22 octombrie 2012

Cine i-a fâsâit lui Ponta „bomba Blejnar” pregătită pentru campanie


Naţional:

Dupa cum „National” a dezvaluit in exclusivitate, procurorii care instrumentau unul dintre dosarele penale deschise pe numele lui Sorin Blejnar trageau de timp cu trimiterea in judecata a acestuia.

Iar finalizarea cercetarilor, prognozata pentru a doua jumatate a lunii noiembrie, ar fi coincis cu „scaparea” in presa a unor stenograme care le-ar fi venit manusa liderilor USL.

Numai ca, desi Victor Ponta, dupa cum sustin sursele noastre, avea gata pregatit speach-ul  aducator de voturi, premierul nu va mai avea si ocazia sa-l rosteasca. Pentru ca „bomba” atat de minutios pregatita a fost „fasaita” inainte de timp.

O luna de tergiversari

Desi aveau de ceva vreme probe mai mult decat suficiente pentru trimiterea in judecata a fostului presedinte ANAF, procurorii care instrumentau „dosarul de la Brasov” s-au ferit ca dracu’ de tamaie sa faca acest pas. Pentru ca miza era mult mai mare, sperandu-se chiar in compromiterea decisiva a taberei politice rivale, dupa publicarea stenogramelor interceptarilor a mai multor convorbiri dintre membrii de frunte ai acesteia. Astfel ca oamenii din sistem apropiati de Victor Ponta l-au asigurat pe acesta ca dezvaluirile vor fi tinute sub capac pana la momentul oportun. Si anume peste aproximativ o luna, in plina campanie electorala, cand strategii USL considerau ca era momentul psihologic cel mai potrivit pentru a scoate asul din maneca. Numai ca, avand informatii despre iminenta iesire in spatiul public cu aceste stenograme, rivalii au furat pur si simplu startul, declansand practic campania electorala printr-o mutare uluitoare.

Blestemul Covasna

Mai in gluma, mai in serios, cei din spatele acestui plan au simtit ceva frisoane cand au fost instiintati ca Traian Basescu pleaca din nou sa se relaxeze la sfarsit de saptamana in judetul Covasna. Pentru ca vizitele precedente de la Baile Balvanyos le-au adus numai belele. Insa nimeni nu se astepta la veritabila lovitura de maciuca mediatica pe care au receptionat-o in moalele capului, odata cu aruncarea in presa a unei parti a stenogramelor interceptarilor convorbirilor telefonice ale lui Sorin Blejnar. Iar discutiile acestuia cu presedintele Traian Basescu sau alti lideri politici nu numai ca nu au fost incendiare, dar au si fost contracarate imediat cu explicatii parca dinainte pregatite. Asa ca, din toata tarasenia, au avut de castigat numai cei care ar fi trebuit sa fie loviti din plin. Caci, nu-i asa, cum s-ar putea interpreta altfel stenogramele decat prin grija presedintelui Basescu si a fostului sef ANAF privind teapa pe care statul roman si-ar putea-o lua in derularea contractului privind Rompetrol?

Smecheria e grea!

Deturnarea stenogramelor s-a facut prin „smenuirea” sursei scurgerilor in presa. Pentru ca, demonstrandu-le ca in acest domeniu de activitate „smecheria e mai grea” decat oriunde, serviciile rivale le-au luat fata celor care au instrumentat dosarul, dand ei drumul primii stenogramelor in presa. Sau, mai bine spus, dand drumul doar la ce au vrut din aceste stenograme. Asa ca adevaratele fragmente care ar fi trebuit publicate nu mai au nici o valoare. Si e putin probabil ca acestea ar mai putea sa apara in mass media, in conditiile in care, spre deosebire de alte cazuri, acum CSM a declansat o ancheta fara precedent, menita sa impiedice astfel de alte eventuale scurgeri…

Atentie, si fumigenele sunt periculoase!

Strategii de la Cotroceni,Sebastian Lazaroiu, Dan Andronic, Felix Tatar si Ion Cristoiu, au reusit sa obtina o remiza in razboiul stenogramelor din dosarul Blejnar

Tot acest razboi al stenogramelor poate fi decriptat insa analizand datele cu televizorul inchis. Asadar, socotelile oamenilor din sistem apropiati de Victor Ponta erau sa dea lovitura finala taberei politice adverse prin publicarea, pe la mijlocul lunii noiembrie, in plina campanie electorala, a unor stenograme compromitatoare care ar fi relevat publicului combinatiile financiare dintre Blejnar si oamenii presedintelui Basescu. Chiar daca publicarea acestor stenograme ar fi incalcat normele CSM, castigul electoral ar fi fost unul imens. De partea cealalta, strategii apropiati PDL si Palatului Cotroceni, in frunte cu Felix Tatar, Sebastian Lazaroiu, Dan Andronic si Ion Cristoiu, afland despre intentiile adversarilor politici, au decis sa contraatace dand drumul in presa unor fragmente bine alese din aceste interceptari. Victorie! Lecturarea acestor stenograme nu dezvaluie nimic compromitator despre personajele in cauza, dimpotriva, se transforma intr-o veritabila rampa electorala pentru tabara Basescu, cea care are grija ca statul roman sa nu fie tepuit cu sumele datorate in urma vanzarii Rompetrol. Doar ca “fumigena” pusa la cale de cvartetul de strategi ai Cotrocenilor ridica la randul ei alte semne de intrebare. Chiar daca Lazaroiu incearca sa acrediteze ideea ca discutia dintre Blejnar si Basescu a fost singulara, limbajul familiar folosit de presedinte in stenogramele aparute arata ca astfel de convorbiri erau la ordinea zilei. Si chiar simplul fapt ca informarile fostului presedinte ANAF catre seful statului erau unele permanente, nu face decat sa intareasca suspiciunile asupra adevaratelor relatii dintre cei doi. Astfel ca “fumigena” pusa la cale de Lazaroiu & co. nu aduce neparat victoria pentru echipa lui Basescu, ci mai degraba scoate o amarata de remiza. Sau poate ca asta este tot ce puteau spera strategii de la Cotroceni sa obtina din razboiul stenogramelor din dosarul Blejnar…

2 comentarii :

Anonim spunea...

http://romanian.ruvr.ru/2012_10_22/92009135/

Riddick spunea...

Citisem articolul, dar n-am simţit nevoia să-i pun linkul, nu mi se pare relevant, doar râcâie problema.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Alina Inayeh, 2021 ("Ce cred românii despre Est şi Vest" - sondaj): "[...] toți acei 30%, care mie îmi dau foarte multă bătaie de cap, cred că țările occidentale, deci nu numai UE, ci țările occidentale luate așa, ca pachet, au adus mai mult rău decât bine României. Și există un număr îngrijorător de mare, 67% dintre români, deci două treimi dintre ei, care cred că interesul național trebuie păstrat, trebuie salvat, trebuie luptat pentru el chiar dacă asta înseamnă pierderea calității de membru UE. [...] deci dacă interesul național o cere, să se ducă UE unde o vrea, pentru că interesul național este mult mai important. Ne apărăm cu dinții ceva ce nu înțelegem ce. Nu știm exact ce înțeleg românii prin interesul general.

 

Postări populare: