18 iunie 2009

Marcus Tullius Cicero




''O natiune poate supravietui nebunilor sai, chiar si ambitiosilor. Dar nu poate sa supravietuiasca tradarii din interiorul ei. Un dusman la portile cetatii este mai putin temut, fiindca este cunoscut si-si ridica steagul sau. Dar tradatorul se misca liber printre cei din cetate si soaptele sale viclene fosnesc prin piete si strazi, si se aud chiar si in sala tronului.

Fiindca tradatorul nu se arata tradator; el vorbeste pe limba victimelor sale, are infatisarea si comportarea lor, si se bizuie pe josnicia care zace ascunsa adanc in inima oricarui om.

El putrezeste sufletul unei natiuni, el lucreaza pe ascuns noaptea ca sa submineze stalpii cetatii si infecteaza corpul politic incat acesta nu mai poate rezista. Un ucigas este mai putin temut. Tradatorul este ciuma.''

Marcus Tullius Cicero
(106-43 B.C.)

9 comentarii :

Dinu Werner spunea...

Cicero parca l-ar fi cunoscut pe Traian Basescu cand a spus asta.

Cu stima,

Dinu Werner

Riddick spunea...

Nu cred ca ar fi posibil, dat fiind diferenta de mai bine de 2000 de ani. Insa se observa coalizarea categoriei mentionate de Cicero contra lui Traian Basescu.
Cu aceeasi stima.

nora damian spunea...

...o coalizare a tradarii, DW, care ar lichida si justitia, atata cata este si pe Basescu si pe noi daca ar avea posibilitatea, pe toti aceia care nu le suportam rapacitatea si duplicitatea.

filadel spunea...

Dinu Werner

Exact! Arăți ca ei, vorbești ca ei, arăți în aceeași direcție. Cicero nu l-a cunoscut pe Băsescu dar pe cei ca tine i-ar putea arăta și cu ochii închiși.

Cu stimă
Einetrabantenalovitungard

Riddick spunea...

@nora, filadel: Nu va mai bateti capul...eingetragene warenzeichen* ''322''.
*marca inregistrata

niku_elektriku spunea...

ia'l de pe mine ca'l omor !

Riddick spunea...

nikule, daca te gandesti la poza care apare la tine in blogroll, nicio grija, vine alta, pregatesc postare noua ! :)

niku_elektriku spunea...

in drum ia si razatoarea werner cu tine...

Riddick spunea...

OK, il bag in arhiva blogului... ;-)


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: