30 septembrie 2018

Demult n-am mai văzut un atât de evident simptom


..."de-al dudo-monarhismului sindrom". Eh, cucoana (R.I.) avea demult probleme serioase, de impenetrabilitate.

"Ai României"?! Medforth-Mills şi Binder. Mda. La pulivară, poate.



- link

5 comentarii :

Anonim spunea...

Ce zici de asta ?
Te rog citeste cu atentie !

https://www.qmagazine.ro/un-jandarm-ii-roaga-pe-romani-sa-se-trezeasca/

Riddick spunea...

Am citit. Sper că este o atitudine majoritară, reprezentativă.

Pe termen scurt situaţia se poate debloca numai prin debarcarea sau măcar suspendarea lui Iohannis. Chiar de n-ar trece referendumul de demitere, în perioada de interimat "s-ar umbla la panoul de siguranţe" şi s-ar deşuruba piesele ascunse deocamdată "sub capacul Iohannis".

Dar real probema s-ar rezolva prin guvernare naţională, tribunale militare/revoluţionare şi înarmarea populaţiei, inclusiv sub forma de Gardă Naţională. Aşa ceva începe Viktor Orban în Ungaria, unde a dat ordin să apară poligoane de tragere în multe oraşe, pentru public. "Armata de rezervă", cea oficială fiind doar de circa 25.000.

Anonim spunea...

Unii zic ca asta va fi un fel de Nicolae Carpathia.

Riddick spunea...

Sau Nicolae Caraiman, unul dintre numele "cu acte" ale lui Carol al II-lea.

Riddick spunea...

E şi ăsta un fomist de moşteniri...


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: