05 mai 2009

Alta tentativa de lovitura de stat in Georgia



Maine trebuie sa inceapa in Georgia exercitii militare comune - NATO si state din zona Marii Negre. In aceasta dimineata, la o baza militara de langa capitala Tbilisi a avut loc o tentativa de rebeliune militara, avand drept scop inlaturarea guvernului si presedintelui Georgiei. Implicarea Rusiei este evidenta, s-a renuntat la maskirovka ,,mitingurilor populare'', s-a trecut la operatiuni militare. Anterior rebeliunii, ministrul georgian de interne anuntase descoperirea unei conspiratii cu implicarea Rusiei si arestarea organizatorului principal. Evenimentele sunt sub control, lovitura de stat a esuat. Se pare ca asociatii conspiratorilor sunt unii din fostii aliati ai lui Saakashvili. Melodia este cunoscuta : ,,dictator'', ,,nebun'', parca suna familiar, au mai cantat-o unii fara spor si prin Romania. Aceiasi care ridiculizeaza notiuni precum ordine, patriotism,siguranta nationala, si imping in fata o asa-zisa ,,societate deschisa'' ori ,,societate civila''. Evenimentele din Georgia nu fac decat sa arate miza jocului geopolitic din regiune si importanta vitala a unor structuri care sa garanteze siguranta nationala a Romaniei.

Iata cateva mostre de ,,democratie'' de cadru restrans :
Conspiratie filmata (Georgia) : ,,Este important sa scoatem lumea in strada. Am pe statul de plata 80.000 de oameni, adica in structurile create de noi''. partea I partea II
Merkel, Sarkozy si Berlusconi au facut jocul Rusiei respingand aderarea la NATO a Georgiei
Imagini din Georgia - puci cuplat cu manifestatii ,,populare''

2 comentarii :

nora damian spunea...

Cu maskirovka se pierdea mult timp! Si dumnealor sunt grabiti. Asa ca au optat pentru stilul dur si rapid.

In romania nu cred ca ar avea curaj acuma cozile de topor, (stiute de altfel) mai mult decat sa lalaie la nesfarsit singura "melodia" in toate variantele posibile dar toate la fel de idioate. :)

Riddick spunea...

Georgia este stat-cheie, mai ales daca se relanseaza Nabucco. au incercat in Romania cu suspendarea, dupa indicatiile lui Soros si Kondyakov (ce echipa !). Ultima sansa a lor ar fi prezidentialele, si ei stiu asta. Dovada butoaiele de fiere si venin pe care le varsa non-stop. Foarte interesanta filmarea ascunsa din Georgia (primul link, traducere in engleza, 2 parti : ,,vom cheltui sume enorme, vom aduce in strada 80000 oameni ''.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: