03 mai 2009

Iarasi...cazul Omar Hayssam




(Dinu Patriciu, Omar Hayssam si Dorin Marian intr-un bazar din Sudan. Amici vechi.)

Pe langa multele diversiuni cultivate si lansate de Cartelul media, revine una care se rasuflase, cea a ,,cazului Omar Hayssam''. Ca un facut, apare o scrisorica de la tatal lui Omar Hayssam, cam in acelasi timp cu o carte a lui Ovidiu Ohanesian. Baiatul asta bondoc, care graseiaza incruntat pe sub sprancenele a la Dinu Sararu, tot da inainte cu aberatiile lui, patinand spre limita infractionalitatii la legile sigurantei nationale. Sub pretextul denuntarii ,,dinozaurilor'' si ,,coruptilor'' din serviciile secrete si din diplomatie, sunt enumerate in carte persoane si situatii, care prin dezvaluirea (?) lor pot compromite interesele statului roman. Desigur, nu vreau sa spun ca el ar comunica aceste aspecte prin intermediul unei carti. Nicidecum, el primeste aceste ,,informatii'', ca si alte directive, de la cei care il hatana cu sfoara, din tara si din exterior. Daca tot este el asa de bazat, de ce mama naibii nu face el denunturi penale, si sa le depuna colo-sa, la institutiile competente ?!

Dar daca nu ar fi intemeiate, consecinta nu ar fi exilul, precum in cazul lui Ovidius anticul, ci oarece raspundere penala, pentru denuntare calomnioasa. Totusi, chestiunea are si o parte pozitiva, dezvaluind degringolada si disperarea partidei anti-Basescu. Vedem cum se produc regrupari ale aceluiasi esalon, consilierii lui Oprescu trec in staff-ul lui Duda, lasand felcerul sa se limiteze la mistourile sale, esuate in jalnice scalambaieli geriatrice.

Castigarea functiei prezidentiale este ultima oportunitate , pana cel putin in 2014, de fructificare a pactului dintre aripa Iliescu a PSD si Partidul Romp***ol. Sa nu neglijam contextul extern : Bulgaria tocmai a batut palma cu rusii pentru South Stream . Urmeaza alegeri foarte importante : Romania , Ucraina, Bulgaria. Cam care ar fi ,,piesele'' lipsa la South Stream ? Pai ceva mai la nord de Dunare, nu?

4 comentarii :

robin spunea...

Si eu sustin teoria asta cu rusii. De fapt o sustin mai demult. Problema e: mai exista cineva de "cealalta parte" care sa se mai opuna convingator?

Marius Mina spunea...

Cand o sa aflatica Basescu a fost regizorul "rapirii" din serai o sa va cam piara cheful....
Incercati de pe acum sa uitati de el, e mai simplu asa.

Riddick spunea...

@Marius Mina : ,,aflati'' , ,,incercati''...de ce persoana a doua plural ? Regizorul nu este in Romania, cat despre uitare, prefer lucrurile ceva mai complicate.

Marius Mina spunea...

Multe si nebanuite sunt caile domnului basescu


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: