09 iunie 2010

Raportul lui Antoni Macierewicz privind lichidarea serviciului militar de informaţii polonezEste vorba despre serviciul militar de informaţii polonez, WSI, care a fost desfiinţat (lichidat) în anul 2006, iniţiativă a preşedintelui Poloniei, Lech Kaczynski, măsură aprobată de parlament cu o majoritate zdrobitoare (375-48 voturi).

Premierul Jaroslav Kaczynski l-a însărcinat pe adjunctul ministrului Apărării, Antoni Macierewicz, cu lichidarea serviciului militar de informaţii WSI (Wojskowe Służby Informacyjne), care a trecut printr-o serie de scandaluri (trafic de petrol şi de arme, folosind incinte ale obiectivelor militare, trafic de influenţă şi implicarea în reţele de crimă organizată).

Au reieşit în urma anchetei:

- tolerarea de cârtiţe din partea unor foste state membre ale Tratatului de la Varşovia;
- cazuri de corupţie;
- implicarea ilegală în comenzi militare guvernamentale şi comerţ ilegal cu armament;
- transmitere de secrete;
- obstrucţionarea justiţiei;
- muşamalizarea unor infracţiuni;
- înscenări asupra unor oameni de afaceri si ziarişti, în scop de şantaj;
- fabricarea de dovezi false pentru a fi acuzate persoane nevinovate;

Unii ziarişti au semnalat cazuri de terorism, care ar putea fi asociate cu WSI.

Două asemenea cazuri (din 1991) se leagă de o anchetă importantă a Camerei Supreme de Control (Curtea de Conturi a Poloniei) - au murit în împrejurări ciudate coordonatorul anchetei şi şeful Camerei (accident de maşină).

Din cele circa 2500 de cadre, au fost păstrate în noua structură doar circa 600.

http://www.scribd.com/doc/32383589/Antoni-Macierewicz-Report-on-liquidation-of-the-Polish-Military-Information-Services

Doi şi-un sfert în versiune poloneză ( Dreapta.net )

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Mihai Giurgea, 2012: "Oamenii au început să-şi dea seama că societatea trebuie condusă nu de popor, ci de un sector privat puternic. Minciunile penibile ale bătrânilor politruci nu mai țin – decât poate la popoare inferioare, cerșetoare, socialiste. Ca grecii sau, poate, românii. Dar aceste popoare vor fi șterse din istorie. Cadavrul lor deja a început să miroasă."

Mihai Giurgea, 2014: "Îmi convine şi că România a devenit colonie germană: că sub conducere românească, m-au furat cu toții 20 de ani!"

Mihai Giurgea, 2014:
"România NU MAI E sub controlul politicienilor români. România nu mai e nici măcar sub controlul poporului român (lucru care pe mine, personal, mă bucură foarte tare!). România e condusă în clipa asta dintr-un oraş numit Washington. Nu din oraşul Bucureşti."

 

Postări populare: