03 iunie 2020

Our government has been overthrown


  

14 comentarii :

Anonim spunea...

" Our government has been overthrown " Asta ar trebui inscrisa cu litere de aur pe frontispiciul oricarei institutii guvernamentale si , daca nu , atunci sa fie invatata inca din clasele primare de catre toti elevii : HAS BEEN - POATE FI ! Fireste , in USA exista acel al II-lea Amendament care-ti permite sa te inarmezi chiar si impotriva propriului tau Guvern , aici in Romania au avut mare grije ca cetatenii sa pastreze " ordinea si disciplina " iar daca nu ei atunci... Guvernul prin " bratul inarmat al legii " { JANDARMERIA } va pastra el personal acea ordine , chiar daca asta inseamna si niste " pagube colaterale " din randul nemultumitilor . A existat mai nu stiu cand in Romania un cantec { nu-mi amintesc care formatie l-a lansat } numit : TARA TE VREA PROST . Prost in sensul de... DISCIPLINAT . Un Marian Motocu din USA . Imi spunea fie-mea din Austin-TX ca la ei , s-a instituit un fel de stare de urgenta , stare care nu permite oamenilor sa-si paraseasca casele dupa o anume ora decat in conditii foarte speciale . AMERICA... SIMBOLUL DEMOCRATIEI SI AL LIBERTATILOR OAMENILOR .Trump a uitat chestia asta { desii acolo chiar se invata inca din scoala inclusiv textul Celui De-al Doilea Amendament } faptul ca our government has been overthrown . Uita ca oamenii acestui secol , acestui mileniu , sant deja diferiti de oamenii mileniului si secolului trecut .Necazul este ca in celelalte doua mari puteri Rusia si China , desii oamenii de-acolo apartin aceluiasi mileniu ca si cei din USA , " pastreaza inca ordinea si disciplina " .P.S. Nu ma crede vreun anarhist insa , parca-s tot mai numeroase focarele d e nemultumiti si nemultumire asupra carora fortele de represiune guvernamentale intervin c-o brutalitate iesita din comun .Oare nu exista chiar niciun politician care avand in minte acea HAS BEEN OVERTHROWN sa inteleaga faptul ca liniste a publica nu poate fi tinuta doar sub controlul armelor ci... parca ar trebui sa faca altceva ? Mi-amintesc fara s a vreau de spusele lui Mao-Tze Tung : CINE ARE PUSCA , ARE PUTEREA si ma-ntreb de ce dusmanul de moarte al comunismului a preluat spusele aluia la virgula ? Unde si-au dat seama ca DEMOCRATIA nu poate fi impusa decat cu forta , ca si DICTATURA ?

Anonim spunea...

Nu cred in chestia cu " prin oraşele americane s-au observat paleţi cu materiale de construcţii (cărămizi, pavele) "abandonate" în zone unde nu erau şantiere ori reparaţii dar în care au apărut manifestanţii agresivi şi s-au aprovizionat. Sau urmează să apară şi "sunt în aşteptarea lor". Nu sunt mişcări legate de COVID, dar nici nu-i important asta ci faptul că alţii deja ştiau ce va urma. Fiindcă asta organizau." fara suparare . Desi sunt unul dintre adeptii teoriilor conspirationiste , chiar nu cred asta . Fireste dupa cateva luni de arest la domiciliu { la ei a fost fix ca la noi } , sau dupa ce multi si-au pierdut job-ul { 40 DE MILIOANE , DE DOUA ORI POPULATIA ROMANIEI... INTR-UN AN BUN } chiar era de asteptat ca oamenii sa aiva nervii in pioneze dar... prea-i trasa de par figura asta . Oricum masurile post factumm ale lui Trump n-au ajutat cu nimic la detensionare dar...

Riddick spunea...

"Has been" nu-i totuna cu "could be". Primul înseamnă "a fost", al doilea "ar putea fi" sau "poate fi". Titlul postării şi al clipului "arată" că deja s-a produs faptul (?).

Sarmalele Reci au creat cântecul respectiv.

E o vorba americănească, "you must be at the right end of the gun's barrel" - "caută să te afli la capătul... convenabil al ţevii armei".

Sunt destule informaţii despre "materiale răspândite prin oraşe". Iată un exemplu: https://niqnaq.wordpress.com/2020/06/02/bricks-as-in-guns-of-brixton/

Troţkiştii de la World Socialist Web Site ("Internaţionala a Patra") susţin că are loc o lovitură de stat de-a lui Trump: https://www.wsws.org/en/articles/2020/06/03/pers-j03.html

Gabriel spunea...

Guvernatorii sunt aleși iar faptul că nu-l aprobă pe Trump nu înseamnă că au răsturnat guvernul. E ca și cum ai spune la noi că președinții de consilii județene din PSD răstoarnă guvernul PNL dacă se opun măsurilor acestuia. Omul pare afectat de vârstă.
Trump s-a dovedit omul nepotrivit, în locul nepotrivit, la momentul nepotrivit. Discursul inflamator nu era răspunsul la tensiunile rasiale și sociale din SUA, amplificate de criza economică și angoasa coronovirală, dar evident că Trump atâta știe și poate, bravadă de macho de la adăpostul armelor ălora teribile cu care se laudă, iar în spatele bravadei - nimic.
America - o superputere muci, care le săpa mormântul rușilor și chinezilor până mai ieri. Sincer nu mi-aș dori un război civil american, pentru că asta va arunca lumea într-un abis și mai ales pe noi, care ne-am înhămat ca niște dobitoci la căruța licuriciului. Rușii sau chinezii ar putea să treacă peste abis asigurând un minim funcțional populației - rații de hrană, curent electric, apă, agent termic. Dar noi - nu știu.
Libertatea e ca hodorogul din film: depășită moral și tehnologic. Cadrul constituțional din SUA datează din sec. al XVIII-lea, e de factură iluministă. Complet depășită în ziua de azi.

Riddick spunea...

Nu cred că se va ajunge la război civil. Trump s-a înconjurat de neoconi şi de RINOs, nu lucrează cu conservatorii (cu "populiştii"), de-aia eu îl suspectez de foul play sau "blat".

Anonim spunea...

Bine bine Riddick dar , ce te faci ca exista voci care spun ca DEMOCRATII { adica stangistii } sant cei ce-au orchestrat treaba inceputa in urma cu noua zile iar acum asteapta sa cada Trump ? Chestia aia de la my angry rants vine in sprijinul acestei teorii , si exista suficiente voci care afirma aceleasi lucruri si anume ca aici si-au bagat democratii coada . Insa , intreb si eu ca tot omu' nestiutor : in Aprilie 1992 in Los Angeles au izbucnit niste revolte de strada { similare si ca motiv si ca desfasurare cu cele de azi } tot din pricina scofulozitatii de care-au dat dovada niste policemans in disputa cu un nigger numit Rodney King si ... nu neaaparat din cauza asta , cat din pricina verdictului dat de catre niste jurati , majoritatea albi sau hispanici , asupra culpei acestora .Atunci in Aprilie 1992 cine era big boss man la Casa Alba ? Nu cumva George Bush sr. adica ... un democrat ? Chiar imi pare hilara chestia asta : Bush sr. fostul sef al CIA... stangist !!! Atunci in 1992 cine si-a bagat nasul , cumva republicanii ? Pai ce fac astia asi paseaza unul celuilalt tiparele pentru declansarea revoltelor stradale ? Greu de crezut insa , vad ca pana si Bogdan Chiriac a aruncat pastila asta , cu pusul la cale si cu cine-s organizatorii revoltelor , pe piata la Realitatea TV .Fireste eu , decat sa ma iau dupa spusele lui Bogdan Chiriac , eventual si CTP sau MIHAI GADEA ... mai bine merg sa ma KAK insa , astia sant totusi voci avizate adica , manipulatori de profesie si ma-ntreb : ce rost are aceasta manipulare in spatiul public romanesc ? Oricum romanii nu-i inghit pe americani , asa incat...nu-i vad rostul .

Riddick spunea...

Bush Sr. era republican. Mă rog, unul "pârât", adică provenit din cadre CIA şi cu alte "directive". Nu conservator-conservator.

Chirieac e omul Licuriciului (care-o fi la putere), reiese din WikiLeaks dar se mai şi vede.

Să nu credem cumva că între democraţi si republicani "chiar e o luptă". Poate la nivel stradal între naivii de rând, că la vârf au interese comune şi colaborează. Aşa-i când controlezi de vreo două secole politica internă mimând diversitatea dar... limitat, ca să nu apară şi să ia amploare "vreun PP-DD" pe care nu-l mai controlezi.

Anonim spunea...

Pentru chestia cu PP-DD iti zic , SARUT MANA RIDDICK caci , mi-ai infrumusetat ziua ! A-mi poti da vreun exemplu de PP-DD dintre partidele romanesti actuale ? Fireste ca , nemaifiind pe piata Dan Diaconescu , numele partidului poate ca-i altul dar , in esenta...Apopos : Dan Diaconescu pe unde mai da cu sapa , mai sti ceva despre " omul de televiziune " Dan Diaconescu ? Tudor Barbu daca n-a mai iesit zarul cu numele sau , nu mai este senator dar vad ca trudeste din greu la B1 . Oricum , al respect macar pentru faptul ca , " dupa " nu si-a descoperit alte " afinitati politice si doctrinare " insa , daca-mi spune ca nu-i in slujba cuiva...imi iau respectul inapoi .

Riddick spunea...

Dintre cele actuale din parlament - niciunul. Ar putea fi Partidul Alianţa Naţională, anunţat de Dan Chitic, dar nu văd acţiuni politice deloc, doar postări pe net. Dan Diaconescu are interdicţii la apariţii publice, prin sentinţă, încă nişte ani. Tudor Barbu cred că-i omul Sistemului, infiltrat ici-colo, să ţină lucrurile sub control. N-am informaţii, doar bănuieli: în 1990 era reporter-cameraman la TVR"L", nou angajat ca reporter-cameraman (filma şi intervieva, singur). Nu oricine era angajat atunci la TVR"L".

Anonim spunea...

Pai daca-ti spun ca ESTI MARE RIDDICK .... ASA ESTE ! Esti printre putinii ce nu ocolesc subiectul si raspunde pe shleau : RESPECT !!!

Anonim spunea...

La chestia aia d e la my angry rants m-am interesat si , am aflat ca-i fix asa cum este aia de la noi : RROMI in loc de TIGANI ! Asta au hotarat unii TOT DE-AI LOR SI ASA A RAMAS . Asta s-a intamplat si-n USA desii Martin Luther King a pledat nu pentru termenii de persoane de culoare sau AFRO AMERICANI ci pentru cel de AMERICANI . " Rasa cuiva este doar pentru registrele de stare civila , altminteri fiind nascut in AMERICA este cetatean american " spunea el . Nu stiu daca la americani rasa aluia { dupa culoarea pielii } este inscrisa in vreun registru de stare civila insa in insa la noi SIGUR NU ESTE si-atunci ma-ntreb : nu cumva noi romanii suntem ceva mai democrati decat americanii ? Daca-ti place mai mult poti schimba cu : CEVA MAI PUTIN RASISTI DECAT SANT AMERICANII !

Riddick spunea...

Nu cred că este înscrisă etnia sau rasa, eventual limba maternă (de unde se mai poate deduce câte ceva). Dar asta nu pe orice act.

Anonim spunea...

Ia si citeste aici ca , mie mi-au cazut ochelarii cand am vazut asta .
Contele de Saint Germain
Un urias secret rasufla printr-un por: se cauta deja succesor pentru Klaus Iohannis!
Ce parere ai ? Se schimba " garda " ? Chestiile din USA si chiar din Franta sau Germania sa le fi dat de inteles alora care conduc lumea din umbra , c-a venit momentul sa mai faca si oarece shimbari ? Nu iau eu de bun tot ce spune contele dar...

Riddick spunea...

E vorba de "procesul de selecţie" demarat de Stâpânii Externi.

Nu am idee despre cel mai plauzibil, dar din cei care apar în listă cred că-i vorba de Cioloş, plus 1-2 rezerve şi aici zic "Geoană" şi poate şi "Siegfried Mureşan" doar dacă ajunge între timp premier, la un guvern PnL sau unul "de uniune naţională" (zvon anterior articolului).


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: