23 mai 2020

Pâi cum să se ia Goldenberg de Zuckerman?! Măi...

 
"Aurescu", un nume foarte întâlnit, n-aşa?! Mai degrabă Goldenberg sau Goldstein.
 
Liviu Plesoianu
Ia uite, băi, băiatule, băi, ce se umflară tărâțele la MAE! Doar că se umflară cam selectiv... Aurescule, ambasadorului SUA i-ai zis la fel, diplomat curajos și neipocrit ce ești?!?
1. Politrucul PNL Siegfried Mureșan a atacat Moldova de dincolo de Prut și a vorbit despre "corupție" și "deteriorarea statului de drept".
2. Premierul de dincolo de Prut a reacționat la atacul politrucului PNL Siegfried Mureșan. L-a făcut "băiețaș oploșit prin structurile europene, care vine cu patronajul peste noi", "ratat, nimic în viață". După care, a mai zis asta: "Ce-ai făcut, june, în țara ta, că geme de cea mai mare corupție din Europa? Ai numai în județul Suceava jumate din numărul de bolnavi COVID-19 înregistrați în toată țara mea.".
3. Marele diplomat, curajosul și neipocritul ministru de Externe Aurescu, deodat' roșu se făcu de furie patriotică și dădu de țărână cu premierul Moldovei de dincolo de Prut și ca un tunet... tună: "declarațiile sunt complet inacceptabile și îmi exprim dezacordul puternic față de conținutul acestora".
4. Îl apreciez enorm pe curajosul și neipocritul ministru Aurescu deoarece, așa cum toți românii au văzut, a șters pe jos și cu ambasadorul Zuckerman, când acesta a vorbit despre România ca despre o țară "cu o corupție ENDEMICĂ".
...Sau n-a făcut asta marele ministru? Nu mai știu... Dvs. mai știți? Mă puteți ajuta, vă rog, să-mi reîmprospătez memoria?



https://www.facebook.com/liviu.plesoianu/posts/10207177833999818

3 comentarii :

Anonim spunea...

Ce nu stie multa lume este ca , Bogdan Aurescu chiar este tigan . Ma rog , poate nu el personal dar ma-sa si tat-su , sigur ! A afirmat-o Vadim si daca nici a sta nu era informat...Tigani mai spalati este adevarat dar... ca si la Madalin Voicu ce s-o mai dam cotita : TIGAN .Si cam ce vrea Plesoianu , sa-i dea MAE cu sicktir lui Zucherman sau lui Trump ? Oare de cate ori Romania a ajuta USA cu ceva ? Le-a dat alora gaze , petrol... grane sau cetazenie americanilor cumva ? Asta ca sa nu mai amintesc de vestitele " poduri de flori " sau de manualele scolare si cartile scrise si tiparite in Limba Romana ??? Republica Moldova in schimb... le dam si pe nas si pe gura de treizeci de ani incoace iar vreo rasplata ceva , vreo multumire { alta decat coardele trimese aici la "studii " } ,vreun gand de recunostiinta fatza de " fratii romani " , vreun gand de unire... de REUNIRE din partea lor , NEXAM ! Sa nu-mi spui ca " nu exista inca vointa politica " ca-mi vin toti dracii !!! Ai uitat ca Traian Basescu le acorda cetatzenia romana otova , doar pentru a fi votat a doua oara ? Ce dracu sa-i fi raspuns Aurescu lui Chicu la "constatarile " aluia : ca Republica Moldova este mai plina de putori de toate sexele decat Romania iar daca n-are corupti { asa cum afirma Chicu ca are Romania } este doar pentru ca-s prea saraci , pentru a mai putea fura ceva ? Aia nu vand nimic INCA deoarece...chiar n-au ce , altminteri la ora asta vindeau si Chisinaul sa fi sigur , d-asta se lauda cu lipsa coruptiei ! Cine dracu sta sa-i creada , mai da-i in mortii mamii lor de moldoveni ?!

Anonim spunea...

Revin ca , mi-am facut un milion d e nervi ! Plesoianu...asta d-asta s-a lasat de politica reala pentru-a comenta pe FB ? Pai mai credibil esti dumneata Riddick !Cel putin dumneata n-am auzit inca c-ai fi fost parlamentar si inregimentat in vreun partid politic oarecare dar Plesoianu...sa fim seriosi . Intrebare : daca tot se dau destepti pe FB , de ce mortii ma-sii nu fac o Constitutie si-un Parlament FB , eventual un Guvern si-un Presedinte ales... tot pe FB iar tara , s a fie dusa spre dezastru , evident tot de pe FB ?! O Politie care sa actioneze tot de pe FB , si iata Republica Utopia I !

Riddick spunea...

Ăia de peste Prut nu vor în UE. România apare ca "UE care vrea să-i ia", nu ca ţara-mamă sau ţara-soră. Eu unul le dau dreptate.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: