24 iunie 2018

Tardiv, dar reparabil


PSD-ALDE trebuie să joace extrem de dur, chiar "să-l dea grămadă" pe Dragnea de s-ar mai pune-n drumul acţiunii, tărăgănând. Dacă "întreg Aliotmanul" a stat în loc pe vorba lui Dragnea ("am aranjat eu ceva", "staţi aşa c-am eu de rezolvat o chestie"), nu mai este o eroare politică sau de strategie, ci de-a dreptul un caz clinic. De psihiatrie. Eh, mă refer la actori politici care acţionează în nume propriu, că dacă-s simulanţi (cum chiar şi par!), alta-i treaba.

Naţional:

De ce, Iohannis, de ce?

[...]

Tardiv, maestre

Greselile trecutului abia acum isi arata coltii. La ora asta, Iohannis trebuia sa fie doar un fost presedinte. Balbaiala lui Dragnea pare sa fi fost dictata de interese personale, chiar daca nu are curajul sa recunoasca asta. Cu SRI, cu Iohannis sau cu DNA nu se pot face intelegeri, asta nu a inteles Dragnea. Vor sta cuminti pana prind momentul sa ti-o traga in moalele capului. Scopul existentei lor nu este sa faca intelegeri, ci sa te reduca la tacere, mai ales daca esti un incomod de factura liderului PSD. Apoi, a doua greseala a fost netranspunerea in practica a prevederilor CCR la momentul cuvenit. Era perfect legal. Dragnea a avut ocazia unica de a ajunge inculpat intr-un dosar lipsit de subiect, un dosar golit de esenta. Si-a pierdut vremea cu prostii, s-a disipat in astupatul gurilor de partid si acum cumpara timp. E plata grea, maestre. Si e tardiv.

Strada versus PSD

Iohannis nu s-a limitat doar la anuntarea candidaturii. A tras semnalul de alarma pentru societatea civila. Nu se stie nici care este asta si nici ce intelege presedintele prin sintagma in cauza. Indemnul lui la vigilenta si riposta ferma impotriva puterii este mai mult o instigare a maselor. Sa iasa in strada si sa protesteze. Si daca acolo, Iohannis, societatea ta civila da nas in nas cu „societatea PSD”? Ce iese? Sau abia aici incepe sa functioneze planul despre care se tot vorbeste? La ce ajuta incaierarile care vor duce la un inevitabil „Maidan”? Sau tocmai „Maidanul” este cel de care ai nevoie pentru a-ti asigura continuitatea? Dincolo de astea, Iohannis, de ce mai vrei un mandat din moment ce nu ai facut nimic nici in primul? A ramas neterminat vreun plan al UE privind Romania, despre care noi nu stim nimic?

2 comentarii :

Anonim spunea...

Prietene,PSD este bunicul USR-ului si prin tot ce face legitimeaza miscarea tefelista.Cine crede ca PSD poate face ceva este un biet naiv.Sangele apa nu se face.Sansa este doar intr-o miscare de eliberare nationala ceea ce este aproape imposibil in conditiile lumii de astazi.

Riddick spunea...

Văd astea dar poate mai văd şi alţii şi... o începe ceva.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: