20 iunie 2010

TRU: Euro-aberaţii



Alte euro-aberaţii stîngiste

20.06.2010

Un proiect legislativ pentru etichetarea alimentelor s-a transformat într-o enciclopedie maniacală pe care plenul Parlamentului European a fost silit să o cerceteze şi voteze aproape două ore. Cauza: peste o sută de amendamente introduse de Socialişti, Ecologişti şi Liberali. Toate, rodul unei pasiuni obsesive, la marginea ipohondriei, pentru puritatea alimentelor.

Un rol egal în acest bataj obstrucţionist a fost jucat de ura nedisimulată împotriova marilor companii producătoare de alimente şi băuturi, aşezate în rolul de tartori capitalişti. Purismul bizar al acestei atitudini a atins paroxismul în cazul unui amendament care cerea specificarea vizibilă a sacrificului ritual. În cazul în care consumatorul se simte deranjat de acest gen de sacrificare, el trebuie să aibă un indiciu clar pe etichetă!

Altă perlă: un amendament ecologist, într-o rezoluţie despre situaţia din peninsula coreeană. Amendamentul cere instituirea unei comisii internaţionale de anchetă „cu participarea ambelor părţi”. Adică şi a RPD Coreene. Miza e incidentul grav soldat cu torpilarea şi scufundarea unei nave sud-coreene. Autorul atacului a fost stabilit dincolo de orice dubiu şi nimeni nu se mai îndoieşte că vasul a fost scufundat de un submarin nord-coreean. Ce vrea amedamentul nord-coreean? Să dea o platformă de exprimare propagandei comuniste nord coreene.

Interesant e că în cazul incidentului „flotila Gaza”, soldat cu uciderea a opt persoane după ciocniri cu un comando israelian, ecologiştii au cu totul alt punct de vedere: e nevoie de o comisie de anchetă internaţională, fără participarea Israelului. Căci, în viziunea stîngii militante, propaganda comunistă e mult mai credibilă şi îndreptăţită la cuvînt, decît statul Israel. 

Articol pe blogul TRU / Radio Europa Liberă 

9 comentarii :

Anonim spunea...

stanga europeana nu se dezminte...tot ea ar vrea sa fie ridicate sanctiunile asupra cubei, caci deh, au trecut 40 de ani si nu au dat roade...asta in timp ce in sute de prizonieri politici putrezesc in inchisorile comuniste...

Riddick spunea...

UE a ridicat aproape în totalitate dancţiunile împotriva Cubei, grav e că nu doar stânga a votat "pentru".

Despina spunea...

Salut,

Cu ce poate sa-si piarda timpul UE!
Tara arde si UE se piaptana...

Despina spunea...

Excelent articol!
Cred ca l-ai citit deja

http://www.dreapta.net/res_460_De-ce-vrem-sa-c-stige-Jarek-si-nu-Komorowski-.aspx

Riddick spunea...

Am citit articolul, de-abia aştept exit-poll-urile !

Despina spunea...

Diseara ora 21 ora noastra-se incheie votarea.
Cred ca vor fi doua tururi de scrutin

Despina spunea...

Sa vedem ce rezultate ies si la Snagov.
Am emotii

Riddick spunea...

E la limită, în ambele situaţii...

Despina spunea...

Iar mergem pe sarma..


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: