03 septembrie 2020

PSD a dat la mişto o lege, "cu portiţă"


Adrian Câciu

Nici nu ştiţi ce vi se pregătește.
Pentru că nu pot vinde acţiunile la companiile de stat, bănci si alte entităţi economice de stat, vor vinde activele acestora.
Legea 173/2020 interzicea pentru 2 ani înstrăinarea participaţiilor statului. Participattiile includ şi activele nu numai acţiunile.
Aşa că veţi avea companii pe hârtie. Activele vândute, iar statul va rămâne cu acțiunile care ii vor permite controlul a... Nimic.
Pentru multe companii dincolo de activele fizice mai importante pentru concurenţă sunt brevetele, reţetele şi mărcile. Le vor cumpăra pentru a le face dispărute.
A se vedea cazul Oltchim unde miza erau reţetele şi brevetele.
Nici nu vreau să discut de miza imobiliară a activelor fizice sau de miza industrială.
Să mai spun de șomajul aferent? Va fi, fiți siguri, e pe cale de consecință.

Privatizare prin vânzare de active. Metoda clasică de distrugere a brandurilor naționale.
Detalii în poze*, ordonanţa o găsiti pe ştiripesurse.
De asta nu a fost cvorum la moţiune?
Valoarea companiilor românești este de peste 20 mld euro.

https://www.facebook.com/adrian.caciu/posts/3204511046302756

* "pozele" (link) - este vorba despre o OUG de "completare" a Legii nr.173/2020 şi care ca orice OUG cuprinde dispoziţii executorii din momentul apariţiei OUG în Monitorul Oficial, putând fi abrogate doar prin respingerea în parlament a OUG, parţial sau total

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: