09 septembrie 2012

Vine, vine, mgannga...


Vracii euroconstituționali vor eliminarea pragului de validare a referendumurilor, să treacă Constituția cu regionalizarea și eurodiktatul fiscal. Demiterea lui Băsescu în lipsa pragului de validare sau demisia lui (și eventual ale lui Ponta și Antonescu) pare a fi un subprodus al schimbării legilor electorale și a legii referendumului.
”O delegație a Comisiei de la Veneția va veni la București săptămâna viitoare în contextul formării unei opinii privind situația constituțională (din România), conform cererii secretarului general al Consiliului Europei și a premierului român”, a declarat pentru NewsIn Tatyana Mychelova, de la Biroul de Presă al Comisiei.
Mychelova a mai precizat că punctul de vedere al Comisiei de la Veneția privind situația din România va fi adoptat în plenul Comisiei care se va reuni în octombrie, la Veneția.


"Toate sculele artei sale magice se limitau la un fel de coş, pe fundul căruia se găseau o tigvă plină cu scoici, amulete, idoli de lemn şi tot felul de alte fetişuri, apoi o însemnată cantitate de cocoloaşe de balegă, accesorii importante pentru descântece şi pentru vrăji în Africa centrală.  

Mulţimea îşi dădu în curând seama că vraciul acesta are un semn deosebit: era mut, dar acest beteşug nu făcea decât să-l ridice şi mai mult în ochii mulţimii. Vorba lui se reducea la un sunet gutural şi tărăgănat, cu totul lipsit de sens. Un motiv în plus ca să fie bine înţeles de duhuri, când face vrăji.  

Vrăjitorul dădu mai întâi ocol pieţei, executând un fel de dans turbat, care tăcea să zornăie clopoţeii atârnaţi de brâu. Mulţimea îl urma de aproape, imitându-i mişcările. Apoi, pe neaşteptate, vraciul coti pe strada principală din Kazonde, îndreptându-se spre reşedinţa regală."  

http://www.scribd.com/doc/35191525/Jules-Verne-Capitan-La-Cincisprezece-Ani

Un comentariu :

Riddick spunea...

Chapitre XVI
Un mgannga

http://fr.wikisource.org/wiki/Un_capitaine_de_quinze_ans/II/16


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: