05 februarie 2015

Scârba lui Aligică faţă de bobor: "patologii ale conştiinţei majoritare"


Dragoş Paul Aligică pe Facebook:

Uite ca mi-e greu sa ma abtin desi imi propusesem sa o fac. Iata ca pana la urma tot irelevantii deontologi, parlitii de intelectuali, neispravitii de jurnalisti talibani si justitiari si sustinatorii si cititorii lor, nefericitii aia care nici macar nu depasesc 1 milion si sunt minoritatea minoritatii electorale de sub 10% in acest mare si pitoresc popor cu elitele sale validate electoral sistematic, iata deci ca tot amaratii astia cu naivitatile si lipsa lor de orientare si doar -mai nou- cu un cont pe facebook, fac ce fac si de 25 de ani decid agenda publica, directia si structura adanca a sferei publice si proiectului national romanesc.

Cum e posibil? Cum e posibil ca temele occidentalismului, anticoruptiei, statului de drept, economiei de piata si liberalismului democratic, ale profesionismului si meritocratiei, ale competentei si bunului simt sa supravietuiasca si revina in forta mereu si mereu, in ciuda masivei si covarsitoarei demonstratii de forta opusa, interna si externa??!!

Ma uit la ei si ii vad buimaci. Se agata cu disperare de evenimentele recente. Ar vrea sa clameze triumful in conjunctura dar realizeaza ca nu pot, oricat de tare ar topai si ar tipa. Si asta, trebuie sa va spun ca observ cu mare satisfactie: Ii doare.

Ii doare nu doar pe puscariabili si clientela lor speriata. Nu doar pe impostorii si canaliile asociate lor. Nu doar pe cozile de topor ale curentelor externe. II doare si pe reprezentantii variilor patologii ale constiintei majoritare si pe idotii utili ai cauzelor care din varii motive se definesc ca proiect si identitate impotriva acestei minoritati si reprezentantilor ei publici.

Iata ca in ciuda a toti si toate de 25 de ani se canta pana la urma dupa o partitura pe care ei in ciuda puterii politice, banilor, mass media, auto-asumatului mandat istoric sau social, a fortei brute a numarului si prostiei potentate de ticalosie si impostura, in ciuda acestor toate, NU pot sa o acopere.
Ce facem noi de acum inainte? Exact ceea ce am facut si pana acum. Atat. Nu este despre persoane, personaje si suprafata lucrurilor. In victorie sau in infrangere, in triumf sau esec, noi tot aia suntem si tot de acolo venim.

Cine intelege, intelege. Cine nu, nu e problema noastra. E a lor.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: