„Câteodată, sunt lucruri impuse şi de trinom, şi de troică. În cazul ăsta, cred că sunt impuse de la troică. După ce s-a întâmplat în Grecia zilele trecute, s-au gândit că e riscant să scadă taxele în România – poate că o să dea idei şi altora. Şi atunci, au transmis şi transmit (prin vocea mai molcomă şi mai rară a domnului preşedinte sau prin vocea mai agitată şi apărând mai des a domnului Isărescu) că nu mai e bine cu Codul Fiscal. Nici domnul Iohannis, nici domnul Isărescu nu au avut vreo treabă cu Codul Fiscal până acum câteva săptămâni. Brusc, s-au trezit ei (când or fi primit telefon de la partenerii externi?) şi vin cu teoria drobului de sare: dacă ar fi ceva rău dacă s-ar întâmpla lucrul cutare?”
08 august 2015
Ciuvică începe să-mi devină simpatic; deocamdată, "doar la bucată"
La bucată/la articol. De-ar ţine-o tot aşa:
Etichete:
austeritate
,
BCE
,
BnR
,
FMI
,
propagandă
,
RSS RomEUnia
,
societatea Ciuvică
,
taxe
,
trădare
,
Troika
,
UE
,
verde-n faţă
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO
Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."
Postări populare:
-
Adrian Severin, europarlamentar din România : "Nu mă ascund şi voi repeta mereu această formulă, a Statelor Unite ale Europei...
-
Un articol ceva mai vechi (25 mai 2010), dar foarte actual. Scris de Leon de Winter în Der Spiegel , traducerea - Presseurop : T...
-
"Nu ştiu unde se poate duce cursul şi nici nu vreau să mă gândesc la acest lucru. Îngheţarea acordului cu FMI, cuplată cu o eventuală...
-
Agenţia Naţională de Integritate reconfirmă actul de constatare a incompatibilităţii lui Mircea Dinescu ca membru al CNSAS. Să vedem c...
-
..pentru care este bine că nu avem la guvernare coaliţia roşie PSDNL : Ion Iliescu : Eu aş fi împotrivă Iliescu a fost întrebat cum c...
-
PNL a lansat, vineri, la nivelul Bucureştiului o campanie privind redresarea economică ce va începe luni şi se va încheia pe 1 septembri...
-
Precizări ale Administraţiei Prezidenţiale cu privire la desemnarea preşedintelui Traian Băsescu ca membru de onoare al Academiei Oamenilor...
-
Atunci au fost lichidaţi o parte din tartorii regimului Carol II. Nu "politicieni", cum spune propaganda (au fost doar cinci dint...
-
M-am bucurat foarte când panaramei de M.Dinescu i s-a interzis azi, accesul la microfon, în timpul unui miting electoral al lui Traian Băs...
5 comentarii :
Nu e prima data cind doctorasul ''o da pe bune'' !
Se vede treaba ca ramine fidel lui Milica, cel nascut la Bender si insurat cu Nadia, care il trecea(pe Milica) clasa la limba rusa in facultate, fiind cea mai buna la aceasta materie(informatie ''divulgata'' de un liberal, coleg de facultate cu Milica si Nadia, liberal trecut,azi, in lumea dreptilor) .
Doctorasul e la fel ca multi altii !
Sa-l vezi pe Mircea Badea cum pune degetele EXACT pe metropola(e).
Si Oana Stancu, cea care mi se pare cea mai curajoasa dintre toti !
De aia e demonizata A3, ca nu tace si pune degetele unde nu trebuie, ca boborul trebuie sa ramana prost si sa delireze de iubire, ca in anii '50.
Ce ani ''gloriosi'' !!!
Nu stiu daca i-ai apucat !
Atunci toti erau cu ''Mareata''in suflet, dar le-a trecut repede, fiindca in '64 , adica la 19 ani dupa razboi, incepeam sa nu mai ascultam.
Prin 1973 -1974 nu prea mai conta daca ai avut rude legionari, taranisti, liberali sau socialisti de la PSDR, sau daca insusi omul in cauza a facut astfel de politica, fara sa fi detinut functii deosebite, desigur.
Oamenii erau pusi unde era nevoie si se pricepeau, iar rudele erau trecute cu vederea tacit, mai ales ca avusese loc amnistia din 1964.
In anii aceia buni Romania a evoluat mult fiindca au pus umarul si majoritatea ''fostilor'', aici, in Tara, si aiurea !!!
Desfid pe oricine ma contrazice fiindca eu am trait si cunosc exemple concrete, nu am citit ce au scris altii !
Si nici neuronul nu-mi mai poate fi spalat !
Acum au trecut 25 de ani si semnele sint diferite de cele ce au inceput sa mijeasca prin '58...
Cit despre Isarescu, va ramine la butoane atit timp cit il vor tine cei care tremura sa nu piarda Romania din plasa(ca de aia se opun orbeste modificarii Codului Penal sau ''comentarii deciziilor(?!) justitiei'' etc.)
Desigur ca cei care-l sustin au si pirghiile cu care il manevreaza, ca nu degeaba a fost declansat razboiul impotriva coruptiei, iar coruptii se stiu ei.....
Şi Oana Stancu a mai zis niste chestii "tari", recent. Nu-mi dau seama de ce nu mai scrie (de prin martie !) Ilie Şerbănescu la Jurnalul Naţional. Altfel, (încă) mai este invitat pe la A3. Care Antenă, să nu uităm, face parte (este asociată cu) din reţeaua globalistă CNN.
În '64 cică a fost un scenariu, ca România să apară drept "recalcitrantul Lagărului"şi să obţină astfel din Vest mai uşor anumite chestii.
Asistăm la cea mai penibilă propagandă, de mulţi ani încoace încă neegalată.
Eu nu pot nega existent vreunui ''scenariu''.
Dar pot sa-ti spun, cu siguranta, ca pina in 1989 si chiar dupa, romanii au trait cu groaza ca ''intra rusii peste noi''.
1956 si 1968 erau exemple bune, adica justificatoare, mai ales ca nimeni nu explica ce resorturi au determinat ambele momente istorice.
Asa cum (inca) nimeni nu explica de ce Ceausescu a devenit deodata asa de idiot incit si-a infometat si infrigurat, de bunavoie si nesilit de nimeni, poporul din care se tragea si pe care-l pastorea de atita amar de ani !
La intrebarea asta ar putea raspunde cu ''eruditie'' orice sefulet de la OCL Alimentara, sau ICRA, ANTREFRIG etc. la intern, precum si multi dintre oamenii politici de azi in ceea ce priveste partea de extern.....
A propos de maestrul Ilie Serbanescu !
Eu cred ca jeneaza afirmatiile lui extrem de dure, iar Dan Voiculescu nu poate scapa de la inchisoare decit daca licuricii, neofensati de cineva, incep sa lumineze in directia ce-a buna.
Oricum, determinarea copiilor astora de a lupta pentru patronul lor e de toata lauda, chiar daca si partea materiala poate juca un oarecare rol in poveste.
Iata un exemplu care sustine una dintre afirmatiile mele de mai sus.
http://www.activenews.ro/cultura/Tudor-Gheorghe-implineste-70-de-ani.-Unul-din-cantecele-emblematice-ale-artistului-compus-de-un-legionar-fost-coleg-de-temnita-cu-tatal-sau-la-Aiud-123450
Si nu e singurul om de cultura care are/ a avut in familie rude cu trecut ''interesant'' dar care a facut o cariera stralucita,intr-un domeniu sensibil, fara a fi impiedicat in vreun fel....
E adevarata si reciproca, in sensul ca, cel putin Maestru Tudor Gheorghe nu a muscat vreodata din mina care l-a lasat/ nu l-a obstructionat sa devina ceea ce este; cel putin eu nu stiu asa ceva.
Si, sa nu uitam, ca termina facultatea in 1966, ceea ce presupune ca o incepuse cel putin cu 4 ani inainte, adica sa fi fost prin 1962.
Sa devii actor cu dosar ''patat'' e ceva !!!
Rezulta ca un om de talent, implicat in ''educatia maselor largi populare'' era fiu de legionar sau ceva asemenea !!!
Complexa mai e realitatea asta, vorba maestrului Visan !!!!
Nu sunt sigur că Varanul nu va "abjura" (=capitula) ideologico-politic spre a scăpa mai ieftin. Om vedea, dar deja sesizez o linie la Antene, de a evita "anumite teme", mai recent.
Anatoli Golițin (New Lies for Old) - A cincea operaţiune de dezinformare: "Independenţa" românească
http://riddickro.blogspot.ro/2012/03/minciuni-noi-in-locul-celor-vechi.html
Mircea Dogaru, despre sabotajul din interiorul sistemului, făcut "sub nasul lui Ceauşescu" (1980-1985-1989):
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=05u1pBBziQk
Cei ca Tudor Gheorghe, care aveau "dosare cu probleme", de obicei făceau un pact cu sistemul (socialist) înainte de a primi "verde" să meargă mai departe. Ernest Maftei chiar a şi fost legionar, şi n-a fost blocat.
Trimiteți un comentariu