15 august 2015

Sărăcire programată - asta urmăresc de fapt predicatorii austerităţii !


"Site comunist" ? Puţin îmi pasă, câtă vreme le zice verde-n faţă !

CriticAtac:
Ramón Grosfoguel: “Capitalul financiar german necesită o periferie a forței de muncă în Europa”
Sudul Europei în ultimii douăzeci de ani “a devenit foarte scump” în privința costurilor sale de producție și în privința costului forței de muncă în comparație cu concurența reprezentată de China. De aceea se impune politica de austeritate prin Troika, pentru a sărăci sudul Europei și pentru a produce astfel o forță de muncă ieftină. În actualele negocieri Grecia cedează și în această situație i se impun și mai multe restricții. Vor transforma Grecia într-o mare periferie a forței de muncă ieftine, același lucru pe care încearcă să-l facă în Spania, proiect deja realizat în Europa de Est.
Alt pasaj important, a se observa "deformaţia profesională" a stângii, care pretinde că are monopolul antiausterităţii şi care asociază - chiar şi indirect - "extrema dreaptă" cu Troika:
Ceea ce s-a întâmplat a pus în evidență faptul că o țară care luptă împotriva instituțiilor Troika trebuie să aibă o foaie de drum pentru ieșirea din zona euro și reintroducerea ei în alte blocuri economice și geopolitice din lume. După ce am văzut ce a impus Germania Greciei și după capitularea lui Tsipras, este imposibil să ne gândim la o politică de stânga care să nu mizeze pe posibilitatea ieșirii din zona euro. În interiorul zonei euro și a Uniunii Europene este imposibil să se realizeze o politică în afara logicii austerității dictate de Troika. Acesta este mesajul pe care l-au transmis în urma negocierilor cu Grecia și nu se gândesc să-l modifice. Pe de altă parte, datorită ascensiunii dreptei și extremei drepte în Nordul Europei, o politică de stânga anti-troika și împotriva neoliberalismului trebuie să-și asume ieșirea din zona euro și acest lucru se realizează doar printr-o perspectivă decolonială, când te asumi ca o parte a Sudului, renunțând la iluzia europeană pentru totdeauna.

5 comentarii :

Anonim G spunea...

Dar de felul cum se spun aici lucrurile ''in fata'', de cine si unde se spun, ce zici ?

http://www.activenews.ro/stiri/Mesajul-unui-militar-pentru-politicieni-Nu-o-sa-mai-rezistam-mult-sunteti-la-limita-prapastiei-gunoaie-ordinare-123874

Am retinut trei repere:
-Armata;
-Vocea Transilvaniei;
-''social democratul Ion Denes'', adica ....Ponta.
Se trece, oare, la rezolvarea fierbinte a crearii ''guvernului meu''???
Ar fi frumos, la un sfert de secol de la ''evenimente'' !

AnonimG spunea...

Si acest OM o fi fost ''comunist'' ?!

http://news.russiatoday.ro/textul-pentru-care-petre-tutea-a-fost-interzis-in-romania/

Acum optzeci de ani !!!

Sa nu se fi schimbat nimic in ''plan'' cu privire la Romania !!!

Oare cite dictaturi functionau in Europa cind aparea textul in cauza ???

Si, oare de ce ''Rusia Azi'' se intereseaza de subiect ?!

Riddick spunea...

Are dreptate militarul ăla. "Vocea Transilvaniei" doar a preluat postarea, nu acolo a apărut iniţial protestul.

L-au "băgat la-naintare" pe parlamentarul Deneş, ca să pară o iniţiativă individuală "preluată ulterior" de parlament.

Nu prea s-a schimbat planul, desigur. Singura democraţie din Europa era - atunci - Elveţia, care ţine cont de votul cetăţenilor. Acum s-ar mai adăuga şi Islanda şi - poate - Ungaria. După acest criteriu: votul cetăţenilor (modul în care el este respectat).

E subiect de interes pentru Rusia fiindcă arată problemele UE, entitate concurentă opentru Rusia/BRICS.

AnonimG spunea...

Ai dreptate !
Textul a aparut initial pe contul de facebook al ''militarului'' si Vocea Transilvaniei, stiind ea despre ''militar'', cont si text, l-a ''preluat'' !!!
Asa scrie in articol, mai putin ''insinuarea'' mea.
Pentru combinatii de astea de rahat unii au fost trecuti in rezerva ca incapabili; pe asta de acum l-as deferi direct Parchetului Militar.
Si militarul o avea dreptate, dar atunci sa iasa la raport sau sa demisioneze.
Rebeliunile in sau folosind Armata sint crime si trebuie pedepsite exemplar.
Imi pare rau dar aici nu incap analize, dezbateri, opinii.
Iar slabirea Armatei,DE CATRE ORICINE, se imbina de minune cu tema din postarea ''http://riddickro.blogspot.ro/2015/08/sa-fim-oare-atat-de-prosti-incat-sa.html''

Riddick spunea...

Am ajuns la concluzia că nici statul ("aparatul de stat") şi nici armata nu mai sunt ale noastre.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: