28 octombrie 2010

Era timpul



Partidul Democrat Liberal a declanşat renegocierea tuturor funcţiilor din cadrul instituţiilor aflate sub control parlamentar, în care, au expirat sau, în perioada următoare, expiră mandate ale membrilor acestora, a declarat, joi, pentru AGERPRES, liderul deputaţilor democrat-liberali, Mircea Toader.

Acesta a explicat că este nevoie de o renegociere a algoritmului pe baza căruia s-au împărţit aceste funcţii, deoarece în unele dintre aceste instituţii, PDL este subreprezentat.

Potrivit lui Mircea Toader, prima poziţie pe care democrat-liberalii o revendică este cea de membru al Consiliul Naţional al Audiovizualului, unde a expirat mandatul unui membru susţinut de PSD, Grigore Zanc.

Liderul deputaţilor PDL a precizat că au ridicat problema înlocuirii lui Zanc cu o persoană susţinută de PDL în şedinţa Birourilor Permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului, joi.

Mircea Toader a mai precizat că PDL a depus deja o propunere pentru această funcţie, care, împreună cu nominalizarea PSD - Grigore Zanc, pentru un nou mandat - va merge la comisiile juridice reunite.
"Avem peste 40% la nivelul Parlamentului, însă există instituţii unde suntem reprezentaţi tot cu 13 procente. (...) Ne-au spus să aşteptăm până când expiră mandatul membrului PRM, peste 6 ani", a explicat liderul deputaţilor democrat-liberali.

El a precizat că, la nivelul grupurilor parlamentare ale PDL se va face o analiză asupra tuturor instituţiilor unde formaţiunea politică este subreprezentată, iar rezultatele se vor pune în discuţia comitetului liderilor de grupuri. 


Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: