13 decembrie 2011

Václav Klaus: poziţia Republicii Cehe la recentul summit de la Bruxelles



Răspunsul preşedintelui republicii la întrebarea Radiožurnál privind poziţia Republicii Cehe la recentul summit de la Bruxelles

1. Summit-ul UE de vineri s-a încheiat fără niciun plan pentru combaterea crizei acute a datoriilor din Europa. S-a formulat doar un plan general pe termen lung pentru crearea unui cadru pentru schimbări instituţionale, și care el însuşi nu are un impact imediat asupra agravării rapide a crizei datoriilor, ce are loc acum.

2. Republica Cehă trăieşte deja cu un deficit, pe care - aşa după cum se arată - nu este în măsură a-l elimina. În această situaţie, ar fi iresponsabil să mărim datoriile noastre prin oferirea de împrumuturi noi pentru ţările extrem de îndatorate, ceea ce nu ar face altceva decât să întârzie, în continuare, soluţiile reale.

3. Datoria principală a guvernului este de a menţine echilibrul finanţelor publice cehe şi valoarea datoriei publice la un nivel de siguranţă. Prin urmare, guvernul a crescut taxele, prin urmare, a pus în aplicare reduceri care au lovit grav cetăţenii, în special pe cei dezavantajaţi social. Chiar dacă şi eu înţeleg poziţia exprimată de opoziţie, că guvernul poartă răspunderea, consider imprudente solicitările pentru creşterea în continuare a nivelului datoriei noastre. Dar pentru partidul din coaliţia guvernamentală care deţine ministerul-cheie al finanţelor, acesta nu trebuie să fie considerat un apel la care trebuie să se conformeze.

4. Cred că guvernul nostru, condus de prim-ministrul Nečas, va alege în această chestiune cea mai raţională soluţie pentru Republica Cehă. Această decizie, cu toate acestea, ne aparţine nouă înşine. Și aceasta, mai înainte de a restrânge libertatea noastră de decizie, susţinând că fără acceptarea planului de la Bruxelles vom obţine un fel de izolare, ceea ce este fals. Izolarea ne-a tot bântuit, ne-am bucurat din plin de ea în ultimii ani şi acum, prin urmare, este dificil ca noi să rezolvăm problema europeană. Aşa că salut faptul că noi, împreună cu alte ţări, am arătat că nu mai intenţionăm să completăm un alt cec în alb.

Václav Klaus, la Praga, 12 decembrie 2011

http://www.klaus.cz/clanky/2996

8 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Esti foarte activ. Felicitari !

Riddick spunea...

Mulțumesc ! :)

Adrian Vasilescu, Boc și Ialomițianu "nu știu" ce e de făcut, și deja au trecut trei zile.

Crystal Clear spunea...

A "ajuta" FMI si a ne "solidariza" cu cei care ne-au jefuit depaseste orice imaginatie
Sunt impinsi din exterior sa ne ingenuncheze .
Nu exista nici un fel de simt politic:vezi faza cu cosurile cu legume cadou pentru europarlamentari.
Nu asa se lupta pentru dezvoltarea agriculturii romanesti.Asa sunt tratati slugoii.
Ne-am lasat jefuiti si apoi reactionam nervos .Normal ca ni se da peste nas...Lupta e ca-n jungla

Crystal Clear spunea...

http://economie.hotnews.ro/stiri-finante-10929261-datoria-externa-romaniei-crescut-4-86-primele-zece-luni-96-95-miliarde-euro.htm

Crystal Clear spunea...

http://www.bursa.ro/?s=international&articol=151857

Riddick spunea...

Tare sunt curios ce răspuns vor da peste 7 zile (au trecut trei). Sunt 50 de miliarde de euro povară, de repartizat la 6-9-10 țări non-euro (maxim 9, Marea Britanie a spus clar "
Nu", pigmeii mai se gândesc).

Crystal Clear spunea...

Eu sunt convinsa ca "se va face totul " si ne vor sacrifica pe noi toti , orgoliului si intereselor lor personale.
Probabil ca asa vor incepe sa se trezeasca romanii cu miscarile de strada aferente

Riddick spunea...

Bine ar fi, deși am îndoieli, USL nu e interesată ca mișcările să o ia "în acea direcție".


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: