21 septembrie 2019

Un live din Ţara Democraţiei



A filmat un tribunal federal, din exterior. Şi au urmat incredibilele replici:

- Step back, please.
- I 'was' steppin' your face if I have to.

- Get off the (federal) property!
- Is this not a public sidewalk?!

- Wait for the marshall to get here. And get a supervisor here, we'll take care of that.

- We don't need the supervisor to deal with you, you dumbass.

Chiar dacă ar fi fost o provocare (?!), "agenţii" trebuiau să acţioneze conform legii. Şi nu precum au făcut-o, aproape Stansfield-style. Şi vedem asta undeva într-un stat american "în care nu te-ai fi aşteptat" (Texasul... conservator, oraşul Houston) - bine, este clădire "federală", deci jurisdicţie "supra-statală". A ieşit şi gorila aia fără sacou dar cu tactical cap, cu arma "la vedere"- deşi toţi are packing (heat), chiar dacă nu este vizibil. Şi ţine mâna intimidant, depărtată uşor de corp, sugerând atitudinea ready to draw (the gun). Apariţia patrulei texane de poliţie "velo" pare să-i fi temperat bine pe "agenţi" (bine... distribuiţi etnic, printre ei cel puţin un hispanic, şi un negru).

Incidentul a avut loc în 2016. "Cameramanul" era un colaborator al PINAC, un site de investigaţii şi anti Big Brother şi care are contul YouTube News Now Houston. Imaginea locaţiei unde a avut loc incidentul, via Google Street View - aici. De remarcat ferestrele mici, pătrate cu latura de circa un metru (antiglonţ, antisinucidere, antiobservare din exterior, antiascultare prin captarea vibraţiilor proiectând pe sticlă raze laser în spectrul invizibil?!). Cam multe măsuri luate, oare cineva se teme că s-ar putea auzi mai multe decât cele rostite în sălile de judecată? Nu se văd ("februarie 2019") însemne care ar interzice staţionarea sau fotografierea, doar semnul "Nu parcaţi!", cu avertizare de ridicare a maşinii. În Houston a mai avut loc tot pe atunci un incident similar implicând PINAC.

Incidentul filmat şi pe contul News Now Houston, la momentul respectiv - aici, aici şi aici.

N-am stat să analizez clip cu clip dar pe contul YouTube menţionat par situaţii când "cameramanul" hărţuieşte poliţia ori alte autorităţi. Dar asta nu scuză "enervările" ori depăşirea cadrului legal - doar am subliniat "profilul celuilalt". 

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: