30 aprilie 2013

Anticorupţia "Macovei" - dimensiunea transnaţională


Subminarea (şi în perspectivă, eliminarea) sistemelor juridice şi financiar-bancare naţionale, sub un pretext oarecare (acum, "evazioniştii").
Paradisurile fiscale trebuie eliminate

Raportorul PE a recunoscut, de asemenea, și importanța eliminării paradisurilor fiscale: “(…) Acum, foarte serios, nu poţi combate şi nu poţi cere altor state şi guverne din afara UE să stopeze această afacere a paradisurilor fiscale, fără a face acest lucru în propria casă, astfel că trebuie să facem acest lucru în Austria şi în toate celelalte paradisuri fiscale. Avem suficiente dovezi că acesta este locul unde merg banii murdari, fie pentru a nu plăti impozitele în propria ţară, fie din activităţi criminale”, a precizat Macovei, adăugând: “Părerea mea este că suntem aici pentru a face să progreseze Uniunea Europeană ca entitate, şi nu pentru a apăra menţinerea sistemelor noastre naţionale”.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: