12 decembrie 2012

"Noapte bună, năciune! Noapte bună, iubit bobor!"


Ei sunt cu ei, cu rânza lor, cu buzunarul lor, cu ambiţiile lor, ei cu ale lor, noi - cu ale noastre. Şi mă tem, tare mă tem, că unii dintre ei nu vor mai ajunge să păşească în viitorul Parlament. De fapt, nu mă tem defel: cum şi-au aşternut, aşa vor dormi. Eu mă tem de noi, boborul şi năciunea care nu s-a prezentat la acest referendum. Există toată şansele ca noi, boborul şi năciunea, să nu ne prezentăm nici la alegerile parlamentare, există toate şansele ca primarii din teritorii să boicoteze şi de această dată – cum altfel s-ar putea numi ceea ce nu au făcut primarii în cazul referendumului?! – alegerile parlamentare. Vorbesc despre primarii „noştri”, pentru că ai „lor” vor lucra intens şi ne vom pomeni iarăşi cu un minivoronin proprietar la Condriţa şi mai mare peste noi. Nu dormi, năciune! Trezeşte-te, iubit bobor! (Literatura şi Arta, 2010)

Ponta cheamă pe alţii să ne scrie Constituţia

"Pentru modificarea Constituţiei - o idee cu care am văzut că şi domnul Vasile Blaga e de acord şi toată lumea, până la urmă, e de acord - vă asigur că acea comisie care va lucra la modificarea Constituţiei va lucra numai şi numai în colaborare cu Comisia de la Veneţia şi că toate textele pe care le punem sunt avizate de Comisia de la Veneţia", a afirmat Victor Ponta la România TV.

Austeritatea eurosocialistă

Guvernul s-a angajat prin acordul cu FMI să reducă deficitul bugetar în acest an la 2,2% din PIB, de la 4,3% din PIB în 2011. Deficitul bugetar ar urma să scadă anul viitor la 1,7% din PIB.

Democrația lui “dă-mi că te spurc”

Nu există să poată să se pronunțe alții despre nevoia mea, iar dacă o fac și nu o satisfac, sunt dușmani. Asta e “democrația lui dă-mi, că te spurc”. Sau “ferește-te, fă loc, că defilează interesul meu, sensibilitatea mea, fițele mele!” Sau democrația lui “tot timpul pot pretinde că mă deranjezi”. Iei bani de la buget și eu nu sunt de acord, dacă iei de la buget, oricât de justificata e nevoia ta, și oricât contribui tu însuți la buget, e ca și cum mă furi. Singurul care decide pentru mine sunt eu, și tot eu decid și pentru toți ceilalți.

Lista deputaţilor   Lista senatorilor

Piticu' umblă cu cioara vopsită

Dacă revizuirea Constituţiei nu începe cu 300 de parlamentari, PDL nu ar avea ce căuta într-un asemenea demers care ar jigni românii.
  • De orice ar vorbi Boc, numai de regionalizare în Constituţie (cum vrea USL) nu zice nimic !

"Orban si fidesz sunt niște panarame"

  • ...îmi zice mie Ionuţ Popescu pe Facebook, apoi mă banează ("block") dupa ce m-am luat de "MRU":  - Atunci ce e "MRU", care vroia să prăduiască Cupru Min pe 1% din valoarea reală ? În noua constituţie ungară nu apar cuvintele: euro, Europa, Uniunea Europeană, regiune. În schimb, se defineşte căsătoria ca fiind numai între două persoane de sex opus.

Cîtă nerușinare uslistă !

Bine că s-a dus Ponta la adevăratul șef pe plan local, Isărescu, e limpede, are firman, nu degeaba avea Băsescu o față atît de căzută în adunătura ueistă de la panarama cu Nobelul pentru pace.
Miza grozavă rămîne modificarea constituției. Să fim cu ochii în patru. În plus, nu avem timp de pierdut, dușmanii României se grăbesc.
Mă tem că ne vom mușca pumnii pentru alegerea de duminică.


Tartorul principal

Nu v-au votat oamenii ca să vă jucați interuslist între cooptarea UDMR la guvernare sau “doar” (e mai gravă) cooperarea parlamentară. Nu crede nimeni prosteala asta. Oricum, ce boi în PSD dacă acceptă rolul negativ, spre deosebire de PNL căruia, cică, îi pute alianța cu UDMR, dar, dacă alianța USL o cere…
Nu știați rezultatul, de-aia se căca pe el Ponta la juma’ de oră după încheierea votării !? Tu-v-aș…
A decis Hrebenciuc pentru milioanele de proști (mă includ, stați liniștiți cei ce citiți; n-am vrut să votez USL, dar asta nu mă pune deasupra) ? Tot ce se poate, doar a mai făcut-o.
Mai grav, cîți vor accepta diversiunea lăsîndu-se “frăgeziți” pentru a privi mai cu blîndețe porcăria care ni se pregătește prin schimbarea actualei constituții ?

Dudele primesc an de an corpul diplomatic (în ce calitate ?! OK, "doar" 60 buc., acum...)

Ca în fiecare an, Palatul Elisabeta a găzduit, în seara de joi, 6 decembrie 2012, seara dedicată Corpului Diplomatic acreditat în România. Majestatea Sa Regele continuă astfel o lungă tradiție inaugurată de Regele Carol I, cu aproape 150 de ani în urmă.
  • RAAPPS ar trebui să pună în vânzare Palatul Elisabeta (tot s-au apucat de vândut vile de protocol) şi să le ofere altceva, cum prevede legea cu "foştii şefi de stat" (că nu s-a vrut precizat exact termenul - "foşti preşedinţi").

UKIP, partidul care îi face să tremure pe conservatori

De ce a crescut brusc susţinerea electorală a acestei formaţiuni? Potrivit lui John Curtice, specialist în strategii electorale şi profesor de ştiinţe politice la Universitatea Strathclyde, răspunsul are legătură cu două instituţii care au intrat în declin în 2012: Uniunea Europeană şi Partidul Conservator britanic. “Răspunsul simplu este că oamenii devin din ce în ce mai eurosceptici”, explică Curtice. “Dar nu este clar dacă este vorba de un nivel al euroscepticismului mai amplu decât la sfârşitul anilor 1970 şi începutul anilor 1980. Celălalt argument este că avem un grup de oameni care în mod normal sunt susţinători ai conservatorilor, dar nu sunt siguri că David Cameron le reprezintă interesele. Au pierdut încrederea în competenţa conservatorilor. Acum, dacă eşti în această situaţie şi eşti simpatizant al forţelor de centru-dreapta, ce faci?", adaugă expertul.

Putin: Mausoleul lui Lenin corespunde tradiţiilor ruseşti

Chiar şi ideologia comunistă s-a născut din postulatele religiei. Se afirmă că mausoleul (Lenin) nu corespunde tradiţiilor. De ce? În Lavra Kievo-Pecherskaya şi în alte mănăstiri există moaşte la care ne putem uita. Trebuie să ne înapoiem la rădăcinile noastre, dar cu siguranţă la un nivel corespunzător.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: