Însă nu trebuie să uităm esenţialul: în realitate PSD-ul nu a câştigat alegerile. Se află temporar în frunte atâta timp cât pe scena politică nu se există o forţă cu adevărat naţională şi anti-sistem.
Nu-i nicio scofală că revine PSD şi descreşte PnL. Întoarcem aceeaşi saltea cu paie mucegăite şi putrede de pe o parte pe alta. Instalarea lui Ciocloş s-a făcut şi pe voturile PSD (389 pentru, 115 contra, la învestire). După regia #Colectiv a fost scos UnPR la înaintare, "demascat" (chiar de PSD) că a trădat înţelegerea comună cu PSD şi ALDE pentru premier PSD, acceptându-l pe Ciocloş (propunerea lui Kraut Iohannis). Şi acum UnPR e iar în alianţă (liste) cu PSD. Dădea cu ei de-a azvârlita, dacă era partid real şi nu "pe telecomandă" externă. Ia să-i vedeţi la anu', când îşi vor da mâna toţi (inclusv PnL şi Partidul Băsesc) pentru revizuirea Constituţiei, cu regionalizare şi alte porcării. Unde-i PP-DD ? Dacă era consistent ca partid de opoziţie, acum lua peste 20% şi făcea jocurile mari. Unde-i partidul anti-Sistem ? C-am văzut, electorat pentru el există (16% PP-DD în 2012)...
gandeste.org:
DNA, SRI, SIE, Soros si Ambasada SUA au pierdut alegerile!
În esenţă aceasta este ştirea zilei. S-a consemnat un dezastru pe linie înregistrat de structurile de forţă ale statului în lupta lor cu democraţia. Începând cu referendumul pentru demitrea lui băsescu, la care rezultatul a fost întors prin lovitură de stat, aşa-zisele instituţii ale statului şi păpuşarul din spatele lor – Ambasada SUA – pierd constant alegerile. Desigur, recuperează după aceea prin metodele consacrate, însă, la urne, pierd.
Exact acelaşi lucru se întâmpla şi pe vremea comuniştilor. Pierdeau la urme, recuperau la numărătoare. În vremea democraţiei de faţadă e ceva mai greu cu falsificarea numărătorii astfel încât se adoptă metode cosmetizate: mai un roi de acoperiţi băgaţi peste tot, mai un dosar penal, mai o agitaţie, mai o campanie de presă, s.a.m.d.
Pentru ei esenţa deranjantă a problemei este că populaţia înţelege perfect ce i se-ntâmplă. În ciuda prafului aruncat în ochi, în ciuda propagandei deşănţate, a grupurilor de presiune şi a bombelor detonate pe facebook, populaţia este perfect conştientă de ceea ce se petrece şi refuză surogatele democratice. Aici este marea înfrângere.
PSD-ul nu a câştigat alegerile. El a luat hălcile cele mai importante pentru că a fost cel mai rezervat în ceea ce priveşte „doctrina obligatorie” impusă de reprezentantul ocupantului în România. De asemenea, comparaţia dintre guvernul Ponta şi dezastrul Cioloş a fost clar în favoarea PSD, motiv pentru care era logic să votezi în favoarea celor care au demonstrat că pot face ceva. Însă nu trebuie să uităm esenţialul: în realitate PSD-ul nu a câştigat alegerile. Se află temporar în frunte atâta timp cât pe scena politică nu se există o forţă cu adevărat naţională şi anti-sistem.
Practic meciul electoral care se dă de ani buni este sistem vs electorat. Electoratul este profund anti-sistem deoarece a înţeles că cel mai mare parazit şi duşman al său este sistemul în sine. La locale sistemul a mai fost înfrânt odată. E interesant să vedem cum se va replia şi, pentru a înţelege, este necesară o scurtă inspectare a istoriei recente.
Vă mai amintiţi de Lăzăroiu şi zicerea sa cu „Albă ca zăpada”? Ia uite cum, din spuma mării, apare un vechi soroşist – Nicuşor Dan – care se ridică precum Afrodita din spuma mării. Nici n-au trecut bine alegerile că a şi anunţat „Uniunea Salvaţi România” care se va uni cu partide locale. Aşa e că până acum n-aţi auzit de partidele locale de care vorbea Nicuşor? Ei bine, ele există de pe vremea în care pedeliştii au încercat să se salveze candidând sub diverse sigle. Iată că structurle sunt gata să revină pe poziţii, iar Albă ca zăpada se pregăteşte să tragă o nouă ţeapă.
Aşa cum soluţia salvatoare pentru sistem a fost „independentul” Iohannis, la fel se pune în forţă în scenă „Albă ca zăpada” cu Nicuşor Dan în funcţia de neprihănit. Probabil PNL-ul va fi lăsat să plutească în derivă, iar sistemul va investi puternic în noua construcţie. E de văzut dacă electoratul va mai putea fi păcălit aşa cum a fost cu Iohannis.
Concluzia e că, pentru moment, cei enumeraţi în titlu au pierdut alegerile. Chiar dacă e un dezastru, nu-i obligatoriu ceva foarte rău pentru ei. E o pierdere de etapă, adevărata piatră de încercare fiind Parlamentarele. Dacă şi-acolo sistemul va pierde, se va lăsa cu sânge.
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu