15 octombrie 2010

PSD şi PNL, lobby anti-România în Parlamentul European



Apropiata dezbatere parlamentară a Strategiei Naţionale de Apărare este folosită propagandistic de PSD şi de PNL, care au iniţiat o campanie în Parlamentul European, urmărind chiar sancţionarea României "dacă nu elimină din Strategia Naţională de Apărare articolul care cataloghează presa o vulnerabilitate la adresa statului".

Europarlamentarul PSD/PES Victor Boştinaru vorbeşte la RFI despre acest subiect, şi aflăm că "liderii celor mai importante grupuri politice din Parlamentul European, mai puţin PPE au adresat o scrisoare Legislativului de la Bucureşti, prin care cer respingerea documentului".
Scrisoarea este semnată de Martin Schulz, liderul Grupului S&D, Guy Verhofstadt, liderul Grupului ALDE şi Daniel Cohn-Bendit, liderul Greens/EFA. Documentul este adresat preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului României şi liderilor grupurilor parlamentare din Senat şi Camera Deputaţilor.
Deci, exact grupurile de stânga din Parlamentul European: S&D (din care face parte PSD), ALDE (din care face parte PNL), Greens-EFA al teroristului stradal Daniel Cohn-Bendit (probabil că comuniştii de la GUE-NGL s-au abţinut "strategic").

Altfel, grupuri importante care, la fel ca grupul PPE, nu au semnat aiureala aia sunt şi conservatorii (ECR, 54 de membri, aproape de Verzi, cu 55 de membri) şi euroscepticii (EFD, 31 de membri).

3 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Ii trimitem la UE ca sa submineze interesul national !
Nu-mi vine sa cred unde s-a ajuns

Riddick spunea...

Interesul naţional şi UE... contradicţie în termeni.

Crystal Clear spunea...

Absolut !
Problema este ca nimeni nu explica asta CLAR .Ca sa inteleaga toti ca UE vizeaza disolutia statului national si transformarea Romaniei in euroregiuni


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: