20 mai 2012

Băsescu a tras sforile pentru tergiversarea înregistrării Partidului Naționalist



Establișmentul simte că nu mai poate continua multă vreme circul "rotativei guvernamentale" care a funcționat până acum (FSN/FDSN/PDSR/PSD/PD-FSN/PD/PLD/PDL/PnL/PC/UDMR/UNPR). Apariția de partide noi, din afara eurocartelului, le dă coșmaruri, le strică jocul.

Practic, acum doar Partidul Poporului - Dan Diaconescu ar constitui o alternativă cu șanse de intrare în parlament. Am văzut deja de ce sunt în stare actualele partide parlamentare, nu cred că o combinație între ele, luate în orice proporție, ar putea schimba ceva în bine pentru România.

O altă alternativă, Partidul Naționalist (creat de organizația Noua Dreaptă) a depus la tribunal documentele de înregistrare ca partid politic (inclusiv lista cu semnături) încă din 22 decembrie 2011.

Ei bine, aflu că procurorul general a intervenit pentru blocarea pe proceduri a înscrierii Partidului Naționalist (văzusem și o altă știre, din care reieșea că ar fi procurorul de ședință cel care a cerut verificarea semnăturilor). Exclus ca să fi acționat de capul ei Kovesi, să nu fi primit ea ordin verbal de la Cotroceni, ordin care a fost mai mult ca sigur sugerat ori transmis de alte structuri - externe - care hâțână de sfori marioneta prezidențială.
Datorită contestației depuse de procurorul general la ultimul termen de la Tribunalul Bucureşti pentru înregistrarea Partidului Naţionalist, naționaliștii de la Noua Dreaptă se văd nevoiți să susțină candidați independenți la alegerile locale ce vor avea loc în 10 iunie. 

Mișcarea Noua Dreaptă, înregistrată sub formă de ONG, a depus în data de 22 decembrie 2011 peste 30.000 de semnături la Tribunalul București pentru înregistrarea partidului Naționalist. De atunci și până astăzi autoritățile au amânat înregistrarea grupării naționaliste, astfel aceștia nu au mai putut participa la alegerile locale.

9 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Trebuie sa verificam ce inseamna independentii pe plan local..
Apropos de DUDA . E posibil ca Boc sa fi fost mazilit pentru ca nu s-a subordonat suficient intereselor straine ?

Riddick spunea...

Nu cred că despre asta e vorba, ci de o strategie implementată la PDL via Cotroceni, parțial eșuată fiindcă cu ea nu sunt la curent mulți oameni importanți din PDL, precum și teritoriul.

Crystal Clear spunea...

Corect... Incerca s-o dreaga acum cu MRU presedinte PDL...

Riddick spunea...

Cred că Boc a fost trimis să candideze la Cluj ca să elibereze locul de la partid:

- dacă pierde, va fi aproape inevitabilă demisia din funcția de președinte;
- dacă câștigă, iar demisie: "Nu pot să văd și de partid, în an electoral, și de oraș, între două avioane".

Anonim spunea...

PN versus ong ND e ultima strigare a unei natii. Cei mai destoinici si vizionari (printre care ma numar si eu) cred cu tarie ca poporul roman se v-a TREZI IN ULTIMUL CEAS. Dar pina atunci trebuie sa ne rugam ca sa se nasca o noua generatie de eroi. Asa ca peste aproximativ 20 de ani vorbim despre un STAT LEGIONAR. Pina atunci spunem doar atit DOAMNE AJUTA si ne asteapta un drum lung printre cadavre si flori, lacrimi si suris de copil. Sper sa apuc ziua aceea. NUMAI BINE.

Riddick spunea...

Nu cred că soluțiile la problemele de acum se găsesc prin aplicarea unor modele din trecut.

Anonim spunea...

Adevarul iese la suprafata indiferent cita minciuna arunci peste el. ZELEA CODREANU nu l-a intilnit niciodata pe HITLER, MUSOLINI, LENIN, STALIN... ci doar pe DUMNEZEU si pe cei adormiti(plecati la moarte cu zimbetul pe buze). Sa privim executiile celor doi dictatori ANTONESCU SI CEAUSESCU. Primului i s-a ingaduit sa gesticuleze acel salut cu palaria. La a doua executie (gesturi similare) prezentau poate pericol pentru generatiile urmatoare. Concluzie. Umbre tenebroase ne fura fantomele trecutului. Oare cine?

Gogu spunea...

''Pina atunci spunem doar atit DOAMNE AJUTA si ne asteapta un drum lung printre cadavre si flori, lacrimi si suris de copil. Sper sa apuc ziua aceea.'' Omul asta e nebun ! Indiferent de necazurile si deziluziile care s-au abatut asupra noastra, nu avem a parcurge vreun drum printre cadavre ! Asa cum nici solutia ''manu militari'' nu este de dorit. Din multe motive. In orice caz, un militar precum col(r) Mircea Dogaru nu poate intruchipa acea ''manu militari'' !
Ce usor isi pierd oamenii cumpatul ! Si nu numai Romanii !

Riddick spunea...

Nu la Dogaru mă refeream, el e angrenat în altceva, deși mai scoate niște chestii interesante din când în când.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Alina Inayeh, 2021 ("Ce cred românii despre Est şi Vest" - sondaj): "[...] toți acei 30%, care mie îmi dau foarte multă bătaie de cap, cred că țările occidentale, deci nu numai UE, ci țările occidentale luate așa, ca pachet, au adus mai mult rău decât bine României. Și există un număr îngrijorător de mare, 67% dintre români, deci două treimi dintre ei, care cred că interesul național trebuie păstrat, trebuie salvat, trebuie luptat pentru el chiar dacă asta înseamnă pierderea calității de membru UE. [...] deci dacă interesul național o cere, să se ducă UE unde o vrea, pentru că interesul național este mult mai important. Ne apărăm cu dinții ceva ce nu înțelegem ce. Nu știm exact ce înțeleg românii prin interesul general.

 

Postări populare: