28 mai 2017

Delirul entuziast (9)


O notorie matracucă sorosistă care se dă "de dreapta", Andreea Paul (ex- Vass). Ex-PDL, acum la PnL. "Dă leul pe euro", de fapt nu dă un leu pe interesul naţional. Nicio menţionare a efectelor negative (vezi Grecia!), mereu auzim mantra cu "participarea noastră la masa deciziilor". Ca şi când am avea lideri care participă la procesul luării deciziilor, şi care le negociază cu bună-credinţă.

Ivan a avertizat: România va fi forţată să adopte euro "până în 2025", se va trece peste orice criteriu de convergenţă, la o adică. PDL a dispărut din cauza aplicării măsurilor de austeritate pentru trecerea la euro, mascate drept "măsuri anticriză". USL, PSD şi ALDE aplică aceeaşi reţetă, însă disimulat. Aici am semnalat doar un personaj care a reluat tema trecerii la euro, temă care după Brexit a fost "reînviată". Au mai făcut-o recent Stolojan şi Isărescu. Înainte de plecare, Ciocloş a înfiinţat "comitetul interministerial pentru trecerea la moneda euro", iar GrindeAnus l-a activat. S-ar putea să ne trezim prea târziu.


DAU LEUL PE EURO!

De ani buni ni se tot explică de către băieții deștepți de sistem cu salarii de vreo 10 mii de euro pe lună de ce nu e bine ca România să intre în zona Euro, de ce trebuie permanentizată amânarea datei aderării. Ba chiar unii scriu vreo 240 de pagini de ce e bine așa.

Peste 3 milioane de români au ales să se integreze individual și activ în zona Euro. România i-a marginalizat și nu a știut să folosească munca și inteligența lor. Nici măcar semnalul lor nu ne trezește din inerția sistemului?! EI AU DAT LEUL PE EURO.

La dezbaterea generată de ziarul Bursa am spus clar: România în Euro este următorul obiectiv de țară și ar fi bine să-l onorăm urgent. Decalajele din interiorul României sunt mai mari decât cele din zona Euro. Nu reiau argumentele tehnice - ne sunt favorabile. Nu ai cum să fii la masa cea mai importantă a deciziilor fără să te așezi curajos, nu aplecat, nu smerit, ci curajos în negocierile intrării României în zona Euro. Negocierea pentru intrarea României în zona euro abordată din perspectiva intereselor economice, sociale și politice ale românilor ar fi o nouă abordare. În paralel, centrarea dezbaterii publice și a deciziilor interne spre competitivitate ar fi a doua noutate absolută necesară. Pentru asta DAU LEUL PE EURO!

2 comentarii :

Riddick spunea...

La A P(V) trecerea la euro este "în repertoriu" de ani de zile...

http://riddickro.blogspot.ro/2014/01/delirul-entuziast-4.html

Riddick spunea...

Delirul entuziast: #1, #2, #3, #4, #5, #6, #7, #8, #9


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: