24 aprilie 2012

Darea peste cap



A statului, a profitorilor deveniţi disidenţi, a unor propagandişti deveniţi povestitori (în clip).


(partea semnificativă începe după momentul 34:00)

2 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Foarte interesant ( de la minutul 34)
Inteleg ca o dintr-o intreaga "coloana de civili" care exista in 1989 si care au plecat in strainatate , o parte au ales sa serveasca interese straine.....

Aici e cheia a ceea ce s-a intamplat cu noi in ultimii 22 de ani...

Riddick spunea...

Mai este și episodul din 1980 cu Gorbaciov. Cred că fabulează, acel american dacă era în misiune nu ar fi divulgat numele unui agent. Sau poate era deja convenită treaba la nivel mare de tot și nu mai conta o "sifonare".


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: