12 august 2021

Eu mizez pe a doua categorie, "ai lui Aesop" ;-)

 Ăştia (primii) nici nu ştiu ce au stârnit. "Treaba ta, pa-pa-paa", le-ar zice Becali...


 (via Raconteur, unde apare comentariul: I hope that wasn't too subtle.)

8 comentarii :

Riddick spunea...

Esop / Aesopus / Aesop:

Esop (în greacă Aisōpos, Aesopus, n. 620 î.Hr. - d. 560 î.Hr.) a fost un scriitor antic grec, cunoscut pentru fabulele lui. Se crede că a fost sclav, mai târziu eliberat de stăpânul său. Fabulist și filosof, atunci când îl sfătuia corect pe stăpânul său, era eliberat pe o perioadă scurtă de vreme. Multe fabule ale sale s-au păstrat până în prezent.

Sclavul grec era atât de deștept, încât orice observație primea de la stăpânul său, îi răspundea cu o vorbă de duh, o pildă comică și scăpa de pedeapsă. L-a înveselit într-atâta pe stăpânul său, încât acesta l-a eliberat până la urmă. Fabulele sale au fost preluate și prelucrate de mulți autori, dar Esop rămâne „părintele fabulei”.

https://ro.wikipedia.org/wiki/Esop


https://en.wikipedia.org/wiki/Aesop

Anonim spunea...

Incepind din septembrie, tensiunea va creste rapid, iar in octombrie cred ca vom vedea lupte de strada cu morti si raniti. Impresia mea e ca exact asta urmaresc aia din spatele scenei cu bataia asta de joc: un pretext pentru a instaura dictatura, sub forma legii martiale. Singurii care au arme sint americanii, dar nu stiu cit sint de dispusi sa isi puna piele in joc la o adica.

https://twitter.com/DreamerFox17/status/1414406897843777545
https://www.bitchute.com/video/1THV1w0SrmSk/
https://twitter.com/RWMaloneMD/status/1420429786527240194

Era un clip scurt cu un american (negru sau mulatru), fost militar, care isi arata unifirma pe umeras, acoperita de un sac de plastic (probabil ca sa se inteleaga ca nu glumeste) si zice ca daca cineva incearca sa vina la el si sa il vaccineze cu forta, il impusca. Pur si simplu. Din pacate nu reusesc sa-l mai gasesc. Era foarte impresionant. Cred ca pe bitchute era.

Riddick spunea...

Am văzut clipul cu "I'll kill you" (la vaccinare forţată). Dacă unu' a apărut, mult mai mulţi gândesc la fel şi ar face la fel.

Se-ncinge treaba, vine Ziua Răfuielii.

Anonim spunea...

La my angry rants : culmea este ca , acea asistenta medicala antivaccinista , este considerata eroina nu doar pe siteurile antivaccinistilor europeni { evident si din Romania } ci si de catre...insasi Greta Thumberg . A3 , pai la astia ,te poti astepta cam la orice mai ales de cand au aderat la CNN !Eu personal , NU M-AM VACCINAT SI NICI N-AM DE GAND S-O FAC { iau de buna declaratia lui Alain Delon facuta intr-un interviu unde a fost intrebat daca se va vaccina sau nu : PRIETENE , LA VARSTA MEA...M-I SE RUPE !!! } insa , daca asi trai in Germania fara nici o discutie asi actiona in judecata acea asistenta , deoarece mi-a dat acel sentiment de sigurantza dupa vaccinare iar dupa aceea , inclusiv Statul German ...macar pentru lipsa unui control elementar asupa celor ce...prestau vaccinarea .

Anonim spunea...

LA DUDA ZILEI : Hai mai frate fi serios ...insasi Col. Gheorghita este o DUDA !

Riddick spunea...


http://riddickro.blogspot.com/2021/07/my-angry-rants-28.html

Se poate pune problema şi aşa ("avocatul diavolului"): dacă cineva - psihopat sau interesat - pune CEVA în sticluţele de vaccin şi pacienţii dau colţul sau damblagesc cumva, asta cu scopul de a "denigra" vaccinarea? Chit că nici alea originale nu sunt "vaccinuri" ci seruri experimentale...

https://evz.ro/noi-restrictii-in-romania-valeriu-gheorghita-a-dat-cartile-pe-fata-nu-se-poate-negocia-trebuie-luate-la-timp.html

Grheorghiţă zice că acum "cu tulpina delta sunt doar patru zile" (perioada de contagiune/incubaţie). Asta nu va micşora perioada de carantinare de 14 zile ("n-a dispărut varianta clasică, mai uşoară") dar va îndesi testările ("care trebuie să ţină pasul cu evoluţia virusului").

Anonim spunea...

Cred ca asta e clipul despre care e vorba mai sus:
https://twitter.com/Saint_BTC/status/1420942302399262727

G.

Riddick spunea...

Da. Ăsta este clipul.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Liga Pro Europa, 2005:
Regiunile să fie recunoscute constituţional ca entităţi teritoriale şi politico-administrative, dispunînd de competenţe conferite prin transferul acestora de la nivel statal la nivel regional în domenii ca: sănătatea, educaţia, administraţia locală, asistenţa socială, construirea de locuinţe, dezvoltarea economică, transporturile, politicile de mediu, agricultură, sport, artă, cultură, cercetare, etc. Regiunile ar urma să dispună de legislative şi executive regionale. Primele alegeri regionale ar urma să aibă loc în 2008. Fondul de solidaritate regională, administrat în mod transparent şi la care regiunile ar contribui în mod diferenţiat, după puterea lor economică, ar avea menirea să atenueze disparităţile regionale.
Parlamentul. Parlamentul României ar urma să îşi păstreze caracterul bicameral, cu competenţe distincte şi clare pentru fiecare cameră, inclusiv mecanisme de alegere diferite.
Senatul – Camera Superioară – i-ar include pe reprezentanţii regiunilor, ai minorităţilor naţionale, ai cultelor, ai românilor din afara graniţelor. Foştii şefi de stat ar putea fi senatori de drept.
Camera Deputaţilor – Camera Inferioară, ar urma să includă exclusiv parlamentari reprezentînd partide politice (nu şi reprezentanţi ai minorităţilor, în afara cazului cînd acestea îşi constituie partide şi ating pragul electoral). Sistemul de vot pentru Camera Deputaţilor ar urma să combine circumscripţiile uninominale şi sistemul de vot pe liste.
Guvernul. O parte însemnată a competenţelor guvernamentale ar urma să fie delegate în sus, odată cu integrarea europeană, către Comisia Europeană, iar o altă parte semnificativă ar urma să fie transferată către executivele regionale, în baza principiului subsidiarităţii, creîndu-se astfel premizele unei administraţii eficiente, flexibile şi ieftine.
 

 

Postări populare: