08 martie 2020

S-au vândut fiind complici la vânzarea ţării timp de decenii, şi acum li se cere să cedeze şi "partidul". O nimica toată, au antrenament.


Firea, la Antena3: "Va fi congres pe 21, dar CEx va hotărî dacă va fi online (sau video)". Circotecă. Milioane de votanţi sunt nereprezentaţi politic (şi nu numai votanţii PSD, alungaţi acum chiar de "ai lor"). La PSD, "la nivel de cadre", sunt acum două partide incompatibile. Relevanţi pentru un proiect nou, conservator, sunt cei puţini care se vor rupe de parcursul eurosocialist.


"Ciripoi":

PSD, un proiect, o echipă, ura și la gară

Între atât de multe mesaje echivoce, lipsite cu desăvârșire de orice încărcătură de fermitate, Marcel Ciolacu ne înștiințează, de astă dată consecvent, cum are de gând să-și atingă singurul obiectiv politic. Cel de a pune mâna pe partid. Rețeta este uluitor de simplă. Ceea ce este cu totul și cu totul straniu e că greii din PSD o rumegă precum oile. Înainte de a merge la tăiat.

Un proiect și o echipă. Asta vor avea de ales delegații mini-Congresului sau maxi-Congresului PSD, care urmează să aibă loc când vrea Ciolacu. Și acolo unde vrea Ciolacu. Acesta și-a făcut echipa. A încropit-o și a anunțat-o. Din noua echipă de conducere sunt excluși demnitarii locali. Adică fără excepție toți membrii PSD experimentați, care s-au confurntat cu electoratul, care au câștigat, care sunt conectați la dorințele, la așteptările celui mai mare număr de membri ai celui mai popular partid și care au și experiența necesară de a focaliza aceste așteptări într-o direcție fermă politică. În mod programatic, din echipa lui Ciolacu, care va prezenta proiectul lui Ciolacu, lipsesc acești oameni de bază ai partidului, taxați de adversarii politici pe nedrept ca baroni locali. Cu desăvârșire. Ultima și cea mai spectaculoasă eliminare din preconizatul grup de comandă este Gabriela Firea. Marcel Ciolacu va conduce partidul cu un grup restrâns de aparatnici. Împreună cu aceștia, va elabora o proiecție a ceea ce ar urma să devină acest partid în viitor.

O teză enunțată de Marcel Ciolacu este din capul locului falsă. El afirmă că, în viitor, prin modul nou, modern de organizare al partidului, decizia se va deplasa de la centru spre bază. Cu alte cuvinte, va crește rolul jucat de liderii locali în detrimentul liderilor de la nivel național. Această afirmație, transformată într-un soi de angajament, este o minciună gogonată. O înșelătorie sfruntată. Pentru că deciziile, în orice partid, nu se iau aiurea, ci la nivel central. Pentru că numai la nivel central există – și asta se întâmplă în orice partid din lume – o instanță care ia decizii. Până în prezent, în PSD deciziile rele sau bune, impuse de președinte sau elaborate în mod democratic, au fost în primul rând apanajul Biroului Permanent Național. Acesta are o structură largă, din care fac parte președintele PSD, secretarul general PSD, liderii grupurilor parlamentare, vicepeședinții PSD, președintele Organizației de Femei și Tineret, trezorierul, directorul Insititutului Social Democrat, reprezentantul președinților Consiliilor Județene, reprezentantul primarilor de Municipii, reprezentantul Ligii Naționale a Primarilor și consilierilor PSD.

Așadar din acest for de conducere făceau parte, în mod direct sau prin reprezentare, toți liderii relevanți ai partidului la nivel local. Și toți parlamentarii. Orice decizie în mod normal, atunci când nu era impusă cu pumnul bătut în masă, era rezultatul confruntării fiecăruia dintre acești lideri, membri ai conducerii lărgite numite BPN, cu organizațiile locale ale partidului. Posibilitatea de a greși major, în condițiile unei conduceri colective, este redusă în mod semnificativ. Iar forța deciziei crește ca amploare, atâta veme cât este susținută pe întreaga verticală a partidului. Ceea ce am descris mai sus, cât de succint am putut, nu este altceva decât o regulă de bază după care poate funcționa bine orice tip de organizație. Cu atât mai mult partidele politice.

Ei bine, Marcel Ciolacu, pe de-o parte, anunță un lucru neadevărat, și anume că, în viitor, deciziile se vor deplasa dinspre centru spre baza partidului, iar pe de altă parte îi pune pe membrii acestuia într-o situație cu totul și cu totul inedită. Vine în față cu o echipă de lideri, pe care a desemnat-o exclusiv în funcție de un algoritm al puterii și influenței personale, din această echipa restrânsă nefăcând parte liderii locali și nici parlamentarii partidului, și ne anunță că împreună vor elabora un proiect. Iar respectivul proiect va fi votat nu mai contează cum și când, într-un mini sau într-un mega-Congres. După care, automat, acest grup restrâns de activiști PSD transformați în apartnici va conduce partidul în următorii ani.

Acest plan anunță de fapt eșecul de proporții al celui mai mare partid din România. Acest proiect este semnătura pe actul de deces al PSD. Pentru că, în realitate, PSD, cât timp nu se va dezintegra, ar urma să fie condus cu totul și cu totul altfel de cum ne informează Marcel Ciolacu. Nu de liderii reali ai acestui partid, ci de o mână de persoane sau personalități, spuneți-le cum vreți, care formează echipa restrânsă a lui Marcel Ciolacu, decolată de la sol și deconectată de la rețeaua de vase comunicante ale partidului. Grupul de aparatnici.

A se observa că Marcel Ciolacu exclude din start sau în orice caz ignoră orice posibilitate ca un alt grup de pesediști să alcătuiască o echipă și să propună un proiect alternativ. Admițând însă că ar exista premize pentru declanșarea unei competiții între echipe și proiecte alternative, deznodământul ar fi același. Pentru că orice echipă de acest fel ar câștiga competiția internă, indiferent cu ce program, situația pe ansamblu nu se va schimba. Va exista tot un grup de aparatnici la fel de decolat și de deconectat de la baza partidului, care nu va avea nici autoritatea necesară, și nici informațiile indispensabile pentru a lua decizii bune în raport cu competiția politică în sens larg.

Mai mult decât atât. Marcel Ciolacu condamnă PSD la o fractură. Care este inerentă. Este limpede că, în mod natural, liderii reali scoși din joc de Marcel Ciolacu vor căuta o soluție. Pe care nu o mai pot găsi în interiorul aceluiași partid. Iar PSD se va rupe. Primele semne în acest sens vor exista înaintea alegerilor parlamentare, iar bomboana pe colivă va fi pusă după.

Ar fi bine ca nimeni să nu aibă nicio îndoială asupra rolului duplicitar jucat de acest personaj politic crescut în pepiniera de agenți de influență ai Serviciului Român de Informații și șantajat cu diploma sa falsă de luptător cu merite deosebite în lovitura de stat din decembrie 1989, denumită impropriu Revoluție. A se observa de asemenea că și crearea unui partid alternativ, Pro România, care a reprezentat o grea lovitură pentru PSD, este tot opera unui acoperit, Victor Ponta, care reușise, împins fiind de sistem, să se înșurubeze pentru o perioadă apreciabilă de timp la șefia PSD. Și să mai luăm în calcul, pentru că nu poate fi vorba pur și simplu de un șir de întâmplări, că cele mai multe dinte cutremurele care au zguduit și au vulnerabilizat PSD, chiar în perioada în care acest partid s-a afla la putere și a dispus de o majoritate confortabilă în Parlament, a fost opera altor agenți de influență, instruiți și ei în pepinierele de cadre ale celor două servicii secrete relevante, SRI și SIE, și deveniți premieri ai României.

Se pare că, în aceste condiții, PSD nu mai are scăpare. Și indiferent cât de grave vor fi derapajele PNL și indiferent cât de mult va dezamăgi acest partid aflat la guvernare, populația României, atunci când vor avea loc alegerile locale și parlamentare, nu prea va mai avea o alternativă. Și vom intra din nou într-un ciclu negru de câțiva ani.

5 comentarii :

Riddick spunea...

"about":

Azi, Sorin Roșca Stănescu - Ciripoi

SRS a recunoscut că a colaborat din 1973 cu Securitatea, sub numele conspirative „Deleanu” şi „H15”, dar a afirmat că a făcut-o în scop antiterorist, dând informații doar Brigăzii Antiteroriste a Securității.

Omul politic liberal s-a născut sub numele de Sorin Stănescu, în 1949, în Brașov. El s-a recăsătorit cu Tatiana Roșca şi şi-a schimbat numele în cel de Sorin Roșca Stănescu. În 2009, au apărut o serie de înregistrări audio ale unor discuţii ce au avut loc între el, Bogdan Chirieac şi Cătălin Macovei (şeful Agenţiei Naţionale de Integritate). Din aceste înregistrări reiese că Sorin Roşca Stănescu l-ar şantaja pe şeful ANI.

SRS este o personalitate implicată în egală măsură în presă, cât şi în afaceri şi de numele său s-au legat numeroase scandaluri mediatice. A lucrat ca ziarist la Informaţia Bucureştiului şi, în 1988, la scurtă vreme după dizidenţa lui Aurel Dragoş Munteanu şi-a prezentat în scris demisia atât din rândul redactorilor, cât şi din Partidul Comunist Român. Potrivit propriilor declaraţii, jurnalistul şi-a motivat gestul explicând că nu era de acord cu politica şefului statului, Nicolae Ceauşescu. Gestul jurnalistului nu a rămas, de altfel, fără repercusiuni, împotriva sa fiind imediat declanşată urmărirea operativă, care a durat opt luni. SRS l-a acuzat pe Iliescu de lovitură de stat prin debarcarea neconstituţională a lui Petre Roman. A fost anchetat şi judecat pentru că l-a numit pe Iliescu asasin, în legătură cu evenimentele de după 22 decembrie 1989. Atacurile de presă ale jurnalistului faţă de putere (indiferent care era aceea la momentul respectiv) au continuat să se ţină lanţ. Criticile sale au vizat atât mandatul Convenţiei Democrate Romane (CDR) şi al preşedintelui Emil Constantinescu, cât şi guvernarea lui Adrian Năstase. Nici venirea la putere a Alianţei Dreptate şi Adevăr, în frunte cu preşedintele Traian Băsescu, nu a determinat o schimbare de atitudine a lui SRS, acesta rupând după scurtă vreme prietenia ce-l lega de 15 ani de şeful statului şi transformându-se într-unul dintre cei mai acerbi critici ai săi. Ruptura s-a produs în 2005, când, în urma arestării de peste 24 de ore a lui Patriciu, SRS l-a acuzat telefonic pe Băsescu de încălcarea legii şi a pus capăt prieteniei. Ulterior, preşedintele a susţinut că SRS l-ar fi ameninţat, cerându-i să intervină pentru oprirea dosarului Rompetrol, însă Băsescu nu şi-a putut proba afirmaţiile.

https://www.voceavalcii.ro/8830-azi-sorin-rosca-stanescu-ciripoi.html

Anonim spunea...

Ciolacu spunea ceva despre 24 iar Firea-Pandele de... 21 .Pai asta insemneaza ca , exista cu adevarat doua grupari in PSD , grupari ce n-au habar una de alta .Pana si la astia " nu stie stanga ce face dreapta " . Firea-Oandele este nebuna crezand ca , va venii cineva la asa zisul ei congres pe 21 mai ales ca este vorba despre o zi de sambata iar Ciolacu se-mbata cu apa rece deoarece deja pana si-n gashca lui au inceput divergentele iar SRS { ala care-i consilia din umbra } se pare ca-i unul dintre artizanii acestor ... " diferentze d e opinii " asta pentru a cita cat mai exact din spusele domnului Stanescu . Intrebare : cam cati membrii si simpatizanti crede fiecare dintre acesti "monstrii sacri " ai PSD ca vor participa la acele ... congrese ? Nu de alta dar spunea unul ceva despre posibilitatea de-a limita numarului de oameni aflati in acelasi timp si-n acelasi loc la... maxim 1000 !DSP Bucuresti are cumva ca sef , pe cineva de la PSD ? P.S. Nu-ti mai face griji in privinta alora de la Automobile Dacia , Ford Craiova sau altele : de foarte multa vreme , niciuna dintre firmele mentionate d e dumneata n-a mai avut 1000 sau peste 1000 de angajati IN TOATE TREI SCHIMBURI care au devenit doar... doua .Profitul inseamna sa faci aceeasi productie { si s-o si vinzi fireste } cu oameni cat mai putini , eventual si platiti cat mai putin . Aici este Romania , nu Franta sau America deci , tot ce-avea mai mult de 1000 de insi ca angajati { fireste nu Guvernul , ministerele d e resort sau... Parlamentul si Presedentia } au trebuit sa dispara sau sa-si reduca personalul pentru ca acestuia sa nu-i dea prin cap s a faca ... cum fac aia din Franta la ora asta !

Riddick spunea...

Divergenţa "pe data congresului" e una minimală. Alea mari sunt importante, iar Ciolacu şi Firea sunt în aceeaşi tabără chiar dacă mimează "contre".

Gabriel spunea...

Pana una-alta, ajutați de corona dau o lovitură de maestru PNL. Până acum, Iohannis le-a ales lor premierii și a ieșit ce a ieșit. Acum au să aleagă ei premierul PNL. Simulează ceva opoziție, dar au aranjat cu Ponta și probabil ALDE. Va fi Câtu, un personaj detestabil și cu dulapuri pline de scheleti, care va trage in jos PNL. Omul pus sa pice va fi premier, anticipate nu vor fi.

Riddick spunea...

Aparent, aşa va fi. Dar cred că echipa CholaqUE are misiunea de a aduce anticipatele prin vot contra.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: