15 iunie 2017

PSD, năpădit dar acum poate identifica şi neutraliza "cârtiţele". O va face?


Dacă într-adevăr va elimina aripa progresist-tehnocrată (din care face parte şi Bitchall, dată pe surse ca posibilă nouă propunere de premier PSD-ALDE), devine un partid de luat în consideraţie la următoarele alegeri. În lipsa unui partid eurosceptic well established (PFN devine tot mai dubios), un PSD antiausteritate şi euro-critic devine interesant. Darius Vâlcov care apare drept "dispecerul" acestui PSD s-a manifestat constant anti-FMI şi anti-UE chiar şi ca ministru (de finanţe). Ce va face acum PRU, care-l promova în campanie anul trecut pe "patriotul Ponta" ca din nou-premier?

El problemo: Dragnea a girat (la diverse momente) toate numele care apar pe "lista Ponta-Grindeanu"; acum i-a venit mintea la cap, sau mimează şi se camuflează? A bătut toba cu "cooptarea UDMR la guvernare" fără consultări cu partenerul de guvernare ALDE, iar acum UDMR dă semne c-ar marşa la "listă"; (sau) va urma instrucţiunile lui Viktor Orban, oare?

Rareș Bogdan dă lista noului guvern. Care sunt MINIȘTRII propuși

Rareș Bogdan are propriul scenariu în ceea ce privește componența viitorului guvern.

Rareș Bogdan : "Incredibil în ce capcană au căzut Dragnea și talibanii din jurul său!

Potrivit lui Rareș Bogdan, un apropiat al șefului SRI Hellvig, Premierul Sorin Grindeanu își pregătește noua echipă fără a schimba componenţa politică a Guvernului.

Din noul Guvern potrivit surselor "Jocuri de Putere-RealitateaTv" vor face parte:

Victor Ponta - Secretar General al Guvernului sau Ministrul Justiției (n.red. rudă prin alianță cu Grindeanu. Grindeanu este văr primar cu Daciana Sârbu. Mama lui Grindeanu este sora lui Sârbu. )

Mircea Geoană - Ministru de Externe (membru fondator al ONG-ului ASPEN)

Ioan Rus - Ministrul Afacerilor Interne și Vicepremier (n.red. membru marcant al Grupului de la Cluj și el un apropiat al lui Kovesi)

Sorin Moisă - Ministrul Fondurilor Europene (n.red. un aliat de nădejde al lui SOROS conform scurgeriilor de la Fundația Soros apărute pe DC Leaks)

Daniel Constantin - Ministrul Agriculturii

Sorin Câmpeanu - Ministrul Educației (n.red. om al grupării Iliescu cu vederi ultra-progresiste)

Vasile Dâncu - Ministrul Dezvoltării Regionale
(n.red. membru de bază al Grupului De la Cluj, foarte apropiat de SRI și Kovesi)

Nicolae Bănicioiu - Ministrul Sănătății
(n.red. membru al grupării Ponta)

Orlando Teodorovici - Ministrul Economiei și Energiei (n.red. membru al grupării Ponta)

Transporturi - UDMR (n.red. UDMR se vrea a fi atras la guvernare)

Cultură - UDMR (n.red. UDMR va gestiona Cultura Română)

Mediu - Rovana Plumb
(rămâne! n.red. membru al grupării Ponta)

Finanţe - Viorel Ştefan
(rămâne n.red. "apropiat de structuri", a spus Rareș Bogdan)

6 comentarii :

Anonim spunea...

Eu cred ca Dragnea(fost pedist) a lucrat de la inceput sa aduca PSD in aceasta situatie.Nu se poate la nivelul asta sa nu stii pe cine pui prim-ministru.In momentul acesta "oculta" rezolva si problema majoritatii care voteaza constant cu psd.Plavanis va avea foarte mult spatiu de manevra.Cred ca speranta mai vine doar din partea unor organizatii gen Coalitia pentru familie care trebuie sa se transforme in partid politic.In rest,teatru ieftin de 27 de ani incoace si democratie cu voie de la securitate.

Riddick spunea...

Am MARI semne de întrebare cu Dragnea. Dar nici să nu idealizăm PSD-ul, care de la "Acordul de la Snagov" din 1995 (când s-au convocat partidele parlamentare de către Iliescu pentru aderarea la UE) s-a dat pe faţă drept partid globalist. Propaganda îl mai prezintă şi acum drept partid "comunist", spre a-l credibiliza negativ pentru bizonu' de dreapta şi pozitiv pentru bizonu' de stânga.

Anonim spunea...

Din prima zi Dragnea lucrează pentru destructurarea PSD.Musulmanca pusa de Crăciun,ordonanta 13 făcută total aiurea,măriri de salarii care nu prea sunt au făcut PSD sa piardă procente importante.Daca ar exista un cap limpede in partid ar lupta împotriva ambelor tabere create special pentru
distrugerea ultimului partid mare din Romania.

Riddick spunea...

Cică textul Ord.13 şi sugestia că "ar trece" sunt opera lui Hăineală, pe care Dragnea vroia s-o bage secretar de stat la Justiţie şi a renunţat până la urmă că prea bătea la ochi.

Se cam dă de gol Grindeanu cu atacuri exclusiv pe Dragnea, ca şi când ar urmări să-l credibilizeze prin efectul atacurilor.

Criza asta merge pe linia începută cu "soluţia imorală" (PC, 2004), a doua soluţie imorală (UnPR, 2009), spargerea USL (2013-2014) şi cedarea puterii către tehnocraţi(2015). Ca şi când "trebuie corectat" votul românilor, vot în principal antiausteritate şi în subsidiar pro-suveranitate naţională.

Anonim spunea...

O chestie tare:urmatorul termen in procesul lui Dragnea este pe 20 iunie,intre depunerea si sustinerea motiunii de cenzura.

Riddick spunea...

Bine că nu-i pe 20 iulie, "ziua lui Hitler". ;-)

Om vedea, vorba franţuzului ("Qui vivra, verra").


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: