Dacă înainte de intrarea în UE ni se flutura iluzia prosperităţii ce va să vină, acum (la "reformarea UE") suntem abordaţi cu iluzia imperială, cum că România "va fi parte" la luarea deciziilor, de va face parte din nucleul dur. Io o să cred cioaca asta când oi vedea salariul mediu RO la cel puţin 50% din media UE. Şi nu peste un cincinal!

© my angry rants

03 martie 2017

© my angry rants (2)


Motto-urile pe care le pun sub headerul blogului. Cele mai recente din listă sunt cele din partea de sus. Din formulări se pot deduce (retroactiv) "momentul şi subiectul tratat".

* * *

Dacă înainte de intrarea în UE ni se flutura iluzia prosperităţii ce va să vină, acum (la "reformarea UE") suntem abordaţi cu iluzia imperială, cum că România "va fi parte" la luarea deciziilor, de va face parte din nucleul dur. Io o să cred cioaca asta când oi vedea salariul mediu RO la cel puţin 50% din media UE. Şi nu peste un cincinal!

Jaful cu beneficiari externi este "justificat" în faţa românilor prin fraze care conţin expresii-tip: liberalizareinfringement, legile pieţei liberedirective UEreforme, retragerea statului din economiereorganizareguvernare corporativăprivatizare. Sunt invocate abstracţiuni în locul unor acţiuni care ar trebui să servească binelui românilor.

Când ăştia spun "Noi vrem să facem parte din nucleul dur al UE" ar trebui înţeles imediat că înseamnă subordonarea lor faţă de profitorii existenţei mecanismului numit UE şi refuzul colaborării cu unii care au multe interese comune cu noi (dar care şi le mai şi apără), precum "vişegrazii". Ambiguitatea este întreţinută voit, cum să spună ei că este vorba despre alinierea lor necondiţionată la acţiuni, planuri, ordine şi interese defavorabile României?

Oligarhia RO "respinge Europa cu două viteze". * Nu fiindcă n-ar fi "echitabilă", ci fiindcă românii ar putea să înţeleagă, în sfârşit, că "beneficiile integrării" sunt amânate la infinit şi că ele nu mai justifică respectarea eurodiktatelor (austeritate, privatizări "EU-oriented", salarii ţinute jos, dezvoltarea prin credite blocată pentru a nu se depăşi limita deficitului, armată UE...).
* La acest moment. Dar odată pornită schimbarea, va recurge la justificări şi o va promova.

Binomul Iohannis-Dragnea ţine-n şah încă-majoritatea. Nu mi-e clar dacă Tăriceanu face opoziţie Sistemului în mod real sau doar mimează pentru bizonu' pesedé, să se vadă că "unii dintre ăi de i-am votat încă se mai agită".

Un comentariu :

Riddick spunea...

Motto-urile pe care le pun sub headerul blogului. Cele mai recente din listă sunt cele din partea de sus. Din formulări se pot deduce (retroactiv) "momentul şi subiectul tratat".

(martie-aprilie 2017)


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Corina Creţu, 2013: "În această perioadă de instabilitate economică pronunţată şi în faţa provocărilor demografice, care determină diminuarea populaţiei active şi creşterea ponderii beneficiarilor de pensii, migraţia forţei de muncă este parte a soluţiei pe care suntem datori să o susţinem la nivel mondial. Migraţia legală şi controlată poate aduce beneficii, deopotrivă, pentru ţara de origine şi pentru cea de destinaţie, de la reducerea sărăciei şi decalajelor la creşterea productivităţii."

Postări populare (nu P.P.E. !):