat, trebuie salvat, trebuie luptat pentru el chiar dacă asta înseamnă pierderea calității de membru UE. [...] deci dacă interesul național o cere, să se ducă UE unde o vrea, pentru că interesul național este mult mai important. Ne apărăm cu dinții ceva ce nu înțelegem ce. Nu știm exact ce înțeleg românii prin interesul general.

 

Postări populare: