28 octombrie 2010

Era timpul



Partidul Democrat Liberal a declanşat renegocierea tuturor funcţiilor din cadrul instituţiilor aflate sub control parlamentar, în care, au expirat sau, în perioada următoare, expiră mandate ale membrilor acestora, a declarat, joi, pentru AGERPRES, liderul deputaţilor democrat-liberali, Mircea Toader.

Acesta a explicat că este nevoie de o renegociere a algoritmului pe baza căruia s-au împărţit aceste funcţii, deoarece în unele dintre aceste instituţii, PDL este subreprezentat.

Potrivit lui Mircea Toader, prima poziţie pe care democrat-liberalii o revendică este cea de membru al Consiliul Naţional al Audiovizualului, unde a expirat mandatul unui membru susţinut de PSD, Grigore Zanc.

Liderul deputaţilor PDL a precizat că au ridicat problema înlocuirii lui Zanc cu o persoană susţinută de PDL în şedinţa Birourilor Permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului, joi.

Mircea Toader a mai precizat că PDL a depus deja o propunere pentru această funcţie, care, împreună cu nominalizarea PSD - Grigore Zanc, pentru un nou mandat - va merge la comisiile juridice reunite.
"Avem peste 40% la nivelul Parlamentului, însă există instituţii unde suntem reprezentaţi tot cu 13 procente. (...) Ne-au spus să aşteptăm până când expiră mandatul membrului PRM, peste 6 ani", a explicat liderul deputaţilor democrat-liberali.

El a precizat că, la nivelul grupurilor parlamentare ale PDL se va face o analiză asupra tuturor instituţiilor unde formaţiunea politică este subreprezentată, iar rezultatele se vor pune în discuţia comitetului liderilor de grupuri. 


Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: