26 februarie 2012

Au vrut partide transnaționale, paneuropene, iar acum o dau cotită !



Păi da, au vrut ! Toți !  Partide care să funcționeze la nivel paneuropean, transnațional. Același lucru se urmărește și în cazul ONG-urilor.

Regulamentul (CE) nr. 2004/2003 privind statutul și finanțarea partidelor politice la nivel european.

Iar acum Șova (PSD) o dă cotită (las' că și Orban nu-și știe interesul...):
Aducând din nou vorba despre autonomie şi despre politica Guvernului de la Budapesta, faţă de maghiarii din afara Ungariei, premierul Viktor Orban trece din nou graniţa cu România, creând voit impresia că are atribuţii şi aici. Astfel de mesaje sunt instigatoare şi, prin urmare, neacceptabile. Având însă în vedere politica Guvernului de la Budapesta, care riscă să plaseze Ungaria la periferia Uniunii Europene, nu ne putem mira de astfel de reacţii.
În calitate de senator al României, invit Guvernul de la Budapesta să revină cu mesajele şi acţiunile sale în cadrul normal care ar trebui să definească un stat democratic, membru al Uniunii Europene. Viktor Orban şi FIDESZ trebuie să înţeleagă faptul că România este un exemplu pentru toată Europa în ceea ce priveşte minorităţile. În acelaşi timp, tot domnul Orban trebuie să înţeleagă că există nişte limite până la care statul român poate accepta astfel de poziţii care vin dintr-o istorie de mult apusă.

Rămân în continuare dezamăgit de lipsa de reacţie a diplomaţiei române faţă de astfel de ieşiri ale Guvernului de la Budapesta, dar nu pot să spun că mă miră. Între FIDESZ şi PDL, nu PDL este formaţiunea influentă în cadrul PPE.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Alina Inayeh, 2021 ("Ce cred românii despre Est şi Vest" - sondaj): "[...] toți acei 30%, care mie îmi dau foarte multă bătaie de cap, cred că țările occidentale, deci nu numai UE, ci țările occidentale luate așa, ca pachet, au adus mai mult rău decât bine României. Și există un număr îngrijorător de mare, 67% dintre români, deci două treimi dintre ei, care cred că interesul național trebuie păstrat, trebuie salvat, trebuie luptat pentru el chiar dacă asta înseamnă pierderea calității de membru UE. [...] deci dacă interesul național o cere, să se ducă UE unde o vrea, pentru că interesul național este mult mai important. Ne apărăm cu dinții ceva ce nu înțelegem ce. Nu știm exact ce înțeleg românii prin interesul general.

 

Postări populare: