15 ianuarie 2015

Un nivel... rezonabil de garantare a drepturilor cetăţenilor

Victoria Nuland: "Trebuie găsită o soluţie care să aducă un nivel rezonabil de garantare a drepturilor cetăţenilor. Este o chestiune tehnică. Foarte multe lucruri se împotmolesc din cauza lipsei de îndemânare în redactarea textelor de lege."  

Meritocraţia.ro: Musafirul (ne)poftit! Actualitatea românească 15.01.2015

8 comentarii :

Riddick spunea...


Musafirul (ne)poftit! Actualitatea romaneasca 15.01.2015

https://www.youtube.com/watch?v=kPrNnWzSv8Q

https://www.youtube.com/user/meritocratiaromania/videos

Riddick spunea...


Rezonabil (rezonabilă), adjectiv
Sinonime: raţional, cumpănit, cuminte, cu judecată; acceptabil, potrivit, convenabil.

http://dex.dictoo.eu/index.php?cheie=rezonabil%3B&

REZONÁBIL, -Ă, rezonabili, -e, adj. 1. (Despre oameni) Care are o judecată sau o comportare rațională; cu judecată; cumpănit, cuminte. ♦ (Despre acțiuni, fapte etc.) Care se menține în limitele normale, obișnuite; care nu are nimic ieșit din comun; fără exagerări; cumpătat. 2. (Despre prețuri) Care este corespunzător cu valoarea lucrului (de) cumpărat; potrivit, acceptabil; p. ext. accesibil. Prețuri rezonabile. -- Din fr. raisonnable.

http://dexonline.ro/definitie/rezonabil

Anonim G spunea...

Sa extindem putin,dincolo de semnificatia termenului ''rezonabil/rezonabila'' !
''Victoria Nuland: "Trebuie găsită o soluţie care să aducă un nivel rezonabil de garantare a drepturilor cetăţenilor.''

Deci, solutia ar trebui sa ADUCA UN NIVEL REZONABIL DE GARANTARE A DREPTURILOR CETATENILOR !
Asta suna sumbru fiindca ar rezulta ca ACUM,CHIAR SI FARA LEGI ABUZIVE PRIVIND SUPRAVEGHEREA OAMENILOR, AMERICANII CONSIDERA CA NE AFLAM SUB, RPT. SUB ACEL NIVEL.
ADICA, DUPA MINTEA MEA, NOI NU SINTEM UN STAT DE DREPT, DEMOCRATIC, IN CARE DREPTURILE OMULUI SA FIE GARANTATE(nn si nu RESPECTATE, fiindca aici nici Dumnezeu nu ne poate spune cum e in realitate)CEL PUTIN la un nivel REZONABIL.
Eu nu stiu daca americanii au dreptate sau realitatea e alta, dar o analiza se impune, data fiind situatia interna si internationala.

Riddick spunea...


Nu, nu suntem un stat de drept, dar Nuland - cred eu - se referea la o legiferare pe acel domeniu făcută astfel încât să nu afecteze prea mult nivelul teoretic al drepturilor cetăţeneşti.

Crystal Clear spunea...

Iar mi-a dispărut un comentariu !

Riddick spunea...

Nu-mi dau seama ce se întâmplă.

Dacă era similar cu cel de la Facebook pentru postarea asta pusă acolo, sunt de acord: meritocratia.ro nu e un site credibil("opoziţie dirijată/controlata"), dar anumite mesaje merită observate.

Crystal Clear spunea...

Spuneam că mie îmi sună această remarcă ca şi cum : "Gata, aveti democraţie suficientă. Tot ce-i mult nu-i bun "

Riddick spunea...

Da, poate fi dat drept o remarcă ironică (pentru cei "treziţi"), dar şi un avertisment pentru "şovaielnici" (= fricoşi): "până aici !".

Ironia, plasată ca atare pentru prima categorie, ca să nu se prindă şi să recepteze alte mesaje subliminale, adresate acestei categorii.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: