02 septembrie 2020

pastila R (23)


În anii '90, votanţii de FSN-FDSN-PDSR şi de Ilici care ţineau cât de cât la imaginea proprie, spuneau că votează "cu ecologiştii", când li se solicita dezvăluirea opţiunii. Desigur cu cei "agreaţi", MER (cei de la PER erau anti-FSN şi intraseră în CDR). Era aproape un cod, te şi amuzai când îi vedeai fâstâcindu-se. În "anii" 2020, încă-votanţii de PSD care ţin cât de cât la propriul interes, trebuie să voteze cu PER. Ca şi votanţii naţionalişti. PER este alternativa acum, chiar dacă NU este un vehicul "de drum lung" - cel puţin nu în forma asta. Procentul scos de PER va fi testul: câţi necontaminaţi activi, suntem.

Când legea cu mărirea pensiilor (cu 40%) se va întoarce de la CCR la Camera Deputaților, va exista cvorum în Biroul Permanent, pentru repunerea în circuit a legii? Că vedem ce se întâmplă la Senat, unde PSD "nu mai are majoritate în Birou", și a apărut blocaj în urma trădării unui senator PSD. Care "nu mai apare și nu mai răspunde la telefon". Pentru schimbarea unui membru al Biroului Permanent (posturi alocate grupurilor parlamentare) trebuie aprobat în mod expres acest punct pe ordinea de zi... chiar de către Biroul Permanent? În ipoteza fantezistă că totuși s-ar intenționa eliminarea anomaliei.

Mă lasă rece argumentele de campanie prezidențială licuricească. Să iasă cine-o ieși, nu mai fac eu prostia să mă entuziasmez precum cu Trump 2016 (de parcă nu-mi ajunsese cu Dubya - de Clinton/i și de Obama aveam oroare). A, dac-o trimite p-aci ambasadori "măcar decenți", poate-mi aleg "una din tabere". Dar nu pot să nu observ că Sistemul merge cu Trump - altfel nu-i alegea un ticket "advers" format dintr-un ticălos ramolit și o colorată respinsă chiar de negri (știută fiind ca aparținând establișmentului). Totul în favoarea unuia care stârnește războaie prin interpuși ("nu, nu eu! n-am fost eu!"), care renunță la tratatele de control al armamentului nuclear și ne prostește-n față că ar face de fapt... altceva.

Ţambalagiii media ai pesedeului euroreformat* au tema dată de Sistem: "alegerile trebuie amânate fiindcă COVID". Ziceam de curând că Echipa Ciolacu dinadins temporizează legea electorală (amendamentele), ca alegerile să se ţină tot "pe 6" iar PSD să apară ca panicat, recurgând la subterfugii jalnice pentru "amânarea inevitabilului". Îmi scăpase - atunci - argumentul "fiindcă e COVID": ăsta-i pentru vârstnicii pro-PSD, să le inducă teamă şi să nu vină la vot.
* mirelcuriipalađzii...

A început campania electorală şi nu avem veşti de la Dragnea. Ce facţiune susţine? "PSD-ul euroreformat" sau PER, unde "au evadat" (tardiv...) pleşoienii ? Cum nici nu vedem vreun "seism" printre europarlamentarii PSD, afiliaţi la eurosocialişti. Lista eurocandidaţilor având semnătura lui Dragnea (2019). Cum, niciunu', după "plecarea" popii Terheş? Dar ăla este ("greco"-)catolic - chiar şi "suspendat" - şi deci pion al Vaticanului. "A plecat da' n-a plecat".

Văd că în dezbaterea electorală Trump-Biden a apărut acuzaţia "ai luat bani de la ruşi şi de la chinezi!" N-am niciun dubiu că exact aşa a şi fost. Numai că apare insinuarea că ar fi bani "guvernamentali", plasaţi la familia Biden (sau Trump - zic ăilalţi) în interesul Rusiei sau Chinei. Sau, pentru cârcotaşi - "în interesul acelor guverne". Însă nu-i tocmai aşa. Banii au plecat de la nişte oligarhi a căror loialitate faţă de statul lor "este discutabilă", ca să nu zic mai mult. S-au rostit recent două nume. Oligarha din Rusia este stabilită în Marea Britanie, unde colaborează cu primarul progresist al Londrei (pro-LGBT, printre altele) şi este dată în urmărire de justiţia din Rusia. Chinezul este pe o poziţie foarte importantă la o mare companie chineză de stat, dar iată că şeful companiei este arestat şi anchetat - deci acolo se formase un centru de interese diferite de cele ale statului chinez. Ceva similar cu "cazul Turcan", care a urmat studii superioare la Moscova, pe finalul epocii Ielţân (1996-1999). Este aproape "o acuzaţie", dar nu aşa îşi formează ruşii un agent. Mai degrabă a fost infiltrată acolo, ca mii de alţi "occidentali", într-o perioadă de vulnerabilitate a Rusiei. "Studile" fiind doar pretextul.

La acest moment armata azeră a ocupat în sudul Arţakhului un "culoar" de circa 90 km adâncime, şi cu o lăţime maximă de vreo 30 (dar asta numai pe jumătate din adâncime). Chestia seamănă cu un triunghi alungit ori cu o felie dintr-o pizza împărţită pentru mai mulţi consumatori. Nu mai este mult până la "închiderea" liniei de contact Arţakh-Iran, azerii se apropie de frontiera estică armeană "propriu-zisă"(perpendiculară pe cea iraniană). Dacă nu lărgesc frontul, se trezesc prinşi "între ciocanul armenesc şi nicovala iraniană". Cum sunt deja, dar nu par preocupaţi de lărgire ci de avansare. "Pe ce s-or baza?"

O chestie mai veche, reluată acum la Active News:
- - - - - - - 
Acordul-cadru a fost atribuit în august, însă MApN a publicat doar acum anunțul de atribuire. Înțelegerea, parafată pe 10 august, prevede că Romarm va livra între 1.000 și 8.680 de bucăți "Lovitură 82 mm cu bombă de iluminare" și între 1.600 și 9.300 de bucăți "Lovitură 120 mm cu bombă de iluminare".
- - - - - - - 
Este vorba despre proiectile pentru aruncătoare de mine ("branduri") iar cantităţile indică o planificare pentru o eventuală folosire intensă în condiţii de front, unde este necesară iluminarea zonei, noaptea. Nu-i vorba doar despre o simplă "completare de stocuri". Î-î. Cifra minimă este la derută, cea maximă este reperul. Cât despre proiectilele "reale" de aruncător, ne putem gândi la un necesar mai mare x50-x100 faţă de cele luminoase.

Nu ştiu cum să vă spun, dar TREABA ÎNCEPE SĂ DEVINĂ CU ADEVĂRAT SERIOASĂ.
Worldwide.

Bă, când îi văd pe "naţionaliştii" cu condicuţă citând din- sau pozându-se cu inşi putrezi şi dovediţi putrezi...
Precum globalistul Călin Georgescu (care "peste douăzeci de ani a lucrat în sistemul Organizaţiei Naţiunilor Unite" / ONU), sau "dr." Viorel Roman. Stabilit în Germania, de-aia poartă "dr.", altfel un turbat antiortodox: "Regionalizarea va obliga şi Bucureştiul să elibereze provinciile din vest sau se va uni cu Roma şi va renunţa la corupţia, clientelismul şi blocajul administrativ greco-pravoslavnic?"
 
În anii '50 "era bine" dacă purtai şapcă şi nu pălărie (unii purtau dinadins pălărie - "disidenţi", burjui). Acum "trebuie" să porţi mască. Disidenţa se poate face totuşi, dar costă (amenzi). Dar dacă deodată am renunţa "în turmă" la măşti, dând buluc peste tot, "demascaţi"? Hai, nu toţi, măcar jumătate, la-nceput. Poate chiar în urma unui apel-coordonare, dat în prealabil. Aş. Suntem urmaşii ălora care n-au fost în stare să-i scape pe Brâncoveni, pe când erau duşi de turci la Stambul. "Măcar o mahala să fi ieşit, şi numai dac-ar fi dat în turci (care erau nu prea mulţi) cu pietre şi cu bulgări de pământ, i-ar fi scăpat" (citat aproximativ, nu mai ştiu unde am văzut fraza asta).

"Parlamentul" a votat aproape unanimo abjecţie pornită de deputatul minorităţii evreieşti**, prin care sunt discriminaţi anumiţi urmaşi*** ai deţinuţilor politici: “Prevederile prezentului decret lege nu se aplică persoanelor condamnate pentru infracţiuni contra umanităţii sau celor în cazul cărora s-a dovedit că au desfăşurat o activitate fascistă şi/sau legionară în cadrul unei organizaţii sau mişcări de acest fel, precum şi copiilor acestora.”Este vorba despre un amendament la decretul-lege "cu deţinuţii politici", care ar tăia drepturile acestor urmaşi  - că părinţii nu cred că mai sunt în viaţă. Aşadar, la comandă jid... ăăă... externă, sunt luate ca referinţă sentinţe date de regimul dictatorial în care au activat în poziţii de vârf mulţi viitori cetăţeni ai statului Israel, pe care ăştia acum nu şi-i mai asumă dar ne cer nouă "rigoare" (din "motivarea" proiectului de lege: "în sensul stabilirii unei echităţi de natură morală şi materială"). Nu-i vorba aici despre economii - paraziţii numiţi "revoluţionari" primesc aproape echivalentul unei pensii medii, şi nimeni nu ia măsura de sistare a aberaţiei. E vorba de un atac la românism.
* pentru/împotrivă/abţineri - Cameră: 230/0/24,  Senat: 127/0/0
** ca să mascheze originea atacului, a mai lipit doi deputaţi minoritari la "iniţiatori"
*** este vorba de oameni în jur de 70 de ani sau mai mult, părinţii - dacă or mai trăi - ar trebui să aibă peste 90

Pulifricii de la "În Linie Strâmbă" (că strâmbă-i, deşi au scris-o Dreaptă) încă "n-au aflat" că se duce război contra creştinilor (pe care ce-i mai apără ei din vorbe, da' nu şi pe "ortodocşi, vânduţi ruşilor"). În Arţakh, şi chiar a trecut în Armenia. Pâi da, nu ştiu cum s-o scrie, n-au primit încă linia de la Washington şi Ierusalim, şi-ntre timp prind muşte cu ceaslovul ("Biden", "educaţia de gen", "Maniu la 23 august", blabla). Ăştia îmi propuneau mie, acu' vreun deceniu, o colaborare (urma lansarea noului site). Cum îi cam mirosisem, ba pe vreo câţiva apucasem să-i cunosc bine cu mai mulţi ani mai-nainte, le-am dat cu flit.

De ce recurg "Turcia şi Azerbaidjanul" globaliştii la mercenari terorişti musulmani (sirieni anti-Assad), aducându-i să lupte în Arţakh? Pâi, un motiv ar fi să provoace Iranul - mai ales Iranul - dar şi Rusia, la o anumită ripostă. În urma acumulării unei infecţii similare celei din Libia, unde au adus mii. Da, dar în Libia i-au valorificat cât de cât tactic, aici îi bagă-n concasorul armenesc fără vreun folos evident pe teren şi fărănumăr-fărănumăr, ceea ce întăreşte ipoteza provocării. Şi indică o continuare la un nivel mult mai mare a "incidentelor".

E bine să ne reamintim:
Vara lui 2019. Întâlnire la Cotroceni între o delegație PSD și președinte. Klaus Iohannis a cerut un tête-à-tête cu Viorica Dăncilă. După 20 de minute, aceasta a ieșit din biroul unde a avut loc dialogul privat și, spre stupefacția tuturor, a declarat că vrea să participe la prezidențiale din partea social-democraților. Întâlnirea ei cu Iohannis nu, dar noua schimbare în politica PSD a apărut, în câteva ore, pe toate posturile.
(via Naţional)

Sper să nu fie doar o percepţie eronată. În PSD, PnL şi USR(minus... PLUS, acolo nu se aplică), câte-o "mână nevăzută" rade de pe viitoarele liste candidaţii strident antiromâni sau compromişi prin iohanofilism (da: sic! ). Răpciugi precum Raeţchi-Ţahal (PnL) şi Dăncilă (PSD, blocată de... filiala Teleorman). Iar la USR rage Clotilde Armand, mai pronunţat dintr-un cor anti-Barna recent asamblat. Bun, nu vreau să zic că "totul" e înspre bine, listele rămân în continuare infestate masiv, dar parcă cineva se ocupă de "corifeii" anti-România. Mbun, s-o ţină aşa, şi chiar mai mult...

Georgia on my mind*
Dacă Ivan ar ocupa parţial** Georgia / Gruzia, până ar ajunge în contact cu Armenia pe toată graniţa (actuală) Georgia-Armenia, ar tăia singura ţeavă prin care ajunge marfă turcească şi israeliană în Azerbaidjan. Iar clica Soros de la Erevan s-ar căra din proprie iniţiativă, ştergând praful şi dând cu mopul înainte de predare-primire.
Problema mai mare ar fi capitala georgiană Tbilisi, "care-i cam în drum". Dar poate fi lăsată afară într-un "buzunar" brodat cu nişte 2S7 "Pion" (obuzier greu autopropulsat, 203 mm - just in case).
* ehe... Ray Charles...
** s-ar putea să fie nevoie "total", dar miza ar impune efortul - în 2008 n-a ocupat unde trebuia

"Acumulările cantitative generează un salt calitativ" - vorba manualului de marxism. Staţi numa' să vedeţi ce iese pe plan mondial, dar şi naţional şi regional-est-european, la sfârşitul lunii octombrie şi începutul lui noiembrie. "Mugurii", deja au cam dat.
She'll be comin' 'round the mountain, when she comes...

O percepeam în subliminal şi încă eram în negare, dar abia acum văzând-o din nou ca titlu de ştire, o pot prinde într-o idee. Sunt destui inşi de bună-credinţă şi conservatori. Şi anti- minciuna COVID. Dar... pro-Trump, care tocmai a zis din nou (c-a scăpat de) "virusul chinezesc".
Băăă! Voi nu vedeţi cu cine se războieşte ăsta? Nu cu "pandemia", ci cu blocul ruso-chinezo-iranian. Cu antiglobaliştii, bă! Şi cică "ar trebui" să ne asociem şi noi, de parcă WW3 ne-ar aduce vreun folos! (da'... mai ştii? poate dispar cine ştiu eu). Cum de nu-i "al doilea val" în China? Simplu! Ăia au luat măsuri, după ce s-au prins că la ei în curte li s-a însămânţat COVID. "Virusul chinezesc?" Pâi dacă unu' aruncă peste gard un cadavru la mine-n curte, ce, eu sunt "autorul crimei"?!

Mai există încă* în Cluj-"Napoca" strada cu numele militantului comunist Nicolae Cristea, chiar şi după trei mandate şi ceva ale lui Boc ("de centru dreapta"). Asta-mi aminteşte de show-ul dărâmării "statuilor comuniste şi sovietice" în Ucraina post-EuroMaidan (2014-), deşi "anticomuniştii" erau acolo la putere... din 2005, după "Revoluţia Portocalie". Şi guvern, şi preşedinţie, "tot".
Pretextul oficial pare a fi "da, dar a fost executat de germani în Franţa ocupată, când era în Rezistenţă". Aceeaşi situaţie ca-n cazul Olga Bancic, dar care nu mai este nume de stradă în Bucureşti. Mai probabil, este păstrată denumirea fiindcă Cristea fusese comandantul bateriei "roşii"care a tras (pe frontul din Spania, 1937) la ordinul lui Walter Neulander "Roman" asupra tranşeelor unde erau voluntari legionari români, atunci murind Ion Moţa şi Vasile Marin.

Dosarul aşa-zisei* "revoluţii din decembrie 1989" a fost omorât. Ca să refaci segmente din el după moartea unor martori importanţi cărora "ar urma să li se ia din nou declaraţii", e S.F. Bun, eu şi majoritatea românilor n-am luat niciodată în serios cioaca asta, ştiind cine-i în capu' mesei şi implicarea Factorului Extern. Dar va veni timpul pentru DOSARUL MARII TRĂDĂRI NAŢIONALE, preferabil lucrat şi finalizat de un Tribunal Militar Revoluţionar.
* "aşa-zisă", ca denumire de "revoluţie" - încolo infracţiunile grave (trădare, complot, omor calificat, fals şi uz de fals, propagarea de informaţii false, sabotaj, spionaj, distrugere calificată, uzurpare de calităţi oficiale, subminarea economiei naţionale, abuz în serviciu...) sunt cât se poate de reale, iar multe sunt şi documentate indubitabil

Hai, covid-covid-covid,
Vino, că ne ia cu frig!

Deocamdată pare doar o ipoteză, dar pentru mine este aproape certitudine: atmosfera din România este tensionată în mod premeditat, pentru a "pregăti" opinia publică pentru o escaladare pe direcţia Repmoldova, unde sunt în pregătire incidente critice după alegerile prezidenţiale din 1 noiembrie, ca şi câştigate de Dodon (se pare totuşi că la al doilea tur). Asta ar veni în seria destabilizărilor licuriceşti Belarus-Arţakh-Kârgâzstan. În Kârgâzstan nu mai este mult până la kinetic action, preşedintele a decretat starea de urgenţă în capitală, unde au început să se tragă focuri de armă şi sosesc trupe.

Din momentul încheierii alegerilor prezidenţiale, Trump nu mai are nicio scuză dacă nu acţionează "aşa cum ar fi trebuit din prima zi de mandat, şi cum a spus c-o va face". Cu atât mai mult dacă ar fi reales, şi dacă Congresul va fi majoritar republican după alegerile legislative, din aceeaşi zi cu prezidenţialele. Haideţi... chiar credeţi?! Eu "l-am citit" definitiv din aprilie 2017, când a bombardat Siria - şi acolo, nu zonele unde încă mai era ISIS ci pe cei care luptau contra ISIS.

Doi ambasadori odioşi, în două momente în care România "avea parteneri strategici": von Killinger şi Ţucărman. Primului i s-a găsit cineva care să-i tragă un scuipat public (Arghezi, cu pamfletul "Baroane!"). Ăstuilalt, însă...

Linia oficială actuală a Rusiei: "Preşedintele Vladimir Putin a clarificat şi delimitat aceste două probleme, obligaţiile în temeiul OTSC* (semnat în 1992) nu se extind asupra Nagorno-Karabah". Asta se poate interpreta în mai multe feluri:
- sugestie către Armenia: "anexaţi Arţakh-ul (care chiar vrea!), integrându-l oficial în Armenia, şi-atunci..."
- şi implicit, presiune pe clica Soros de la Erevan, s-o facă sau să se discrediteze, nefăcând-o
- avertisment către Azerbaidjan şi Turcia: "cât timp jucaţi după nişte reguli, noi ne facem că nu ştim ce faceţi; altfel..."
- "fumigenă", în pregătirea ripostei ruseşti, chiar indirecte dar cu sprijin total şi masiv pentru Armenia
-opţiune capitulardă asumată real, care ar semnala un dereglaj grav la nivel politico-strategic în Rusia
Organizaţia Tratatului de Securitate Colectivă, sau "Tratatul de la Taşkent", cu 6 membri:  Armenia, Kazahstan, Kârgâzstan, Federația Rusă, Tajikistan și Uzbekistan

Uia "a luat notă de eşecul alegerilor din Kârgâzstan". Sofismul are la bază "concluzia" comisiei electorale kirghize, cum că alegerile "nu sunt valide" şi deci "au fost anulate". Dar comisia este compusă majoritar din pioni ai partidelor care tocmai au pierdut alegerile, câştigate larg majoritar de neconvenabili (de "pro-ruşi" - ştiţi, clişeul...), 100 de mandate din 120. Situaţia a degenerat şi este aproape de război civil sau mai degrabă de o rebeliune armată (însă doar a unei mici facţiuni militare, se pare). Cu complici interni, "protestatarii" au ocupat parlamentul şi palatul prezidenţial (clădiri vecine) şi au scos din puşcărie doi politicieni de-ai lor, condamnaţi, unul fiind chiar fostul preşedinte. Pe celălalt, parlamentul "vechi" l-a proclamat "prim-ministru". Premierul în funcţie demisionase (ori mare greşeală, ori complicitate cu rebeliunea) iar noul parlament încă nu s-a întrunit. În mod normal preşedintele ar trebui să ordone zdrobirea rebeliunii - deocamdată a sugerat că ar fi gata să demisioneze şi să predea puterea "unor lideri puternici" (însă... deocamdată nespecificaţi).

Evident, astea două sunt puse să saboteze opoziţia, mimând vehemenţa şi de fapt făcându-i imagine negativă prin propriile apariţii. Am mai vorbit despre videochatista cu sparanghel: e de-ajuns să scoată ăia iar poza ei cretinoidă cu degetul mijlociu în gură, şi au anulat orice temă lansată în dezbatere. "Bruhaha, i-ote-o p-aia!"
Acum văd că apare ailaltă, "diva" fanată (şi cred că şi tarată) Codruţa Cerva, în direct la România TV, cu un decolteu adânc până sub stern, şi "lat cât gâtul" pe toată adâncimea. Nu cred în "coincidenţe nefericite", acolo nu-i cocktail sau serată, să vii aşa.

"TVR Moldova".
Sediu central la Bucureşti (TVR), punct de lucru în Chişinău.
Nu, pe bune, cum sau cât ar putea un stat normal (în exemplu - "MD") tolera la el acasă o oficină de propagandă a unui stat străin cu vădite intenţii ostile? Nu numai ca de la stat la stat, ci mai ales faţă de majoritatea politică şi identitară a statului-gazdă, şi care s-a înhăitat cu duşmani deja dovediţi.

S-a cam ascuţit "lupta de clasă". Trădătorii ar face bine să se gândească de două ori înainte să intre pe coridorul înfundat, cu sens unic.

"Tabloul" armeano-azer, la zi.
- Efortul militar principal al Azerbaidjanului este de-a lungul frontierei cu Iranul."Pe sud", iar la nord doar ofensivă secundară.
- Deja jumătate din lungimea frontierei (neoficiale) Karabah-Iran este sub control azer sau blocată prin bombardamente azere. Adică 1/3 din lungimea totală, dacă includem şi frontiera Iran-Armenia.
- Pe segmentul Karabah-Iran, Erevanul nu are control, şi pe aici trec (dinspre Iran) "multe chestii utile".
Clica Soros de la Erevan sabotează Karabahul, ajutorul venind cu ţârâita şi cu întârziere. Lumea începe să se prindă, şi mocneşte ceva.
- Erevanul a decretat mobilizare, dar de ani buni a "neglijat" (sabotat) dotarea armatei, mai ales cu avioane, rachete şi drone.
- Azerbaidjanul şi Turcia fac lobby la greu pentru impunerea propriei poveşti pe plan diplomatic, internaţional. Se pare că NATO va lansa mai întâi linia, mai mult sau mai puţin explicit anti-armeană.
- Iranul şi Rusia "au ieşit la încălzire pe marginea terenului".

Armand Clotildescu.
Tot în septembrie, tot în Bucureşti şi tot ai aceloraşi.

"Ocaziile ratate se răzbună". Dacă Rusia făcea ce trebuia în 2008 şi ocupa în nume propriu atât cât trebuia din Georgia şi unde trebuia (adică până la contactul direct cu Armenia) - circa 18.000 kmp, ar fi tăiat continuitatea Azerbaidjanului cu Turcia prin spaţiul aerian şi terestru georgian. Şi nu mai vorbeam azi de războiul "din Nagorno-Karabakh", ori de nuştiuce conducte azere către Europa. Şi se realiza şi legătura directă terestră Rusia-Iran, via Armenia. Problema mai mare ar fi fost că trebuia "băgată în turbincă" şi capitala Tbilisi, da' s-ar fi putut face şi asta, cu niţel mai mult bulion. E cam singura soluţie permanentă, dincolo de bascularea înapoi a Georgiei, cu totul - metodă "fără cioburi", dar mai de durată, nedisponibilă imediat.

Licuriciul propagă puternic (deşi indirect, pe bloguri şi siteuri) zvonul cum că mai multe echipe (hit teams) sunt deja pe teren, "spre a-l asasina pe Trump". Ăsta-i mesajul principal, iar de aici încep bâlbele. C-ar fi "patru", c-ar fi "mai multe", c-ar fi ale Deep State-ului da' şi ale Iranului. Rămâne "neclarificat": coproducţie, ori şi de-alea şi de-alelalte, "de se calcă pe picioare". Un site pseudo-conservator plusează: "echipe iraniene, cu sprijin din partea unor foşti demnitari ai Administraţiei Obama". Mai-nainte, prin vară, revenise tema clasică, The October Surprise, dinadins lăsată "încurcată" (neexplicată). Mie-mi iese c-ar urma un false flag, şi/sau Războiul cu Iranul (şi, desigur, cu aliaţii: rus şi chinez).

Deci reprezentantul "PPU-SL"* de la Sectorul 1 a acţionat fără să se coordoneze cu PSD, "cu care este aliat"**, participând la o acţiune de noapte în interiorul sediului biroului electoral de sector.*** Unde - ce să vezi? - apăruse şi Barna, tot atunci.
* mausoleul politic al Varanului, partid-bidon pentru fraieri, la zecime din marja de eroare
** (aşa zic ciolacii - da' noi ştim că... nu-i aşa)
*** da, fiindcă trebuia acoperirea: "pâi au fost şi oamenii [apropiaţi de] PSD"

Ruşii, ori readuc Armenia lângă ei chiar şi printr-un puci contra clicii Soros de la Erevan, ori o vor lăsa să se ducă dracului, dacă armenii fac pe proştii în continuare.
- - - - - - - 
According to Yenokyan, the Kremlin could use Armenia’s military vulnerability to force Prime Minister Nikol Pashinyan to steer in a more pro-Russian direction, or else face a coup.This theory is bolstered by the campaign mounted by the Russian mass media. “In Moscow drawing rooms they are saying that Armenia is either doomed to return to Russia or simply doomed,” according to the general editor of RT (Russia Today), Margarita Simonyan.

Propaganda nu mai ştie cum să evite scandalul turcesc. Să evite rostirea adevărului că Turcia a ajuns pionul (proxy-ul / interpusul) globaliştilor, acum şi în războiul împotriva Armeniei. Suceşte vorbele, le contorsionează şi le intinde precum handicapaţii, ciunga. De data asta poate or deschide mai bine ochii creştinii, şi mai ales ortodocşii.

Preşedintele Republicii Arţakh (denumirea regiunii armene Nagorno-Karabagh, ajunsă dintr-o "eroare" în componenţa RSS Azerbaidjan) dă cărţile pe faţă: este un război ţintit către Iran."În afară de câteva afirmații de rutină, nu am văzut niciun pas concret dinspre Iran. Dar vreau să afirm că Iranul este unul dintre obiectivele acestui război, și că este îndreptat [şi] împotriva sa." (Apart from a few routine statements, we have not seen any concrete steps from Iran. But I want to state that Iran is one of the addressees of this war, and it is directed against it.).Un punct de vedere care în mod sigur nu este şi al clicii Soros de la Erevan.

PnL a declarat că "nu va colabora cu PSD". Aş aştepta de la PSD nu atât să confirme - la rândul său - că nu va mai colabora cu PnL (şi anume concret, prin moţiune de cenzură*). Ci să anunţe că nu va colabora cu USR(-PLUS). Ar fi indirect o delimitare de PnL respingându-i principalul aliat, şi o "garanţie" că nu va forma cu ăia o majoritate constituţională de minim 2/3, pentru revizuirea Constituţiei în rău. Aşa cum este planul pentru la anul. Desigur, nu vom auzi astea.o fi ieşit motivarea scrisă a CCR? c-o aşteaptă Ciolacu, "să analizeze" dacă se va mai relua votul la moţiunea agăţată între sesiunile parlamentare

Nu poate fi trecută cu vederea instalarea unui "fost" militar (amiral) ca primar al Constanţei. Însă unul care, ca şef al delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară NATO, făcea propagandă anti-Trump (doar o mostră: "Trump este un episod, Congresul SUA ne asigură că NATO va fi cum a fost și până acum!"). Zonele de interes (Bucureşti, Constanţa, zona de vest - Timişoara) ajung sub control străin direct.

Problema voastră, haştagilor, iohanniştilor, agaricilor. Vi-o spun io. Ăştia sunteţi de toţi. Gata, aţi aruncat în luptă toate rezervele. Nu mai aveţi de unde să mai scoateţi. Poate mai prostiţi încă 1-2-3 procente, dar la alegerile "mari" vor veni mult mai mulţi, dintre cei care acum n-au ieşit. Şi vor veni după voi, nu "pentru voi".

Ciolacule, eşti bine? E cam cazu' de-un congres, d-ăla, pe bune.

"La cald", cred că este o bună descriere a războiului armeano-azer, mai ales dacă a contribuit şi clica Soros instalată inexplicabil la Erevan (se spune că şi acum tot armenii au început, ca şi prin vară). Scopul imediat ar fi interpunerea între Armenia (cu baze ruseşti) şi Iran, a unei regiuni "cucerite de azeri" - întreruperea contiguităţii (indirecte) Rusia-Iran pe segmentul frontalier armeano-iranian.
- - - - - - -
This comes, in the first place, as a new hot front ( apart from Belarus ) in the post-Soviet space to implicate Russia and make her choose amongst two neighbors she gets along with quite well, and at the same time, the transport of Syrian jihadi mercenary forces in a charter flight by Turkey imply that a new abcess the size and type of Idlib is planned to be inserted in the viccinity of both Russia and Iran, which will act as destablization force for future incursions after US elections...
As we talk Azerbaijan is announcing advances in the Southern front and the take over of some localities along Iranian border...Why? What that has to do with Armenia? To implant there the jihadis for the coming "proxy war" on Iran, the same way they were implanted in Syria/Turkey northern East and West border and Syria/Lebanon Southern border...
Turkey here acting as US proxy PMC to position US managed and funded jihadi forces, as it has done in Syria and Lybia...

BREAKING!
Guvernul din Armeniadeclară legea marţială şi "analizează" declararea stării de război şi a mobilizării generale parţiale. Cu câteva zile în urmă a fost pus sub arest la domiciliu (60 de zile) liderul principalului partid de opoziţie ("pro-rus"). Tot recent au început exerciţii militare comune ruso-armene** în apropiere de graniţa cu Turcia. Se vorbeşte despre mercenari sirieni anti-Assad aduşi de Turcia în Azerbaidjan (cei doi sunt aliaţi neoficiali) şi despre arme ruseşti trecute din Iran în Armenia (hmmm, nu de facţiunea globalistă, acum la putere). În urmă cu câteva luni Armenia a atacat Azerbaidjanul*** într-o zonă necontestată din frontiera comună, nu în apropiere de zona contestată Nagorno-Karabagh. Acum o face din nou (aşa susţine Azerbaidjanul), în Karabagh. Mutări haotice şi contradictorii, aparţinând unor facţiuni armene aflate în război abia mascat:
guvernul a fost instalat în urma unei "revoluţii colorate" pe care Rusia n-a contracarat-o
** în Armenia sunt baze ruseşti strategice şi despre serviciile secrete armene se spune că sunt total penetrate "de KGB"
*** primul atac este clasificat de antiglobalişti drept o provocare, spre a discredita Rusia "care nu apară Armenia"
PARE SEMNALUL DE ÎNCEPUT AL UNUI CONFLICT MAJOR ÎN ORIENTUL MIJLOCIU.

O primă impresie, doar urmărind România TV. La Bucureşti pare să reziste Firea pe primul loc: haştagista Liliana Ruse are o faţă de înmormântare, pe când toti ceilalţi din platou fac glumiţe (şi nu cred că bravează).

Văd că prinde o harneală care cred că este lansată din Sistem prin vectori "de opoziţie".Cică s-ar pregăti metoda de fraudare "mânuşa neagră". Unii membri din birourile electorale (reprezentanţi ai PnL, USR-PLUS, PMP...) ar urma să poarte mânuşi negre ("anti-COVID") pe care ar aplica ştampila de vot, ca apoi cu urma de cerneală "invizibilă, albastru pe negru" să atingă buletine de vot pro-PSD, spre a le anula pentru "vot dublu/multiplu". Câteva elemente contrazic scenariul. Cam de câte ori aţi văzut mânuşi medicale negre?  Un alt tip de mânuşi decât medicale, ar adânci suspiciunile, deja trezite datorită culorii negre şi poate şi "exclusivităţii" purtării lor doar la membrii BE non-PSD. Ştampilele şi tuşierele se cam strâng înainte de desfacerea urnelor şi de numărătoare, conform procedurii. Nu? Dar cel mai important: pe mânuşă ar fi o urmă de cerneală ca pe buletin, adică VOTAT, dar la imprimarea de fraudare s-ar vedea... TATOV, adică exact "în oglindă", ceea ce ar semnala FRAUDĂ POST-VOTARE şi ar spori vigilenţa în secţie.
ar fi interesant de depistat "originea iniţială" a zvonului, lansat exact cu scopul de a fi demontat, şi de a arăta "frica paranoică a propagandei PSD"

Aia cu "parlamentari mai puţini" n-are a face cu economiile la buget: nu numărul salariilor - şi în viitor, al pensiilor "de demnitar" - apasă peste noi, ci legile prost făcute în mod intenţionat, ori domeniile lăsate nelegiferate total ori parţial, tot intenţionat. Şi nu în ultimul rând, la un număr mai mic de parlamentari corupi mai uşor, mai puţini, pentru a moşmondi o majoritate, alta decât cea ieşită din vot şi/sau negociată de conducerile partidelor "majoritare". Şi-apoi, aceiaşi propagandişti ai reducerii "anumitor bugetari", nu zic nimic despre reduceri de personal la serviciile secrete, unde depăşim marile puteri la numărul de agenţi la mia de locuitori.

"Ciprul blochează sancţiunile contra Belarus", zice propaganda. Dar cine le blochează pe cele contra Turciei? Propuse, la mişto, de UE. Ciprul cere ca mai înainte de Belarus să fie pusă în discuţie Turcia, fie şi numai pentru incidentele din jurul Ciprului şi insulelor greceşti. Ar fi cazul pentru mult mai multe, Turcia fiind o metastază care s-a întins din Libia până în Yemen şi Asia Centrală, mai nou cu tentative în Africa de Vest (dar Ciprul e stat membru UE... şi doar atât poate, Grecia i-a lăsat pe ciprioţi singuri aici). Pentru a masca eşecul previzibil al Consiliului European planificat pentru 24 şi 25 septembrie, cu tema principală "Belarus" şi cu Turcia "abia la felul trei", s-a recurs la pretextul covidizării preşedintelui Consiliului, summitul amânându-se.

Cîţîie de bani.
Cîţîie!  bani. Parlamentu', da' vorb-aia: tă vedem, tă vedem...

UE preconizează crearea unui mecanism european de colectare a impozitelor care va include o monitorizare a tuturor tranzacțiilor, care aparent ar trebui să împiedice transferul evazionist al profiturilor din România în țările de origine ale companiilor străine. "Dispar paradisurile fiscale" (?), cel puţin pe teritoriul UE. Deşi ar fi un mijloc de amestec în plus al UE-i, în acelaşi timp pare a fi şi un mijloc de a îngreuna (nu zic "de a bloca") evaziunea "legală", comisă prin costurile de transfer ("decontări interne" filială RO -> firmă-mamă). Asta, cât timp vorbim de statutul de membru UE, sper că este clar. Iohannis s-a pronunţat favorabil în Consiliul European, Cîţu 'ce că nu-i bine, că modelul impozitării "este un atribut de suveranitate". Negrescu (PSD) îl face pe Cîţu "antieuropean", unde de fapt este "doar" trădător. Chestiunea nu-i simplă, totuşi. Pâi da, "se centralizează" accesul în timp aproape real la datele de contabilitate, şi "cineva" poate elabora strategii pe baza lor, nu neapărat favorabile economiei statului-gazdă - dar nu de asta se agită Cîţu, ci pentru interesele "scutelnicilor" multinaţionali.

ISIS în Africa. În Mali şi Mozambic cel mai vizibil - în Mozambic chiar a cucerit câteva oraşe, şi-şi bat capul vreo trei armate din zonă, "ce-i de făcut" (modelul cecen, aia-i de făcut: blocada zonei şi bombardament la ras). După ce Al Qaeda - prezentă în Africa de mai mult timp - a anunţat că ar negocia cu autorităţile din Mali, s-a trezit sub atacul bine coordonat al... ISIS. Dar "cine oare" coordonează atât de bine ISIS, acum la mii de kilometri de zona sa oficială de provenienţă? Anunţul Al Qaeda era ceva mai vechi, precondiţia fiind retragerea trupelor străine, inclusiv cele sub mandat ONU. Se pare că apariţia unui regim militar în Mali (aparent autentic, nepăpuşat) a grăbit reacţia patronilor ISIS.


Paradox. Iohannis a făcut bine că a contestat la CCR "Legea Trianon", şi paradoxul este că deşi a făcut-o pentru a contracara gândirea naţionalistă, este bine fiindcă contracarează şi un obstacol în calea cooperării cu vişegrazii. Legea a pornit din nucleul euroreformat al PSDcu scopul clar de a ostiliza Ungaria lui Viktor Orbán (în urma unei comenzi externe la fel de clare), şi de a-i induce în mentalul colectiv o imagine de inamic (Dragnea zicea ceva despre colaborarea cu vişegrazii, dar a rămas doar zicerea). Să pui tu astfel în evidenţă... elementul-cheie al propagandei revizioniste HU ("ne-au luat o parte din ţară la masa verde"). Iniţiatorii au mutat tactic, Iohannis a reacţionat strategic: Păpuşarii nu vor, totuşi, o "reminiscenţă" a patriotismului "clasic", miza antagonizării publice a Ungariei actuale li se pare prea mică raportată la posibila trezire à la longue a "instinctelor tribale" într-o Europă vrută a fi federalizată, uniformizată.
Prin '90 sau puţin mai înainte a apărut o lucrare a soţilor Ferenc Fehér şi Ágnes Heller ("unguri kosher", din emigraţie), cu titlul "Europa sau triburile? / Falimentul sistemului Versailles-Ialta". Cei doi nu erau "iredentişti maghiari", ci făceau parte din ceea ce vom afla mai târziu sub numele de Reţeaua Soros. Am scris cursiv finalul subtitlului, fiindcă face echivalarea a două "procese" cu semnificaţii diferitecombinându-le "revizionist" spre a-l ataca pe primul, temeiul majorităţii graniţelor central-est-europene"Revizionismul e bun - cel eurofederalist".

"Bine" că ne asigură Pleşoianu că social-democraţia lui este cea autentică. "Spre deosebire de". De parcă ne-ar trebui un depozitar al "părţii bune a marxismului", în locul militantului (vai! doar prezumat: conservator, naţionalist, eurosceptic). Nu, nu există "deosebire între". Însă, măcar a zis-o, iar noi acum ştim. După patru ani, ne anunţă că luptă pentru mize mici.

Foarte pe scurt, "explicația 9/11".
La New York, avioane-drone teleghidate foarte probabil din "elicopterele mass-media", "de agrement" ori "business" aflate atunci în aer. Drone-mamă, în conexiune master/slave. Poate doar ca măsură redundantă ori "de corecție finală", fiindcă ghidarea se putea face și din aproape în aproape, prin relee mobile camuflate și pre-poziționate pe clădirile mai înalte.*
La Pentagon, detalii suspecte: foarte puține ("doar una"?!) camere de înregistrare active atunci, și pe direcția "necesară", și niciun mijloc de protecție antiaeriană activat ori... existent (n-aveau acolo măcar un Stinger?!). Deși de la impactul celui de-al doilea "avion" trecuseră mai mult de 50 de minute și nu mai putea fi vorba despre "dubii". Pe acea cameră se vede ceva neclar, gaura din zid este "mai mică decât ar trebui", iar zborul razant la baza zidului n-a lăsat la sol urme de atingere de la motoare, care trebuiau să fie dacă nu se scotea trenul de aterizare... și dacă era avion!
Al patrulea avion, Flight 93, chiar a fost avion, și nu se mai ducea nicăieri: a fost prăbușit doar pentru credibilizarea întregului scenariu, trebuiau să apară pasageri și teroriști. Ultimii, păcăliți de dinainte de ambarcare, iar printre primii, agenți - tot păcăliți - cu falsa misiune de "a-i opri".
* se putea face și "local" prin implantarea unei memorii cu întreg flight path-ul, ca la rachetele tip Tomahawk, chiar redactat artistic, cu buclele de întoarcere "de după momentul deturnării"

La urma urmei, dacă haştagii au venit cu "Ceauşescu"-Ţivilic, de ce n-ar veni şi cripto-haştagii de la PSD cu mui... erea videochatistă Oana Lovin? A match made in HeavenDezamăgitor este că se găsesc în ambele tabere destui "normalicare să le justifice comportamentul şi apariţiile publice doar fiindcă cred ei c-ar fi "de-al lor".

Orice analiză retrospectivă serioasă nu va putea ocoli chestiunea-cheie a perioadei post-USL: cum de nu s-a creat şi ridicat un partid-alternativă real.
Asta, după ce:
1) PP-DD, pre-infiltrat, a fost dizolvat cu parlamentari cu tot (avea cam câţi avea şi PDL)
2) PnL a absorbit PDL, preluîndu-i orientarea dar reuşind totuşi să-şi menţină electoratul
3) PSD s-a învârtit în cerc, ajungând în punctul iniţial după ce a mimat postura de partid naţionalist, conservator

Incendii numeroase nu numai în California, ci pe toată coasta de vest, şi destul de răspândite "în adâncime". Că sunt provocate, reiese destul de clar din limitarea răspândirii lor doar între două linii paralele - graniţa cu Canada, la nord, şi cea cu Mexicul, la sud. Nu trec mai departe de ele, deşi munţi şi râuri sunt şi către centrul continentului, iar pe acolo... pot trece. Peste The Rockies, ca nimic (dac-am crede teoria "din aproape în aproape").
Booon. Ştim, California este stat Democrat (blue state, de stânga), şi care are schimburi importante cu China (şi nu doar economice). Propaganda trumpistă proroceşte "vânzarea către China" în cazul victoriei lui Biden. Incendiile sunt atribuite anarhiştilor, Antifa şi în general militanţilor Democraţi. O fi şi aşa, dar ăia vin doar cu mâinile, creierul care a planificat distrugerile în statele anti-Trump nu pare a fi de-al lor. Narativul este: "activiştii le-au provocat ca să dea vina pe schimbările climatice", dar aici este o mobilizare prea masivă şi prea vizibilă pentru un subiect vag conturat în mintea oamenilor. Şi puţini sau deloc făptaşi prinşi. #false_flag

Nu mai zic, "cine". Un site haştag, în stare să justifice orice. Chiar şi aberaţia că nu li s-ar întâmpla nimic copiilor dacă la clasă ar privi (la tablă) prin "cabina de pepsiglas*". Deci "nu există" aberaţiile de refracţie (la straturi de material transparent de grosime neuniformă, ori curbat - problemă mare la fabricarea cupolelor carlingilor şi vizoarelor de căşti la avioanele militare)
- - - - - - -
[titlul] Olguta mai tranteste una: „M-am uitat printr-un panou de plexiglas, se vede distorsionat. Copiii isi strica ochii”
Am avut posibilitatea sa ma uit printr-un panou de genul acesta, isi strica ochii copiii. Vederea nu mai are aceeasi claritate, se vede distorsionat, ei vor trebui sa urmareasca invatoarea sau profesorii. Daca stai mai mult de 2-3 minute si te uiti prin acel panou iti dai seama ca-ti oboseste privirea”, a declarat Vasilescu la Oltenia TV
* © Anisie


Conundrum.
Guvernul LOrban trebuie dat jos, dar forţele care ar face-o sunt înţelese cu şefii în rău ai lui LOrban să aducă ceva şi mai rău.
O soluţie ar fi reinventarea USL, din PSDragnea şi PnL-ul non-PDL.
Imposibil, sunt ca maimuţele alea pe care le prinzi fiindcă nu descleştează mâna de pe fructul apucat prin gaura dintr-o scândură. Nu vor să iasă din zona de lor de confort, dar altfel ar vrea tot.


Am prevăzut-o, şi s-a adeverit (chit că "doar incipient"). Nu cred că-i o întâmplare: nu mai apare Stan-"Laptop" la Marius Tucă Show. Era invitat săptămânal, luni sau marţi apărea pe YouTube filmarea. Pe contul de user MediafaxRo apăruse ultima dată pe 25 august, deci iată deja două omisiuni. Acum Tucă a trecut la Aleph News (cu capital israelian), păstrând titulatura emisiunii, şi de atunci (25.08) a avut invitaţii: Adrian Sârbu, fiică-sa, haştagul Marius Manole, Vlad Craioveanu, popa ecumenist Necula, Gigi Căciuleanu, o doctoriţă no name, Cristi Puiu, un doctor no name, un actor no name, Streinu-Cercel. Din 11, doar Cristi Puiu este pozitiv-relevant.
În schimb văd că are emisiune măscăriciul Toni Grecu de la Divertis şi Caţavencu (Divertis a avut în anii '90 misiunea de a-l umaniza prin caricaturizare pe globalistul Iliescu). De mai bine de două luni Ilie Şerbănescu nu mai apare cu articole la România liberăla 6TV s-a impus autocenzura (nu mai apar Ilie Şerbănescu şi Mircea Dogaru), mă aştept ca nici Cristoiu să nu mai apară la Mediafax ("Gândurile lui Cristoiu"), după ce a fost provocat să plece de la Andronic (Evenimentul Zilei).

Maistore cu meşteşugu',
Cum îţi merge cu şurubu' covidu'?
Cuuu coviduuu', iaaa coviduuu'...
Cuuu coviduuu', iaaa coviduuu'...

Alo! Parlamentul! Se mai reprogramează votul la moţiunea aia? Ştiu, sună ca dracu' dar măcar fiţi coerenţi în minciunile voastreTrecem în a doua săptămână din noua sesiune parlamentară şi dacă guvernul PPE-Iohannis vine cu angajarea răspunderii "pe Huawei 5G", atunci apare (?) a doua moţiune cât încă n-ar fi soluţionată cea "în curs".

Dovada clară, România TV latră-n ritm globalist-haştag:
"PROTEST MASIV ACUM, DICTATORUL A SCOS TANCURILE ÎN STRADĂ", titrează pe burtieră. Nu, să stea la garajsă facă ăia acolo Maidan. Este vorba despre protestele haştagilor de la Minsk, în Belarus. Şi nu se vedea "masiv", era doar semnificativ (ca participare). Deh, duminica poţi aduce figuranţii mai uşor, din alte localităţi.
Ştiind pe ce canal mergea atunci televizorul, m-am mai uitat o dată la colţul din dreapta sus (nu, nu scria DIGI24 sau B1TV).
Când vezi în Belarus protestatari purtând "steaguri" alb-roşu-alb*, drapelul naţional fiind roşu-verde, nu mai ai nevoie de alte indicii ca să-ţi dai seama ce se urmăreşte în realitate.
* evident, sunt culorile Poloniei, dinadins alese aşa în anii de haos de după dizolvarea URSS (anomalie corectată în 1995); o reminiscenţă a tentativei de stat-marionetă din 1918, sub ocupaţie germană, culorile vor reveni sub a doua ocupaţie germană (1941-1944); centrul de comandă al Maidanului este în Polonia, însă ordinele sosesc de undeva de mult mai departe

Dinu Săraru. O carieră datorată integral Vechiului Regim. Semi-nabab încă de pe atunci, aflăm după rivuluţie că este (era deja?) şi mason. După o menţionare în treacăt în Raportul Tismăneanu (la "protocronişti"*), şi o semimarginalizare de scurtă durată în anii '90, în prezent este considerat frecventabil ba chiar reper de către papionagiii culturali. Luat la bani mărunţi, nu-şi avea nici atunci locul printre cei care se opuneau avant la lettre globalizării, în condiţiile în care se putea da atunci lupta, cu regimul deja semi-infiltrat şi de a cărui periere se ocupa Săraru, ca activitate de bază. Cât contează, dom'le, o abjurare.
* naţionaliştii din cultură din vremea RSR, grupaţi în jurul revistelor Luceafărul şi Săptămânacare duceau lupta dincolo de tabuurile şi canoanele marxiste, modul lor de operare fiind printre foarte puţinele forme de contestare publică tolerate de regim - antiteza fiind "grupul de la Comana" - cosmopoliţii dizolvanţi, inexplicabil toleraţi de acelaşi regim

Inpolitics a lansat un pariu: nu va exista moţiune de cenzură depusă, la preconizata angajare a răspunderii guvernului pe "Legea 5G în varianta anti-Huawei". Comandă externă, de la Licurici: nu mai este timp prin proceduri legislative normale, nici chiar pe repede-înainte (cum se încearcă deja), de-aia trebuie angajarea răspunderii. Doar că un guvern demisionar (prin moţiune trecută la vot) nu îşi mai poate angaja răspunderea. Şi de-aia este blocată moţiunea, încât de-abia acum apare ca suspect demersul de a o reanima după ce a fost "prinsă între două sesiuni".
Cât despre pariu, să vedem dacă pentru "opoziţie" primează interesul Licuriciului, ori al naţiei - de a scăpa de guvernul PPE-Iohannis.

Dacă Navalnâi ar fi fost condamnat pentru activităţi antistatale, aşa cum ar fi trebuitnu mai exista "pretextul Noviciok". Nu trebuia evacuat în stare incertănimeni nu putea garanta că dincolo nu va fi mierlit de-a binelea, odată ajuns (deocamdată, "au găsit Noviciok in his system"). Ştiau ţarii ce ştiau, de inventaseră "staţiuni de odihnă cu prezenţă obligatorie" în Siberia. Chiar şi Troţki avusese o idee bunăexpulzarea intelighenţiei nealiniate (1922, "vapoarele cu filozofi"): "îi lăsăm să latre - dar nu la noi în curte - şi astfel arătăm că nu ne e frică nici de ei, nici de stăpânii lor". Stalin avea pe atunci altă idee în legătură cu ăia, dar o va aplica... mai târziu.

"Scandalul Bode". De văzut dacă ăsta urma să semneze nişte investiţii (autostrăzi, căi ferate, etc.). Că tot se vorbeşte despre muuuulţii bani care "ar urma să vină de la UE" şi despre care LOrban zicea că o mare parte se vor duce "pe proiecte". Poate şi din cauza asta nu-l mai agrează acum Iohannis pe LOrban. Iar incidentul cu Bode pare fabricatSPPist în loc de şoferul ministrului, şi o cascadorie pe contrasens care nu salva ca timp mai mult de vreo 1/2h (a explicat recent Titi Aur la ce riscuri se expun proştii în trafic, spre a câştiga doar câteva minute).

Apariţia postului TV Aleph News pare să însemne - printre altele - dispariţia provocată a seriei Marius Tucă Show (formatul nou, cel găzduit de Mediafax, nu cel din anii '90). Echipa Tucă - Stan "Laptop", să nu mai apară nici la Aleph? Mediafax şi Aleph sunt asociate vizibil şi prin Adrian Sârbu - cameramanul FSN de la "revoluţie", şi cel care l-a adus pe Brucan la PRO TV (emisiunile duminicale cu Mândruţă, anii '90-2000). Aleph este primul semn din alfabetul ebraic, iar Aleph News are capital israelian. Tucă începe să dispară ca element de referinţă, ar trebui urmărit doar Stan-"Laptop", în măsura în care va mai avea acces la platforme media.

Nici Noviciok-ul nu mai este ce-a fost, dom'le. Acum scăpă şi Navalnâi, care cică şi ăsta fuse "expus la Noviciok" precum Skripalii, mai anţărţ. De parcă n-ar fi existat deja "KCN", tried and trusted.

Oana-Elena Lovin
@FataCuSparanghel · Personalitate jurnalistică
- - - - - - -
Aşa se autointitulează pompos (la profilul Facebook) videochatista care bântuie pe la mitingurile antiguvernamentale.
Desigur, titulatura reală ar fi trebuit să fie "agent inamic infiltrat". Cu una dintre misiuni de a compromite "prin contaminare" cauza pentru care pretinde că militează. Reţetă clasică, şi totuşi nimeni nu remarcă. Odată fiindu-i "demascată" linia profesională*, constaţi că nu-i o concentrare mare de tâmpiţi doar printre haştagi, există şi dincoace, din moment ce nu i se pune în vedere matracucii să nu mai apară ca "asociat". Bă antihaştagilor, voi n-aţi auzit de termenii: cârtiţălegendaremaskirovkaliability?
* desigur, de către tabăra haştag, şi numai după o perioadă de "omologare" a paţachinei drept protestatar antihaştag

Un comentariu :

Riddick spunea...

Motto-urile pe care le pun pe blog. Cele mai recente din listă sunt cele din partea de sus. Din formulări se pot deduce (retroactiv) "momentul şi subiectul tratat".

(septembrie-octombrie 2020)


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: