22 mai 2009

Apel de la lichele




Am dat peste o stire de-a dreptul suprarealista : presedintele PNL, Crin Antonescu, face un apel catre fostii membri PNL inscrisi in PDL (de ce numai la acestia, ce, nu sunt si prin alte partide plecati ?), ei bine, face apel la ei sa revina in PNL. Dar nu vor fi asteptati la infinit, ci sunt invitati sa ia decizia inainte de caderea lui Traian Basescu. Hmmm, dar acesta este un termen relativ, l-am putea situa, teoretic, intre toamna 2009 si toamna 2014 (eu, unul, merg pe a doua varianta).

Dar ce precizie poti cere din partea sefului unui partid cameleonic, care a guvernat in promiscuitate cu ajutorul PSD, iar acum reproseaza alianta transparenta a celor evacuati de ei de la guvernare, cu acelasi PSD. Conducerea PNL considera pesemne pe cei plecati niste naivi care nu au observat cum acest partid a pornit gresit inca din 1990, avandu-l pe Campeanu presedinte, cel care anunta pe 28 ianuarie 1990 ca ,,PNL isi retrage oamenii" de la mitingul de protest din Piata Victoriei, cel care a dat mana ostentativ, un minut incheiat, cu Ion Iliescu, la depunerea juramantului de presedinte, dupa mineriada, la Ateneu, ambasadorul S.U.A., Alan Green JR. boicotand ceremonia. Evolutia PNL a confirmat apoi linia colaborationista, participand la guvern cu FDSN, 1991 (de momentul asta nu va rusinati ?), si parasind Conventia Democratica, ratand intrarea in parlament in 1992. Apoi faza cu ,,Regele presedinte" , reluata acum ,,Duda presedinte".

Poate ca ar fi trebuit lasati sa piara pre limba lor atunci, dar evenimentele au decurs de asa natura incat prin naivitatea PNTCD au fost recuperati in CDR, pe care au lasat-o balta in 2000, dupa ce in prealabil au introdus in partid Alianta Pentru Romania a lui Teodor Melescanu si fosilele politice ale PNL - Campeanu. Dar destul...de mortuis nil nisi bonum dicendum est.

4 comentarii :

nora damian spunea...

Ridick, nu stiam de "apel" pana la ora asta, absurdul acestor personaje e naucitor! :D

Riddick spunea...

nora, inca ma minunez de ce debiteaza astia...dar nu-mi pare rau, abia acum isi vor da cu adevarat arama pe fata, incat va fi clar ce si cum pentru orice om de buna credinta.

dramoleta spunea...

Iar Cristian Preda face apel, zilnic, catre penelisti, invitandu-i sa se alature "adevaratului" partid liberal din Romania, adica PD-L-ului(!!!)
Iti vine sa crezi asa ceva?

Riddick spunea...

dramoleta, PNL inca poate sa devina un partid credibil, dar va trebui un soc similar celui din 1992 sa le vina mintea la cap. Cristian Preda este balacarit acuma, dar inca din anii '90 sustinea politica liberala, nu neaparat PNL.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: