14 decembrie 2017

România "e cu ochii-n tabletă/smartphone" iar nebunii o-mping în faţa metroului globalist


Cine este în spatele bâlciului?
  Un studiu mai vechi arata ca o buna parte din oengistii lui Soros au facut cel putin o vizita in SUA si au urmat mai multe serii de cursuri. De ce nu m-as gandi ca, poate nu toti, dar unii or fi aflat inclusiv cum se poate da foc unei tari in doua zile? Sa ataci o sectie de politie nu e un mesaj idiot. Inseamna ca cineva stie si cum sa intre acolo, si care unitate de politie are vulnerabilitati de securitate. Dar, odata luate armele si munitia, ce se poate face cu ele? Indrazneste vreo autoritate sa raspunda? Haideti, doamnelor Camarasescu ale Sistemului, curaj! Cu scandalurile din Parlament, cu protestele din Victoriei, cu manipulari la tot pasul si cu mesaje instigatoare la violenta, lucrurile incep sa arate ca si cum s-ar pregati un Euromaidan, ca in Kiev. Nu trebuie decat o scanteie. Iar daca asta nu e complot, inseamna ca eu sunt Matache Macelaru’. Primul exercitiu de forta a fost facut dupa incendiul de la Colectiv, printr-un mars atat de spontan incat se vedea regizorul. Al doilea, la coborarea lui Iohannis in Piata Universitatii, cand a gratulat Guvernul cu apelativul „o gasca de penali”. Si, de atunci incoace, nu a ratat vreo ocazie de a instiga multimea.

Dacă făcea o astfel de "glumă" cineva din majoritate, săreau de cur în sus deontologii.

  "Solicit PUBLIC conducerii Camerei Deputaților să aplice cele mai dure măsuri în ceea ce o privește pe deputata USR Chichirău! O astfel de persoană NU are ce căuta în Parlamentul României! După ce s-a întâmplat ieri la metrou, deputata USR Chichirău i-a spus azi Steluței Cătăniciu: "Vă aștept la METROU!".

Erau la munte, la Peleş-Sinaia, la Dudele fără coroane. Da' ei... cu coroane.

  În Camera Deputaților a avut loc un vot foarte important pe legile justiției, PSD încercând o mobilizare totală. Socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg, iar de la PSD au fost 11 absenți.
Cele mai importante absențe sunt cele ale lui Liviu Dragnea și Mihai Tudose, ceea ce a generat murmure de nemulțumire printre parlamentarii PSD, care consideră că cei doi au fugit de răspundere. Un alt lider important care a lipsit de la vot este Kelemen Hunor, liderul UDMR.

Dragnea, pe cale de a scăpa de încă un dosar, şi tot pe procedură. Fusese "atacat de Sistem" doar pentru credibilizare (Stai acolo, usturoi / Că stai bine pe butoi).
  Legea spune că un dosar judiciar clasat nu mai poate fi deschis decât dacă apar noi probe. În cazul TelDrum, probele cele mai noi sunt trei mărturii. Ponta, Șova și Teodorovici au depus mărturie că ei nu doar că aveau convingerea intimă că TelDrum aparținea lui Dragnea după privatizare, dar chiar știau. Diferența semantică dintre a avea o convingere subiectivă și a ști într-o bază obiectivă pare a nu-i fi cunoscută procurorei Carmen Lăncrănjan (detașată la DNA pe 2 octombrie 2017), căci noua DNA-istă nu le-a cerut celor trei politicieni documente din acea bază obiectivă.

Ne pricopsim cu Troţkimăneanu pus moţ peste un centru de propagandă globalistă finanţat de stat
  Universitatea din București va inaugura Centrul de Cercetare a Totalitarismelor „Hannah Arendt”, informează siteul oficial al instituției.
Noul centru va fi condus de către profesorul Vladimir Tismăneanu, de la Universitatea Maryland din SUA.
„Centrul își propune să studieze natura, metodele și consecințele ideologiilor, mișcărilor și revoluțiilor totalitare din secolul XX, precum și resurecția autoritarismelor populiste în secolul XXI”, precizează sursa citată.
Viziunea acestui cntru este inspirată de gânditori precum Hannah Arendt (de unde și numele instituției), Raymond Aron, Isaiah Berlin, Robert Conquest, Tony Judt, Leszek Kolakowski și Monica Lovinescu. „Acest centru are o dublă menire: e vorba de aceea cognitivă, a cercetării comparative a fenomenului totalitar, în variile sale ipostaze, dar și de una normativă, deci de explorare a riscurilor de recrudescență totalitară în lumea de azi. Cu alte cuvinte, ne vom ocupa nu doar de ieri, ci și de azi, privind cu luciditate spre mâine. Ceea ce vedem în țară și în lume pare a fi un nou val autoritar, primordialist, în unele cazuri neo-tribalist. O hidră populistă cu nenumărate capete care amenință proiectul UE și stabilitatea globală. Renasc, sub ochii noștri, acele mișcări pe care Umberto Eco le așeza sub semnul fascismului etern. Pe scurt, ne întâlnim cu mai mult sau mai puțin noi fundamentalisme, iar un asemenea centru poate fi un loc ideal pentru analize pătrunzătoare și originale ale cauzelor unor asemenea direcții anti-democratice, iliberale, xenofobe, ostile tradiției și moștenirii Luminilor. Mă gândesc la un colocviu internațional exact pe această temă: Cine sunt adversarii Luminilor în lumea de azi?”, a declarat Vladimir Tismăneanu, coordonatorul Centrului de Cercetare a Totalitarismelor ”Hannah Arendt”, pentru sursa citată.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: