03 septembrie 2020

PSD a dat la mişto o lege, "cu portiţă"


Adrian Câciu

Nici nu ştiţi ce vi se pregătește.
Pentru că nu pot vinde acţiunile la companiile de stat, bănci si alte entităţi economice de stat, vor vinde activele acestora.
Legea 173/2020 interzicea pentru 2 ani înstrăinarea participaţiilor statului. Participattiile includ şi activele nu numai acţiunile.
Aşa că veţi avea companii pe hârtie. Activele vândute, iar statul va rămâne cu acțiunile care ii vor permite controlul a... Nimic.
Pentru multe companii dincolo de activele fizice mai importante pentru concurenţă sunt brevetele, reţetele şi mărcile. Le vor cumpăra pentru a le face dispărute.
A se vedea cazul Oltchim unde miza erau reţetele şi brevetele.
Nici nu vreau să discut de miza imobiliară a activelor fizice sau de miza industrială.
Să mai spun de șomajul aferent? Va fi, fiți siguri, e pe cale de consecință.

Privatizare prin vânzare de active. Metoda clasică de distrugere a brandurilor naționale.
Detalii în poze*, ordonanţa o găsiti pe ştiripesurse.
De asta nu a fost cvorum la moţiune?
Valoarea companiilor românești este de peste 20 mld euro.

https://www.facebook.com/adrian.caciu/posts/3204511046302756

* "pozele" (link) - este vorba despre o OUG de "completare" a Legii nr.173/2020 şi care ca orice OUG cuprinde dispoziţii executorii din momentul apariţiei OUG în Monitorul Oficial, putând fi abrogate doar prin respingerea în parlament a OUG, parţial sau total

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: