17 mai 2013

Unul dintre liderii Partidului Noua Republică, Ştefan Vlaston, face apologia puciului Ponta-Băsescu-UE


Ziare.com:

Ştefan Vlaston: Spre modelul Putin-Medvedev în România

(citate)

Istoria o fac oamenii politici. Nu popoarele.

Este valabil si in Romania, unde se pare ca presedintele Traian Basescu a tesut un plan politic impreuna cu Victor Ponta si-l duc la indeplinire pas cu pas, cum o arata ultimele evenimente.

Repudierea si separarea completa a lui Traian Basescu de PDL pare sa fi fost o conditie expresa ceruta de Ponta. S-a realizat si pus in scena in mod artistic: "adio PDL, adio PD".

La schimb, presedintele a cerut spargerea USL si eliminarea PNL de la guvernare. Inghitise prea multe de la PNL in 2012, pentru a nu-si calcula precis muscatura de scorpion, de obicei mortala.

Divergentele pe modificarea Constitutiei dintre PNL si PSD au devenit notorii, aprobarea unor modificari pe placul lui Victor Ponta era din ce in ce mai improbabila. La care PSD n-a reactioant, asteptand, probabil, spargerea USL.

Este posibila inscrierea lui Ponta in aceasta cursa si eventuala numire, in functia de premier, a lui Traian Basescu. Sprijinit de propria miscare, MP, devenita partid, nu se stie inca de ce amploare.

Astfel modelul Putin-Medevedev se va implementa si in Romania, dupa ce a functionat cu relativ succes in Rusia. Nu stiu daca este un titlu de glorie sau de mandrie, dar asta se pare ca va urma.

Ei bine, coabitarea de succes, chiar sacrificand partenerii de mai ieri, este menita sa-l spele pe Ponta de toate pacatele anului 2012.

Victor Ponta o fi inteles ca o majoritate parlamentara, chiar coplesitoare, nu face doi bani, fara resursele financiare necesare unei guvernari care sa multumeasca populatia. Aceste resurse exista doar la confratii europeni, care asculta mai degraba de Basescu, nu de Ponta. Ca are la activ si plagiate, si lovituri de stat, aproape o persoana nongrata in UE

In politica nu exista onoare sau fair. Exista doar oportunitati si calcule. Uneori meschine, dar daca duc la succes sunt bune si ele.

Evenimentele zilelor si saptamanilor viitoare, citite si in aceasta cheie, vor confirma, sau nu, implementarea modelului Putin-Medvedev in Romania.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: