30 aprilie 2009

Dati o lege, sa nu fie criza !



Exista in Dreptul Muncii al R.S.R. principiul ,,repartitiei dupa munca'' al veniturilor, bineinteles enuntat teoretic, nimeni neluand in mod serios aplicarea sa in practica. Daca ne uitam in zilele noastre la scaderea veniturilor intrate la buget si cresterea cheltuielilor publice (acestea din urma de trei ori mai mari fata de procentul scaderii celor dintai), nu ramane ca solutie logica decat redistribuirea pierderilor intre titularii capitolelor de buget. Acestea fiind datele seci, rezulta fara indoiala ca va trebui sa strangem cureaua la nivel national. Desigur, se va obiecta in mod justificat, ca unele categorii, in mod constant nedreptatite dupa 1989, precum profesorii, ar avea dreptul la marirea salariilor. Dar a spera la o crestere cu 50% este total nerealist acum, cand avem clar reprezentarea efectelor crizei mondiale in economie. Doar legea salarizarii bugetarilor ar putea aduce o echilibrare a veniturilor, dar ea nu poate produce efecte imediat. Ce te faci insa cu liderii de sindicat ? Am vazut ieri mitingul ceferistilor, stabilit intr-o zi in care se stia (de 3 luni!) ca ministrul Transporturilor nu este in tara, avand programata o intalnire la nivelul UE. Dar nu-i de mirare, doar avem o,,monarhie'' sindicala, lideri care de prin '90 tooot stau in fruntea salariatilor - mi-l amintesc pe Bogdan Hossu, prin '92, la o intrunire electorala a CDR, intr-un balonzaid ponosit, nu la fel de rotofei ca acum, printre sindicalistii invitati sa puna intrebari candidatilor. Glory days! Astazi domnii lideri sindicali au afaceri, vezi Liviu Luca-Petromservice, si vin politicienii la ei cu tot felul de oferte, cum ar fi legea retrocedarii patrimoniului sindical. O bagatela, un mic bacsis de vreo 500 milioane de euro, numai bun acum, cand sunt mai putini salariati sindicalisti. Bineinteles ca nu vor beneficia contribuitorii efectiv la crearea patrimoniului, majoritatea lor fiind decedati, pensionati ori nemembri de sindicat. Dar merge, n'asa, sa plangi pe umarul amarasteanului cu 600 de lei pe luna, si sa gestionezi discretionar un patrimoniu enorm, in numele lui. Marfa ! Pai, nu ?!

Nici pe aiurea nu sta treaba prea diferit :

5 comentarii :

nora damian spunea...

ridick,

"avem o,,monarhie'' sindicala, lideri care de prin '90 tooot stau in fruntea salariatilor"...
Nu strica sa-i bagam mai mult in seama pe "regisorii" astia si faptele lor de glorie!
Vad ca prea putin sunt bagati in seama desi in istoria celor 20 de ani si-au asumat rolul evident de aparare a statului asistential-birocratic de esenta marxist.comunista, in dosul caruia s-au operat fraudele economico-financiare din care si-au luat partea...

Marius Mina spunea...

Redistribution of wealth....??
vezi sa nu te caute gorilele lui Oh-Bow-Ah pentru copyright

Riddick spunea...

Scuze pt. raspunsurile mai intarziate, voi remedia in cateva zile.

@Nora : Nu avem cum nu-i remarca, doar latra zilnic...

@Marius Mina : Pai el plagiaza marxismul ! :)))

dramoleta spunea...

Da' de domnul Croitoru ce zici?

Riddick spunea...

@dramoleta : Ai sa razi, dar era si el chiar langa hossu, la intrunirea aceea cu candidatii CDR. Totusi, spre deosebire de el, a intrat pe fata in politica. Si nici nu are bilanturi nedeclarate cu anii ale Federatiei sindicale.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: